Porodnice Milosrdných bratří v Brně, máte zkušenost?

mitchella
12. kvě 2016

Ahoj všichni, za měsíc rodím a chtěla bych u Milosrdných, chci se zeptat, zda jste tam rodila některá teď nebo se tam taky chystáte? Jaké jsou Vaše dojmy a zkušenosti? Doporučili byste? A co s sebou, nebo kde to najdu? Děkuji za rady. 🙂

bartovaandrea
12. kvě 2016

Ahoj, za me super, rodila jsem tam v cervnu loni 🙂 a podruhe budu urcite take, rodila jsem tam ambulantne. Kazdopadne jsem videla jen porodni pokoj 😀 , oproti obilnaku jsou vetsi, PA skvela byla 🙂

terry1512
12. kvě 2016

@mitchella Ahoj já jsem tam rodila 2014 takže to moc dlouho není a letos tam budu rodit podruhé.

Porodní boxy jsou nové s vlastním soc zařízením, v jednom je vana co vím.Jinak sprchový kout.Měla jsem k dispozici balon a vlastně o cokoliv bych si řekla.Na boxu je i postel,a monitor,nikam nemusíš přecházet.

Pokoje jsou nově po 2 s vlastním sociálním zařízením.Přebalovací kout,váha na miminka.Jinak nevím ještě jsem na nových nebyla.

Šestinedělí bylo celkem v pohodě,sestry v klidu,Vyjímka se asi najde ale já měla štěstí.Jídlo není úplně nejvhodnější pro kojící,ale dalo se najíst i tak.Prostě něco nesníš a je to.

Pro miminko jsem měla jen plenky,ubrousky,mazání na prcku,dudlík (nebyl potřeba).Oblečení a látkové pleny dostaneš.

Pro sebe tmavé ručníky,přezůvky,kalhotky,poporodní vložky,mycí gel vhodný po porodu.
Kdyby tě něco napadlo na co se zeptat tak napiš pamět je děsně děravá tak si na vše asi nevzpomenu.

mitchella
autor
12. kvě 2016

Moc děkuji, je mi jasné, že vždycky se něco najde a nikde to není 100 %. Budu rodit poprvé, tak člověk neví do čeho jde ☺.

adypro
13. kvě 2016

Holky já o nich také trochu uvažuju, ale odrazuje mě myšlenka na místního primáře, na kterého natrefila zrovna kamarádka a vyloženě mi říkala, že je zlý...tak nějak nevím. Máte zkušenost i s ním?

terry1512
13. kvě 2016

@adypro Primář p.Huvar byl v pohodě a vlastně sem ho viděla jen při vizitě,jinak sním do kontaktu asi moc nepřijdeš.Možná měla kamarádka na mysli zástupce primáře.Dr. Nagyho.Ten je poněkud příkřejší a odměřenější ale žádná tragédie.Nemá pokaždé svůj den,ale to asi nikdo. a pokud se na něj člověk nemračí hned ze startu tak je celkově v klidu.A hlavně je to odborník na svém místě.Já sním žádný problém neměla,měla jsem ho i u porodu a byl úplně v klidu.

adypro
13. kvě 2016

@terry1512 Jojo, to bude asi on, ona měla komplikovaný porod, tak ho měla přímo tam...brr. Jasně při vizitě to člověk přežije, ale u porodu by to mohlo být nepříjemné. Kamarádka tam skončila s klešťovým porodem, ale to by tak mohlo samozřejmě být i kdekoliv jinde. To podporující okolí tam prý dost chybělo.
Já bych chtěla do Vyškova (jako poprvé), ale přece jen musím mít druhou alternativu, když by bylo naspěch.
Nikde to není ideální. A je to hrozně moc o lidech.

bartovaandrea
13. kvě 2016

@adypro ten primar me mel na prijmu a je to vazne arogantni odmerenej debil, pak k porodu volali doktora a to byl tuplovanej idiot, ale rikam PA byla uzasna, zachranila nam Natalku pred cisarem a zvonem, proste to doktorovi nedovolila a pritom jejich zamestnankyne,mela jsem na doktory smulu, jindy tam byli prijemni doktori a doktorky

mitchella
autor
14. kvě 2016

@adypro A Já jsem právě z Vyškova a vůbec tam jít nechci, nemam k te nemocnici důvěru, za žádnou cenu nedělají císaře a nechají to dojít až tak daleko, že dite i matka je v ohrožení života. A od nového roku tam prý umělý tři deti 😦

adypro
14. kvě 2016

@mitchella Jojo vyškov je vyhlášený tím, že nechají maminky "trápit", já jsem byla taky případ, který by asi jinde už brali na císaře. A to jsem měla soukromou PA, v určité fázi, kdy už jsem byla hodně vyčerpaná, jsem je o toho císaře prosila, ale naštěstí řekli, že ne, že není zatím indikace. Nakonec vše dopadlo dobře, já sice totálně vyčerpaná, ale dítě jsem porodila sama, bez nástřihu (jen s malým poraněním). Zpětně jsem hrozně ráda, že jsem to dokázala sama vybojovat, hodně mě to posílilo.
@bartovaandrea Jo holt doktoři hned vidí patologii a že musí zasahovat a pomáhat a člověka to tak vyděsí, že se to pak celé komplikuje. Díky za takové PA, já být v rukou lékařů, také končím asi na císaři nebo kleštěma.
No holky, tak jsem se moc neuklidnila, snad mi vyjde ten Vyškov. Bohunice jsou pro mě ještě horší než Milosrdní a Obilňák vyjde asi nastejno...

bartovaandrea
16. kvě 2016

@adypro Taky jsem chtěla Vyškov, ale bydlíme v Želešicích, to je tak 10km od brna od těch Miloušů a manžel mi řekl že mě nikam 40km nepoveze, že kdyby byla nějak zácpa nebo něco že to riskovat nebude :D a proč riskovat když v Brně jsou tři porodnice, ale kamoška od nás tady tam rodila, a prej prosila doktory jestli by tam po porodu nemohla zůstat dýl :D tak se jí tam líbilo

mika251
16. kvě 2016

S dovolením sa pripájam, tiež ma zaujímajú skúsenosti.
Ja sa tam chystám rodiť v červenci, s dulou, ktorá tam k porodom chodí pravidelne a tvrdí, že na prirodzený porod je táto porodnica z brnenských najlepšia. A Dr. Nagy je možno trochu svoj, ale podľa jej názoru jeden z najlepších porodníkov - a to moja dula presadzuje fakt čo najprirodzenejší porod a minimum zásahov.
Tak uvidíme.

adypro
16. kvě 2016

@bartovaandrea Jé Želešice znám moc dobře, manžel od tam pochází, tchán tam pracuje v sadech a my tam máme včely 🙂 my jsme z Troubska, ale takže do toho Vyškova to máme taky nějak tak přes 30 km, do toho dálnice je věčně ucpaná. Ale tehdy to bylo v pohodě, po dojezdu jsem tam byla ještě hoodně dlouho, než jsem porodila, navíc jsme jeli navečer v neděli. Teď to ovšem může být rychlejší a cesta pomalejší, proto chci mít taky pojistku a doufám, že budu mít zase naši PA a nechám to pak na ní, kam se vydat. S ní teda porodím všude, i když raději bych v klidu v porodnici 🙂

adypro
16. kvě 2016

@mika251 Tak to držím palce, asi zůstanu s Milosrdnými jako druhou volbou, kdyby se Vyškov nestíhal a budu doufat, že tam se mnou půjde moje PA. Budu moc zvědavá na zkušenosti, napiš pak, jestli si vzpomeneš.
Také jsem právě slyšela, že je to z brněnských nejvíc rodinná porodnice, nedělají tam potraty atp. Obecně je mi taková sympatičtější než bohunická továrna na děti.

terry1512
16. kvě 2016

Opravdu Milosrdní jsou rodinná porodnice.Tam sem se nikdy necítila jako číslo,ale jako člověk.Ať si kdo chce říká co chce já tam byla nadmíru spokojená.
A pokud už sem četla nějaké negativní komentáře,většinou to byli komplikované porody,které neprobíhaly podle představ rodičky.Skončily třeba císařem atd.. Ale kdo z nás je doktor aby to mohl odborně posoudit.Jestli zasáhli správně nebo ne.Nechci se tím nikoho dotknout,nebyla jsem u toho.ale prostě oproti Obilňáku,nebo Bohunicím je to tady opravdu jako ,,DOMA"

bartovaandrea
16. kvě 2016

@adypro to je nahoda 😀 troubsko znam, mela jsem tam pred lety kluka 😀

adypro
17. kvě 2016

@terry1512 To ráda čtu 🙂

beruska_zuzanka
17. kvě 2016

Také se k této diskuzi připojím. Rodila jsem u Miloušů v roce 2008. Ještě před tím jsem tam ale ležela měsíc na udržení těhu, protože jsem se začala otvírat ve 28 tt. To jsem ležela na gynekologickém pokoji, kde nás bylo celkem 8, z toho 1 se stejnou diagnosou a ostatní na vyvolávané porody. Za ten měsíc jsem toho zažila hodně a musím říct že většina holek co tam prošlo nadávalo na Nagyho a nechtěla ho mít u porodu. Je to krapet arogantní chlápek, ale odborník na svém místě. Nakonec jsem rodila ve 38 tt a bohužel jsem měla trošku problémy s porodem a i když se o mě staraly dokonce 2 PA, tak nám to nějak nešlo. Musely se zavolat dr a já byla přesunuta na jiný porodní box, kde tehdy byla ještě taková tak klasická koza, ale na té mě to šlo tlačit líp. Dr. mě dokonce malou vytlačoval tím jak skákal na břicho a díky němu jsme to zvládly. Dcerka měla 51 cm a 3780 g. A dr co mě rodil byl Nagy!!! U porodu naprostý odborník a jestli byl protivný? To jsem opravdu neměla čas vnímat. Díky němu je malá na světě. Za mě porodnice super. Vybrala jsem si ji právě kvůli tomu rodinnému prostředí. A i když jsem narazila na jednu hooooodně protivnou sestru na 6tinedělí, tak bych ráda opět rodila tam. I když mám teď dilema, protože nyní bydlím hned pod Bohunickou nemocnicí. Tak uvidíme kde nakonec skončím 🙂

klara.jas
17. kvě 2016

Ahoj, rodila jsem tam 3x a chystám se i naposled 🙂 Jsou tam výborní! Přátelský a profi přístup, dá se zvolit dokonce i vegetariánská strava - místo vepřového s těstovinama tak dostaneš třeba rizoto a k tomu čerstvé ovoce, což jsem hodně ocenila.
Dát miminko po porodu na prsa je v pohodě, ale většinou chtěli slyšet, že to tak chceš, což mě překvapilo, myslela jsem, že to je automatika. Přinesla jsem si na jeho zakrytí v porodní tašce látkovou plenu a na to tlustý ručník (abych to mohla pořádně doma vyprat před i po, na rozdíl od deky). U první mi totiž řekli, že mi ji na prsa dají, ale jen dokud jí nebude zima, já s sebou nic neměla, zakryli ji takovou tou buničinovou podložkou nebo co to je(výhřevnost papírového kapesníku 😀), takže za 5minut byla studená. U dalších jsme tak už strávili celé dvě hodinky pěkně kůže na kůži a bylo to super. Tak to je můj jediný a hlavní tip, ostatní jak psala terry1512. Možná ještě lehkou čepičku, když jsou vedra, tak se větrá, tak kdyby byl třeba průvan, ale jinak není třeba, teplo je tam až dost 🙂 A toaleťák o🙂 Na nové pokoje se taky těším.

janawei
18. kvě 2016

Rodila jsem tam v říjnu 2014, a to po hodně pečlivém zvážení možností (původně jsem tam vůbec rodit nechtěla) a samozřejmě po prohlídkách jednotlivých porodnic. Dr. Nagy není sice moc hovorný a usměvavý, ale přišel mi jako naprostý profík, mívala jsem ho ke konci těhotenství na prohlídkách. Porodní asistentky jsem sice moc nepotřebovala, měla jsem sebou dulu, ale byly příjemné a bylo vidět, že vědí, co dělají. Porodní plán dodržen. Prostředí v pohodě. Po porodu nás nechali v maximálním pohodlí s prckem u mě. Horší bylo oddělení šestinedělí resp. dětské oddělení. Sestřičky mi přišly většinou dost nepříjemmé a neochotné. Což je jediný důvod, proč zvažuji mít další porod ambulantně, ale rodit chci určitě tam.

bartovaandrea
18. kvě 2016

@janawei taky jsem tam rodila ambulantne 🙂 adruhe chci rodit take tam ambulantne, samizrejme kdyz budeme oba v poradku, ale vrele doporucuju 🙂

janawei
19. kvě 2016

@bartovaandrea
Aspoň tam nebudeme po porodu "zabírat" místo jiným 🙂.

bartovaandrea
21. kvě 2016

@janawei presne 🙂 a muzete byt hned a manzelem a dalsim ditetem pokud mate 🙂 my chteli byt tenkrat spolu a nebyla moznost tak jsem to eesila tak 😀 no u nas ve vesnici z toho bylo na nekolik mesicu halooo 😀

adypro
24. kvě 2016

Andreo, můžu se zeptat, co dětská lékařka neměla problém Vás vzít do péče po amb. porodu? Také jsem o něm uvažovala, ale nevím, co by tom řekla a hlavně u nás to asi možné nebude skrz žloutenku, čekám, že bude i u druhého dítěte. Ale taky by mě ten amb. porod lákal, pro mě bylo psycho vydržet v porodnici 10 dní, nikdo nebyl vyloženě zlý nebo protivný (jen minimálně), ale ten systém...a teď představa, že tak dlouho neuvidím starší dítě, to se nedá...

bartovaandrea
24. kvě 2016

@adypro ne byla v pohode, prave jsem koukala jak v pohode to vzala detska i gynekolozka. Vysvetlila jsem jim proc a vsechno v pohode. U dalsiho pokud bude zdrave a v poradku pujdu taky. Man prave strach z toho pobytu tam. Sice doktorka neprijela ale bydli ob vesnici tak jsme tam jeli dalsi den 🙂 nerekla pul slova spatnyho.

evca02
24. kvě 2016

Rodila jsem tam v prosinci, prostředí super, personál ok, ale už bych tam nešla. Doteď si říkám, jaká kráva jsem byla. Pokud je porod bez problémů, tak je to super porodnice, když jsou problémy, tak ne. Nechali porod dojít do fáze, kdy jediné řešení byly kleště, vidím v tom dost velké selhání PA, bez Nagyho by to dopadlo dost špatně.

adypro
25. kvě 2016

@bartovaandrea A kam chodite k dětské dr.?

@evca02 To mě mrzí, kamarádka to měla právě velmi podobné, ale myslím si, že to se právě může stát všude, pokud se člověku moc nevěnují, což nemůžou, protože nemají čas atp. Ale i přes super péči soukromé PA se to stát může. Já jsem unikla myslím o vlásek právě díky nepřetržité péči soukr. PA, která mě to nenechala vzdát. Ale bylo to ve Vyškově, u Milosrdných právě ani ty soukromé PA porody vést nemůžou, jen doprovázet, ani jinde v Brně.

bartovaandrea
25. kvě 2016

@adypro do ořechova, mudr kachlíková, muzete kouknout jestli neorfinuje jeste nekde. Nemela ani problem s odsunutim ockovani 🙂

evca02
25. kvě 2016

@adypro u mě ale nešlo o to, že by se mi PA nevěnovala. Věnovala se dost, ale tlačila do přirozeného porodu, který nebyl fyziologicky možný, tohle byla ta chyba, a proto musel jít malý kleštěma.

adypro
25. kvě 2016

@bartovaandrea My k ní taky chodíme, přešli jsme k ní z Troubska právě kvůli odsunu očkování, tak to jsem ráda, že čtu, že nemá s amb. porodem problém. Díky.

adypro
25. kvě 2016

@evca02 Aha, jo tak toto se říká i o Vyškově a myslím, že to je pravda ještě víc než o Milosrdných, že se hodně upřednostňuje ten přirozený porod. Dcera měla abnormální rotaci, takže se narodila obličejem nahoru, tyto porody prý často jinde berou rovnou jako císaře anebo končí kleštěma. Ale u mě nakonec dobrý i bez nástřihu, ale opravdu to přičítám velmi dobré podpoře vlastní PA, které jsem důvěřovala. Ale bylo to vážně dlouhý a vyčerpávající utrpení, kdy jsem je o toho císaře i prosila. Ale naštěstí řekli že ne a já jsem to nakonec zvládla sama. Věřím, že podruhé to bude jednodušší. Ale i tak to byla do života velmi dobrá posilující zkušenost.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru