Vyvolat porod po 1.císaři?
Ahoj holky, prosím o zkušenosti a poznatky.. 1.porod akutní císař- preeklampsie. Čeká mě teď druhý, jizva by měla být ok, nechají mě týden přenášet, když do té doby neporodim spontánně, chtějí vyvolávat- pro začátek tyčinkami .. A já vůbec nevím co dělat. Všude čtu, jak se vyvolávání nedoporučuje, to že je lepší naplánovat 2.cs. Jak jste to měly vy? Nechaly jste si porod vyvolat? A podařil se vbac? Děkuji 🙂
se mnou na pokoji byla holčina, co jí vyvolávali po císaři.. akorát jí porod vyvolávali pomaleji než mně.. začli nám vyvolávat myslím v úterý na noc, já porodila ve středu, ona v sobotu...
Nenechala bych vyvolávat. Co u nich znamená týden přenášet? 43tt, nebo 41tt?
Ja mela prvni cs planovany. U druheho jsem doufala do posledni chvile v prirozeny porod. Rikali,ze kdyz by byl nalez aspon trochu dobry,mohli by tomu lehce pomoct a mirne vyvolat. Bohuzel se nic nedelo a byla jsem uplne zavrena,takze ve 40+4 druha sekce. Na sale zjistili diru v deloze a dalsi komplikace...
@pavlinka65 Ahoj🙂 Podle toho, co si čtu mi přijde, že porodnice se o spontánní porod snad ani nechce snažit a hned chce tě zatěžovat další operací, což je nesmysl, pokud k tomu není jiná zdravotní indikace. Já jsem měla také akutní císařský řez a další dětátko jsem porodila po 3 letech spontánně, krásný a rychlý porod. Pokud není důvod ukončovat těhotenství císař. řezem, tak bych vám přála, aby se vaše miminko narodila spontánně a vy si ho mohla hned chovat a nabídnout mu teplou a něžnou náruč. I pro dítě je spontánní porod nejlepší!!!!
@pavlinka65 můj gynekolog mi rovnou řekl, že po císaři bych neměla přenášet ani vyvolávat porod. Že vzhledem k tomu, že se u mě stále nic neděje a průběh těhotenství se opakuje jako přes kopírák, vidí to na ukončení plánovaným císařem nejpozději v den termínu porodu, pokud neporodím nějakým zázrakem sama...
Tak jsem šla do porodnice s tím, že si jdu domluvit termín operace. Nejdřív se moc netvářili, pak jsem jim řekla, že přenášení a vyvolávání odmítám, a domluvili jsme si termín na den před termínem. Poslali mě na hromadu předoperačních vyšetření v naději, že začnu rodit.
Hrozně se divili, že jsem fakt nastoupila, a že se fakt nic neděje a porod se nechystá. Na sále jsem si potřásla rukou s chirurgem, poručila jsem si úhledný steh, napíchli mi epidural, a pěkně na pohodičku...
Udělala bych to stejně, i kdyby mi můj gynekolog nic neřekl. Chtěla jsem mít jistotu, že to oba přežijeme, měla jsem doma ještě jedno dítě, které mě taky potřebovalo živou..
První císař byl z důvodu 10 dnů přenášení, 2 dnů vyvolávání, a žádná reakce, zavřená jako banka o půlnoci, tlak v pořádku, moje tělo snad o těhotenství nevědělo kromě břicha a 30 kg navíc. Prý bych mohla být těhotná ještě dalších 9 měsíců
@kittyy17 Ve 44tt dva dny vyvolávali a nic se nedělo? Jakým způsobem vyvolávali?
@korneliusa byl to 42 TT a byla jsem úplně zavřená, zaváděli mi tablety na otevření čípku. Bezúspěšně,za celou dobu jsem neměla ani jednu kontrakci...
@kittyy17 Jenže to jsi vůbec nepřenášela a to ostatní co píše, to jsou taky jen zavádějící pojmy. Tohle je prostě ze strany zdravotníků taková prasárna. Lži a mabipulace na denním pořádku. Mě je z toho úplně zle, kolik zbytečných císařů se tady dělá, kolik porodů dokážou zkazit a udělat z nich příšernej, traumatickej zážitek. A ještě jim pak většina žen věří, že je doktoři zachránili a že bez nich by to špatně dopadlo.
@korneliusa ??? Těhotenství trvá 40 týdnů, malej se narodil 41+5. Než něco napíšeš, něco si o tom zjistí, ať nepíšeš kraviny.
Mně císař zachránil život 2x.
@kittyy17 Těhotenství trvá 38 - 42 týdnů. Ale já se nechci dohadovat s tebou. Jen mě mrzí, když se šíří tyhle dezinformace a další a další ženy se pak nechávají vmanipulovat do zbytečných a nebezpečných zákroků (nemyslím jen císaře) protože tomu věří. Protože pan doktor to řekl, tak to musí být pravda a sousedka to taky tak měla, atd...
@korneliusa no tak ve 41+5 už měl zkaženou vodu, o den později bych už dítě neměla. Měl přes 4 kg a velkou hlavu.
Těhotenství trvá přibližně 40 týdnů, plus mínus dva týdny je považováno za normální.
To si musí srovnat každá matka v hlavě sama, jestli svojí sobeckou touhou po přirozeném porodu ohrozí dva životy, jestli je chytřejší než doktoři...

Mě taky chtěli vyvolávat po 1cs, ale prostě jsem to odmítla. Můj gynekolog byl také proti a sám mi poradil do toho nejít. Porod se rozjel sám v 41 t