icon

Porod ženy s nedovinutým kyčelním pouzdrem

hanulehanousek93
31. led 2018

Zdravím vás všechny! Mám takovou otázku, sice jsem těhotná teprve 9+5 ale v hlavě mi šrotuje otázka, jak se mi bude rodit, když jsem se narodila s nedovynutými kyčlemi... Jednu mám na 95% a druhou asi 92%. Možná míň, s věkem se mi to zhoršovalo tím jak jsem rostla, na posledy jsem byla u ortopeda v 16 a teď mi je 24. Je tu některá z vás s takovým problémem?

blahova_andrea
31. led 2018

Možná já. Také nemám pouzdra úplně ok a ještě mám skákavou kyčel. Z tohoto důvodu jsem se těhotenství dost obávala. Ale kyčle to ustály (u obou dětí jsem přibrala 20kg) a porod jsem měla vaginální u obou a taky dobrý. Větší problémy jsem nakonec měla jinde než s kyčlemi 😉 Musím říct, že jak jsem mívala různé bolesti a omezení, tak po dětech to pociťuji méně. Nevím jestli se něco lépe hnulo a nebo prostě nemám čas a chuť se pozorovat 😀 Ne, že bych třeba u cvičení zvládala všechno, něco musím vynechávat, ale jinak si myslím, že funguju lépe než za mlada 🙂

hanulehanousek93
autor
31. led 2018

@blahova_andrea tak to mě uklidnilo 🙂

blahova_andrea
31. led 2018

@hanulehanousek93 já k ortopedce taky přestala chodit na střední. byla příšerná. v 16 mi oznámila, že nemám raději skoro chodit, nesportovat, po dvacítce ať počítám min. s berlema, strašila rovnou vozíkem...no katastrofa! jen se potvrdilo, že čím méně chodíš k doktorům, tím jsi zdravější 😀 za pár let jsem měla známého, co měl známého ortopeda, ale nějakého operatéra z nemocnice, který prostě jen nedává razítka, ale fakt ví o čem mluví a objednal mě k němu. ten mě vyšetřil, oznámil mi, že sice kyčle nejsou 100%, popsal a namaloval mi i tu skákavou kyčel, co se mi tam vlastně děje, proč mě to bolí apod. no prostě mě uklidnil. prý sportovat ano, ale s rozvahou, zatěžovat postupně, aby to právě bylo trénované a ne, že furt jen ležíš a pak si najednou dáš výšlap do skal. samozřejmě ne každý sport nebo terén je ideální, ale to ani pro ty zdravé. letos mi bude 35, odnosila a porodila jsem dvě děti a na vozík se zdaleka nechystám. včera jsem byla poprvé na zumbě 😉 přeji ti to samé. jo, jinak doporučuji v těhu i při kojení doplňovat vápník, želatinu, co do sebe dostaneš. no a s přibývajícím věkem to asi bude stejné. ale myslím, že jsou horší věci a nemoci a že budeme s dětmi běhat ještě dlouho

janablizka
31. led 2018

Já mám nedorostlé klouby od tří měsíců až do roku jsem byla v sádře a pak do pěti let jsem nosila strojek.Mám tři děti a porody byly v pohodě.

hanulehanousek93
autor
1. únor 2018

@janablizka ty jo, ja jen do ani ne roka mela decku. Takze moje obavy uz asi vymizely :D dekuju

hanulehanousek93
autor
1. únor 2018

@blahova_andrea to je pravda, jak jsem přestala chodit k ortopedovi začala jsem žít fitness a do teď mě neboleli kolena ani kyčle. Ale minulý týden se mi začali ozývat kolena tak si říkám jestli to neni tím malým prckem co je ve mě 🙂

blahova_andrea
1. únor 2018

@hanulehanousek93 prcek ještě nic moc neváží, tím to asi nebude. spíš si z tebe možná bere, co potřebuje a chybí to tobě. tak to chce fakt pořešit správnou stravu nebo nějaké ty doplňky 😉 já třeba u obou dětí poslední měsíc tahala nohu za sebou jak pejrak. ale to nebylo kloubama, ale prostě si blbě ustlaly a tlačily na nějaký nerv. klouby jako takové mě vlastně v těhotenství ani po porodu nijak netrápily.