Ahojky...Nevím jestli tohle téma tady už někde je a jestli je tak se omlouvám.
Chtěla bych vědět veškeré zkušenosti maminek s touto porodnicí.
Předem děkuji za odpovědi.
Ahoj všem, mám ještě jeden dotaz na maminky, tkeré zde v někdy v nedávné době rodily - někdy v létě při registraci jsem dotala seznam, na kterém je uvedeno, co vše přinést pro sebe a pro miminko. Kromě jiného jsou tam noční košile, nepropustné podložky, pro miminko - čepička, rukavice, plenky a další. Nyní jsem byla na sepsání dokumentace k porodu a sestřička mi řekla, že pro miminko nic mít nemusím (až na cestu domů) a pro sebe taky minimum věcí - v podstatě jen na osobní hygienu. Jakou máte tedy aktuální zkušenost? Díky.
@colormaus Ahoj, pro mimiminko tam je erar obleceni, takze opravdu staci jen na cestu domu. Plenky tam maji, ale je jich omezeny pocet,tak jsem pak pouzivala svoje+jsem mela svoje vlhcene ubrousky. Nocni kosily jsem mela pujcenou na porod jejich, ale pak uz jsem byla ve svych(je dobre jich mit s sebou vic, ja se desne potila 🙂 ). Poporodnich vlozek bylo dost erarnich. Nepropustne podlozky si uz nepamatuji, ale spis si myslim, ze byly taky erar. Jo a rodila jsem na konci listopadu.
@maikiepoint Díky moc.
Porod 4/5/2021
Pokoj sama pro sebe - čistý, denně úklid. Pokoje jsou když už, tak max pro 2 maminky.
Jídlo za mne nejlepší, jaké jsem kdy v nemocničním prostředí jedla!
Porodní asistentka paní Králová - úžasná, jemná, trpělivá, nápomocná, mám krásnou vzpomínku na porod.
Porodní box - oproti Apolinari, kde jsem rodila 9/2016, tak Krč má uzavřené porodní boxy, takže se cítíte bezpečné, v klidu a pohodlí. Vše nové zrekonstruováno, myslela jsem si, že jsme právě přišli do hotelového apartmánu. Sprcha s WC v rámci porodního boxu, takže po klistyru máte své soukromí 🙂 Míč k dispozici ve sprše. K dispozici aromaterapie oleje, které porodní asistentka sama nabídla 🙂 Pro doprovod k dispozici krásné kožené křeslo hned vedle kuchyňky s kapslovým kávovarem (vše v rámci porodního boxu).
Personál na šestinedělí - opět srovnávám s šestinedělím u Apolináře 2016, kde byl personál, který by k sestinedelkam neměli vůbec pouštět. V Krci byl personál všude úplně úžasný. Od uklízeček, přes lékaře, sestřičky!! Sestřičky na šestinedělí trpělivě, nápomocné, vše v klidu vysvětlovaly. Přátelská atmosféra jak mezi personálem, tak vůči maminkám a miminkům. Nemůžu si vynachválit, pořád se ptali, zda něco nepotřebujeme.
Potřeby na pokoji pro miminko maminku
K dispozici poporodní vložky i toaletní papír, podložky pod sebe na postel.
Pro miminka oblečení, plenky, teploměr (měří se už v podpaží nebv zadečku jako dříve a nemusí se měřit každé přebalování, což dává smysl), líh na pupík, čištěný slunečnicový olej na potírání miminka, rybí mast namíchán v lékárně na zadeček, tyčinky do uší a nosu, čtverečky gázy. Vlhčené ubrousky nehledejte, nenajdete, což mě příjemně překvapilo - naopak najdete Perlan, který se krásně v přírodě rozloží. Miminko doporučují umývat pod tekoucí vodou, což bylo přesně, co jsem plánovala dělat - bez chemie 🙂 Za mě paráda.
Za mne se Krčská porodnice liší od ostatních porodnic hlavně úžasným personálem!! A ono to nakonec je vždy o lidech, ti udělají to, jak se cítíte v takto nejdelikatnejsim ženském období. Já měla hormony v šestinedělí šíleně a věčně ubrecena a když Vám sestřička na odchodu domu řekne, to chce něco sladkého na nervy a ještě než odejděte, Vám přinese balení Rafaela kuliček, tak si sednete na zadek!! Za mne UZASNA ZKUSENOST a mrzí mne, že i své první dítko jsem nerodila tady. Jinam bych už nešla!!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@colormaus Já tam rodila dvakrát a pokaždé jsem se registrovala ještě před 14 tt. Sestra mi tehdy říkala, že je pro ně důležité, abych měla těhotenskou průkazku, jakmile ji mám, můžou mě registrovat.