Porodnice Kyjov-Vyškov-Bohunice. Kam se registrovat?

themuffin
3. zář 2022

Zdravím, za měsíc mám termín a budu se registrovat do porodnice. Jenže nevím do jaké 🙈 všechny tyto porodnice máme cca 30 km/30 min. Chtěla jsem Brno, ale nevím kdy to na mě přijde a odrazuje mě provoz...máte tu některá prosím zkušenosti s některou z těchto porodnic z nedávné doby? Jak to tam probíhalo, přístup, šestinedělí...budu ráda za odpovědi 😇

elwe
3. zář 2022

Já se tu pichnu. První dceru jsem rodila v Bohunicích a spokojená jsem byla moc, ale už jsou to 4 roky. Teď bydlíme jinde, nejblíž máme Vyškov, a asi to tam zkusím. Na Kyjov jsem moc pěkných věci neslyšela, ten jsem zavrhla rovnou.

klpoiu
3. zář 2022

Od kud pojedeš?? Do Kyjova bych osobně nešla, a to ho mám za rohem. Termín za necelé tři tydny. Tam bych jela jen v případě, že bych musela volat rychlou. Jinak ani omylem. Ten přístup se mi tam prostě nelíbí. Vyškov nechci, ač má teď super recenze. On se specializuje na domácí prostředí,ambulantní porody. Ale je tam dost narvano, jelikož se to tam sjíždí. Takže moje volba už po páté, je opět Brno Bohunice. Cesty se nebojím. Ona ta cesta je v podstatě v pohodě. Po dálnici až do Bohunic, a když by bylo něco na dálnici tak po staré ze Slavkova pohodička. Pokud by si chtěla Bohunice na check in tak už si volej. Jelikož mají fakt narvany termíny. Já volala ve středu, termín mám 21. A už mě nikam nenacpala,až na můj termin. Prej to ale řešit nemám, vůbec to nevadí. Můj Dr si mě nechá až do porodu.

elwe
3. zář 2022

@klpoiu proč myslíš, že je Vyškov narvaný? Vím, že se tam sjíždí, ale právě mě překvapilo, že jsou tam jen 2-3 porody denně.

themuffin
autor
3. zář 2022

@klpoiu jsem od Slavkova, takže provoz vidím a odpoledne je to tu šílený 🙈 kruháče totálně ucpaný. A jak s parkováním třeba v tom Brně? Může manžel dojet až v podstatě ke dveřím nemocnice? 😃 no já mám ve čtvrtek poradnu a tam mi dá papír k registraci, takže jsem myslela, že si tam rovnou zajdu..

evculinda
3. zář 2022

@themuffin rodila jsem v Kyjově 2017 a 2021, oba porody rychlé a bez komplikací. Je něco konkrétního, co Vás zajímá?

themuffin
autor
3. zář 2022

@evculinda na Kyjov jsem slyšela už hodně negativních recenzí, přesto slyším z okolí bývalého bydliště, že tam normálně byli rodit a v pohodě. Do Kyjova jsem jezdila už od mala, teď jsme se přestěhovali a všechny porodnice máme cca 30 km. O Kyjově přemýšlím z důvodu snadného a rychlého dojezdu. Zajímá mě, jestli mě může manžel dovézt až ke vchodu na porodní (vím, že je až úplně vzadu nahoře) nebo potřebuje vyřídit nějakou zvláštní kartičku apod. Jak probíhal příjem a samotný porod? Nechali vám miminko u sebe? Co oddělení šestinedělí a pomoc při kojení?

klpoiu
3. zář 2022

@themuffin Tak manžel jezdí Brno denně, Slavkov je zadrbany jen kvůli těm dvou uzavirkam. Ale to nebývá na dlouho ,jen pár minut navíc, a je to jen kolem te třetí odpoledne. Slavkov se dá projet jinak bez větších obtíží i v tu špičku. V Bohunicích se dá zajet až ke dveřím porodnice, samo za poplatek. Bez zavolání bych tam ale teď nešla. Je tam vážně plno, můžeš čekat spoustu hodin. Raději zavolat. Ona registrace ale není ani nutná. A parkování je pak buď uvnitř nebo venku před areálem nemocnice na parkovišti,nebo zadara na odstavných plochách.
@evculinda za rychlý a bezproblémový porod ale nemůže nemocnice 😉 V Kyjově se se mi vůbec nelibi přístup personálu. A taky fakt, že když by nastal nějaký vážnější problém tak stejně posílají do Brna. Kyjovská nemocnice celkové bohužel nemá moc dobrou pověst.

themuffin
autor
3. zář 2022

@klpoiu a zavolat v týdnu nebo i o víkendu? A co tak říct? 😃 kdy mám termín apod?

klpoiu
3. zář 2022

@themuffin V Kyjově je dobré snad jen parkování. Zajet se dá až k porodnici, jen se tam přes den pak nedá auto zaparkovat ,nebývá tam vůbec misto, první půl hodiny zdarma a pak 50 každá půlhodina, nic netřeba vyřizovat, jen vezme lístek z hodin u vratnice. A pak se dá zajet na klasické parkoviště. Za 50 klidně týden. A je to jen pod kopcem. V Bohunicích taky přes vrátnici nahlásit ,zaplatit kauci 100 a on pak řekne kde je místo na delší parkování. Zajede ale taky az ke dveřím.

klpoiu
3. zář 2022

@themuffin Hned jak budeš mít papír od doktora k registraci do porodnice tak volej. Mě ji dal už 35tt s tím že mám volat hned. Ale já na to prostě zapomněla. 🤭Ale.nic se neděje, ono to totiž není nutné když je těhotenství bez komplikací a nepotřebuje na konci větší dohled. Bohunice registraci nevyžadují. A stačí jen zavolat a říct že chceš registraci na check- in. Pak už se tě vypta co bude potřebovat. Ale jak říkám, mě nikam nenacpala. Až na můj termín porodu. Můj doktor s tím problém nemá, klido si mě nechá až do termínu. Poslední porod jsem před ani nikam nevolala. Prostě jsem jela rodit.

zajcza
3. zář 2022

Z Kyjovske porodnice jsme se vcera vratili domu a nemuzu si vynachvalit! Prvni dite jsem rodila na Obilnaku 2019 a i tam jsem byla spokojena a z Kyjova mela strach. Ale ted kdyz bych mela srovnat Obilnak a Kyjov, jednoznacne Kyjov by zvitezil.
Pristup personalu byl spickovy, profesionalni a velmi osobni.
Od poradny pred porodem az po oddeleni sestinedeli.
Bohuzel hodne lidi spis napise spatnou recenzi a zkusenost nez dobrou.
Porod byl prirozeny, bez zasahu, nechali dotepat pupecnik nez manzel prestrihl, dokonce se me ptali jestli chci videt placentu a co s ni?😄 velmi prijemni a hodni vsichni. Nenarazila jsem na nikoho kdo by byl jen trochu neprijemny.
Preji dobry vyber a hladky prubeh porodu🍀

evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz
evculinda
3. zář 2022

@zajcza souhlasím

evculinda
3. zář 2022

Porod byl prirozeny, bez zasahu, nechali dotepat pupecnik. Vsichni velmi prijemni a hodni. Nenarazila jsem na nikoho kdo by byl jen trochu neprijemny.

evculinda
3. zář 2022

@themuffin manžel byl se mnou, doprovodil mě na příjem, tam na monitoru jsem byla sama, vyplnili papíry, pak příprava k porodu a na sále už byl se mnou (mezitím přeparkoval). 2021 mě rodil MUDr. Kostka, díky němu krásný, klidný porod bez nástřihu, miminko celou dobu u mě (2 hodiny pi porodu na sále), pak hned na pokoji šestinedělí. Šestinedělí výborné.Nejlepší laktační poradkyně, poprvé moc pomohla, podruhé jsem ji nepotřebovala vůbec, ale byla jsem ráda, že za námi přijde , promluví si s námi, všichni moc laskaví, ochotní, klid a mír

themuffin
autor
3. zář 2022

@evculinda páni, tak tohle je zajímavé. Jsem ráda, že máte takovou zkušenost, já jsem právě zaslechla úplně opačnou zkušenost, prý i zesměšňování kvůli kojení apod..

evolf
3. zář 2022

@themuffin Zkušenosti jsou většinou velmi podobné, jen záleží, kdo je reprodukuje. Myslím, že téměř všechen personál ve všech nemocnicích na všech odděleních chce především zdravého a spokojeného pacienta.

S dovolením kopíruji příspěvek maminky ze zdejší skupiny Porodnice Kyjov:

xxx
25. srp 2022
Sdílím svoji aktuální dobrou zkušenost s porodnici Kyjov. Za poslední roky udělali velký posun ve službách rodičkám. Ráno k snídani raut s dobrým výběrem, na oběd dostanete vybrat mezi 2 jídly, celodenní a celonoční volný přístup k jídlu v jídelně. Můžete si udělat kafe, čaj, kaši, polévku, toast, vzít jogurty, mléčné výrobky, ovoce, cereálie, pečivo apod. U jídelny nově vytvořený hezký fotokoutek s dekoracemi. Prostředí oddělení šestinedělí je hezké, porodní sály jsou starší, ale při bolestech to člověk moc nevnímá. Personál také velmi milý a vstřícný. Vřele doporučuji 🙂

evolf
Autor odpověď smazal
Zobraz
koordinatorka_odboje
3. zář 2022

Kyjov \ porod 👎 kdyz nemas komplikace, tak samozrejme nic, ze. Ale myslim, ze vyvojova disfazie meho prvorozeneho ma koreny tam. Oddeleni sestinedeli, ale top. Dobre jidlo, pekny pokoj, koupelna na pokoji.
Brno porod 👍 ale zase sestinedeli na nic, 3 na malem pokoji, koupelna na chodbe a jidlo rozmacena vlazna voda s vlockami misto polevky.

jana_zofie
3. zář 2022

Ten vjezd do Bohunic ti vetsinou nechaj bezplatne kdyz te tam chlap jen vylozi, odjede preparkovat a pak se zase vrati. Pri prvnim porodu jsem tam stravila 14 hodin, takze nehrozilo ze by to nestihl. Co se porodniho tyce - uplna parada (teda z hlediska pristupu, porod sam byl dost des). V obou pripadech (a to mi u druheho necekane vysel positivni covidtest. A presto vsechno v pohode, dula i manzel zustali, jen se prevlikly sestricky...). Sestinedeli jsem zazila de facto jen jednou a podruhe radsi mazala domu po jedne noci (planovala jsem ambulantni, ale zas tak dobre jsem se necitila). Jenze co jsem sw bavila s holkama, co rodily v ruznych porodnicich, tak na sestinedeli nadavaly vsechny a vsude...

lotta1234
4. zář 2022

Ja som rodila prvykrat vo Vyskove a chystam sa tam ist znova (termin mam o 3 dni :D). Byvame v Brne a dostali sme sa tam pred 3 rokmi cez pracovny den v poobednej spicke za 30 min. Muza pustili az k budove porodnice v areali, takze ma vysadil pred vchodom a potom siel preparkovat. Papiere som mala vypisane vopred, takze ziadna byrokracia pocas kontrakcii. Rodila som tam sama v tej najvacsej miestnosti. Mala som sukromnu PA, ktora bola so mnou cely cas. Doktor dosiel len na zaver, postaval vzadu a potom ma skontroloval, ci nemam poranenia. Sestinedeli super, na to, ako som nonstop otravovala sestricky s kojenim, tak mali so mnou velku trpezlivost. Mala som nadstandard s vlastnou kupelnou. Ale musim napisat aj to, ze ja nie som nejak precitlivela na rozne reci sestriciek, nemam velke naroky na nemocnicny pobyt, ani na stravu. Najviac som ocenila, ze som tam mohla mat svoju PA, sukromie a prirodzeny porod bez zasahov. Dufam, ze sa to zopakuje aj tentokrat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru