icon

Přidušení miminka u porodu, máte zkušenost?

kapitanluu
11. dub 2017

Dobrý den, ma někdo zkušenosti s těžkým porodem, který skončil pridusenim miminka? Měla jsem opravdu hrozný porod, nakonec malého. Vytahovali vexem, chytil se až na potřetí a ještě měl omotanou pupeční šňůru kolem krku. Když ho konečně vytáhli tak nedýchal. PP 10mon. Se stav upravil, na noc ho dali do inkubátoru a donesli mi ho ráno v pět, pak jo ještě odnesli a přinesli odpoledne a už u mě zůstal. Všichni mi tvrdí, že je v pořádku, já v to taky doufám, ale ráda bych slyšela vaše názory. Apgar skore měl ,2,7,10

betelgeuzz
11. dub 2017

@kapitanluu Starší dceru museli po porodu rozdýchat, Apgar skore měla 1, 6, 8, takže ještě horší. Ještě v porodnici ji kontroloval neurolog a už z porodnice jsme cvičily vojtovku, ale nevím, na kolik to bylo přidušením a na kolik dalšími okolnostmi.
Měla jsem tehdy taky špatné myšlenky, dnes má 7 let a nic by jsi na ni nepoznala 🙂

nikyta159
11. dub 2017

Ahoj, měla jsem to podobně, taky vex, nedychal, inlubator......je nám teprve sice dva a půl měsíce, ale šimon krásně pase koníčky, povida, vnímá, směje se, prostě vše tak jak má být 🙂 neboj se, vše je určitě v pořádku

aaggyy
11. dub 2017

Dulezite je ze se stav upravil-i kdyz je skore v prvni minute spatne,jde o to ze se upravilo-na krasnych 10,takze to bude urcite v poradku. ;)

babuna
11. dub 2017

@kapitanluu ahoj já rodila 16h a malá byla přidušená, po porodu nedýchala ... 7 - 10 - 10, rozdýchala se sama ... bohužel pak se objevili jiné komplikace- prý prasklá cevní malformace v mozku - krvácení a křeče - ale prý tam byla vrozená a praskla by tak jako tak ... no malá má 8m je to živé a snad normální dítě ....cvičili jsme vojtovku a rehabilitovala .... bude to dobré 🙂 má sestra se narodila s několikrát omotanou p. šňůrou a vypadalo to prý hodně špatně (je to 28let tehdy nějaké to zjišťování nebylo až tak jako teď) a je vše normální ...

kapitanluu
autor
11. dub 2017

Moc děkuju za vaše reakce. Jsem týden po porodu a furt to nemůžu nějak rozdychat. Nechali mě zbytečně dlouho přenášet a na moji výšku jsem rodila 4kg dítě a 54cm a taky to tak vše dopadlo. Malý je krásný a snad zdravý. Snažím se myslet pozitivně ale bohužel sem tam nějaká pochybnost stejně je. Ale jsem ráda, že to tu a nejsem v tom sama

astyna
11. dub 2017

@kapitanluu

podle mě to až tak s váhou a délkou dítěte nesouviselo, fakt záleží na vedení (nevedení) porodu. V mém okolí rodí Vietnamky daleko těžší děti.

j.a.n.i
11. dub 2017

@kapitanluu Váha a výška není až zas tak podstatná, roli hraje hlavně velikost hlavičky a průběh porodu... třeba já měla dítko 48cm a 3kg, ale hlavu měla jak ty 4-4,5 kilové Ale jinak to Apgar mi přijde celkem slušné, to by mělo být OK.

pajushak
11. dub 2017

Já jsem byla přidušená při porodu.. je to teda 28 let zpět 😅 takže detaily fakt nevím.. ale napila jsem se plodové vody a když mě vytáhli, tak jsem nebrečela.. a pak jsem 3 dny zvracela.. a myslim, že jsem úplně normální 😉 jsem z dvojčat, šla jsem jako druhá, už chtěli dělat císaře...

sara84
11. dub 2017

Muj prvni syn byl priduseny, furt mi zakazovali tlacit!! Agpar 4-7-9 , mega krevni nador na hlavicce, hlavu mel jak rugbyovy balon,jeste v porodce neurolog a dnes? Resime nadprumerne iq a predcasny nastup do skoly 🙂 ale rozumim vam, jeste dnes jak vidim fotky z porodu,tak mi je zle strachy...