Porodnice Plzeň. FN nebo Mulač?

moncheris
12. pro 2022

Děvčata, váhám do které porodnice FN/Mulač. Máte někdo zkušenost z poslední doby? Děkuji 🙂

pettypet
24. led 2023

@moncheris Já řeším Mulač vs Hořovice a taky nemůžu najít nic aktuálního. Ve FN jsem rodila 2012 a 2014 a nějak se mi tam potřetí nechce. Vadilo mi, že se při porodu nesmí pít ani jíst což se tam nesmí doposud (nemyslím dát si oběd, ale měla jsem oba porody celkem dlouhé a měla jsem hlad a žízeň, a při tom prvním něco jako hypoglykemii, to bylo nepříjemný si nesmět ani loknout vody nebo kousnout müsli tyčky), a to vyšetřování v zrcadlech po porodu asi taky nikde jinde nedělaj, to je fakt hodně nepříjemný. Jinak je to jak koho potkáte, některé PA byly fajn, jiné moc ne, ale už je to dávno, můžou tam být úplně jiní lidé.

gruyerre
24. led 2023

@moncheris mám zkušenost jen s FN a za mě dobrý.

@pettypet jakto? Já jsem jedla (což mi řekli, že není ideální, ale navadilo jim to, prý to možná holt vyzvracím) a pití mi tam nabízely samy sestřičky. Neměla jsi vyvolávaný porod? To se pak jíst a pít nedoporučuje.

krisstina93
24. led 2023

Já rodila 3x v fn a spokojenost. Nemám nic, co bych vytkla. Možná jen to, ze je nemožné se dostat na nadstandart :D jinak se píše výše s tím jídlem, tak to není pravda já se mohla napít i najist u každého porodu, naopak mi sestřička ještě říkala ať piju něco sladkého, ať mám energii.

moncheris
autor
24. led 2023

@pettypet já už se rozhodla pro Mulače, tak budu mít brzy srovnání. Ve FN jsem rodila 4/2020 a dalo se to, ale některé věci mi přišly, že je dělají rutině. Možná to bylo z části i koronou...Ale chtěla bych to zkusit i jinak...jinak ve FN jsem během porodu pila

pettypet
25. led 2023

@gruyerre první vyvolávaný, druhý ne. Byly to roky 2012 a 2014, ale teď jsem tam byla na cvičení přímo v budově porodnice s PA z FN, a ta to opět připomínala, že se to nesmí...ale aktuálnější zkušenost nemam....jestli už je to možné tak to je asi dobře, to byla snad poslední porodnice v ČR, kde se to nesmělo.

pettypet
6. bře 2023

@gruyerre jednou jsem měla vyvoláváný a jednou zcela přirozený bezrizikovy a jídlo i pití byly problém vzdy. Ale už je to 8 let, asi se to změnilo, už to mají i v předloze porodního plánu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru