icon

Vzaly byste měsíc po porodu Postinor?

martina_k
23. únor 2016

Jsem měsíc po porodu, včera jsme měli první sex a přítel zapomněl, že už nejsem těhotná a udělal se do mě :( Vzali byste Postinor nebo to neřešily?

chelseabellamy
23. únor 2016

myslím, že se vzít může, ale má hodně hormonů, tak se musí na několik h odstavit kojení 🙂 to vše určitě poradí v lékárně. 🙂

evulinkab
23. únor 2016

No nevím...kojíš plne?Vetsinou se říká, že plné kojení, pravidelné po cca 2-3h(i v noci) je antikoncepcí..
Pokud nekojis, tak bych se sla pozeptat do lékarny

terezapetrova
24. únor 2016

Tak kojeni nikdy nebylo a neni antikoncepci takze ano. Poradila bych se v lékárně o Postinoru viz příspěvek výše. A jinak zkus taky myslet na to uz nejsi tehu 🙂

dana3262
24. únor 2016

To bych určitě nevzala. Vždyť jsi ještě v sestinedeli. Máš jeste ocistky? Je málo pravděpodobné (neříkám, že vůbec) že máš po měsíci po porodu už ovulaci.

kvakuska
24. únor 2016

Nějak nechápu ty rady jít se poradit do lékárny, lékárník přece nezná tvůj zdravotní stav. Jsi v šestinedělí, takže poradit by ses měla s lékařem, ne s lékárníkem. Lékař ti může udělat UZ a třeba ti řekne, že nemáš žádnou sliznici a že těhotenství tedy nehrozí. Každopádně ti lékař poradí líp s ohledem na tvůj zdravotní stav a na případné kojení. Držím palce 😠

samaber
24. únor 2016

mě chránilo kojení, i když jsem kojila jednou denně a měla jsem to tak u obou dětí, takže kdybych odpovídala na otázku, tak nevzala bych si postinor. Ale jak radí odstatní, nejlepší je jet za svým gynekologem, ten ti během chvilky řekne, jestli máš sliznici nachystanou na oplodnění.

ilonne
24. únor 2016

Postinor bych si v tvé situaci nevzala, šla bych k doktorovi. A pozor kojení ani po 3hodinách antikoncepce nebyla a není. Na to dojela hned po šestinedělí i moje kamarádka - mmch doktorka.

ty_na
24. únor 2016

V žádném případě Postinor neber. Vyhledej lékaře 😉

sereza
24. únor 2016

Nebrat!! Postinor je dryak, natoz v sestinedeli....moje kamoska ma deti necelych 10mesicu od sebe, otehotnela tri tydny po porodu....a ze by bylo kojeni antikoncepce, slysim poprve...bez k lekari nebo tam aspon zavolej a porad se

fire85
19. čer 2022

@samaber chranilo kojení? To přece není antikoncepce, není možné že tomu pořád někdo věří...

chrystyanna
19. čer 2022

Asi bych naběhla na gyndu, tam jistě poradi líp. (Může se podívat, zda, už tělo funguje, a doporučí i třeba nějakou antikoncepci pro tohle)
Kojení může sice brzdit hormony v těle, ale nemusí. Osobne jsme první MS měla asi 3 tydny po konci očisku(opravdu MS )a kojila jsem snad nonstop ;)