Manžel očekává trofejní ženu. Jak řešit neshody?
Caute zeny! Zacnu rovnou zprima, protoze jsem trochu v soku z toho, co jsme si s manzelem "vyrikali". Uz delsi dobu jsem z jeho strany citila znacne "pnuti", vcera se nam konecne podarilo si promluvit a vyplynulo z toho, ze je se vsim dost nespokojeny - hlavne se mnou podle vseho. Co by chtel? Naklizenou domacnost, sporadane deti a zejmena manzelku jak modelku, ktera k tomu zajisti ti 2 predchozi body, aby se nemusel o nic starat. Neni problem mit k ruce treba uklizecku, manzelka by mela svuj cas travit casti peci o sebe (fitko a manikura, kadernik...), a casti zvelebovanim domacnosti a samozrejme peci o deti. Proste trophy wife.
Problem je, ze ma me. Ne trofejni zenu a ja jsem se podle vseho nepovedla. Ja chodim rada do prace, umim to, bavi me to, realizuju se tim a jsem spokojena. Delam na 3/4 uvazek, tj. dopoledne, pak cele odpoledne pobiham s detma (krouzky, vecere, ukoly..), navecer jeste vetsinou sedam k pc na resty. Postava po 3 detech uz taky neni jako u svatby, mohla bych sundat 5-10kg, ale neni to tragicke BMI 24,5 - jsem trochu oplacana mam brisko a previs nad jizvou po sekci, ale obezita to opravdu neni. Co je moje velmi slabe misto je ta domacnost, ja to proste neumim, nesnasim, nechci delat. Samozrejme kazde rano zapnu mycku, setru kuchyn, projedu dum vysavacem. Obcas mi prijde na pomoc uklizecka (chtela bych casteji, ale ona nema cas a ja energii zaskolovat jinou). Ale ono je to jedno, protoze je tu paradne uklizeno a hodinu potom uz zase deti nanosi hracky, hraji si na "prevleky", takze vyhrabou skrine, manzel prijde domu a na zidli odlozi sako, pres sedacku hodi kalhoty, vytahne neco z lednicky a polozi to na linku... Ja jsem v tom nedusledna, protoze mi to proste nevadi, radsi jsem s detma venku a behame po lese, nez abych naklepavala polstarky
Extra dusno bylo v poslednich tydnech. A uz vim proc. Z prace odchazi slecna, ktera delala praci co se mi libi a chtela jsem si po ni prebrat nejake cinnosti. Mela bych tim padem uz bezny full time misto 3/4, ale zadna hruza
No a z manzela vypadlo, ze by radsi abych proste byla doma, udelala neco poradne se svoji postavou a pecovala o domacnost (ve zkratce). Financne neni problem, zaplati jak uklzecku tak muj prijem netreba. Ja ale nechci!! Ja to nesnasim, rada pracuju, nechci byt zena v domacnosti! A nechci ani chodit do fitka a na manikuru, ne ze bych byla skareda, ale beham radsi v teniskach a jdu do lesa
A ted co s tim?
@la_amanita Mě by zajímalo, jak teda vypadá ideální chlap podle ženských tady na koníku 🤨
@klokanka31 To je přece naprosto individuální. Já ideálního chlapa mám - pro sebe. Druhá by ho nechtěla ani za milion. A tak je to se vším.
Tak je ale fajn že si s tebou o tom popovídal, a vem to z druhé strany, některá by byla šťastná že má chlapa co jí umožní být v domácnosti. Jsou chlapi co čekají veškerý servis plus žena ještě musí vydělávat. Jen to s tou postavou úplně nezvládl...🤔
@klokanka31 autorka očividně šťastná není a být doma a obskakovat rodinku pro ni není příjemné. Nedivím se jí, také bych nedala být jen doma a nechodit do práce.
A tohle jste zjistili po x letech soužití a 3 dětech? Nevím, co bych mu na to řekla - asi, že to má blbý, protože jestli chtěl tradwife, tak si měl vzít někoho, kdo k tomu má předpoklady. Jedna věc jsou třeba očekávání na vzhled, tam i chápu (jakkoliv je to politicky nekorektní), že jestli jsi před dětmi byla štíhlá a upravená, že pokud se to změnilo, tak se mu to nelíbí. Ale hádám, že dojem, že z tebe bude domácí puťka, jsi nedělala... Zaměřila bych se na změny, co jsou možné a pro tebe přijatelné. Třeba než nastoupíš na plný úvazek, tak využít dosavadního času k zaučení nové uklázečky. Pokud by byl schopný táhnout sám veškeré finance včetně uklízečky, tak při dvou platech může klidně chodit každý den. K tomu ostatnímu bych mu řekla, ať si trhne nohou. Představy a preference jsou jedna věc, ale ty tu nejsi od toho, abys mu je do puntíku plnila na úkor svojí spokojenosti. A chtít to od tebe je naprostá nejapnost.
Drž se a zůstaň svá, podle toho, co píšeš, je nespokojený on sám se sebou.
A kdy k tomuhle názoru přišel? Měl to tak vždy jako touhu nebo to je teďka nějaká novinka? Bavili jste se už o tomhle někdy? To je podle mě dost zásadní informace.
Mému muži by se takové soužití taky líbilo, já jsem teď zatím na rodičáku, takže to je zatím daleko. K této představě jsem řekla, že to ani nevylučuji, ale ani neslibuji. Prostě uvidím, jakou práci seženu, co mě bude naplňovat více. Ze strany mého muže to není projev dominance, on chce, aby měly děti aktivní a spokojené dětství. Aby neviděly rodiče jen večer, když se dělají úkoly, úklid, večeře a spát. A já jsem vystudovaná v oboru, kde se moc velké peníze netočí, takže z čistě praktického hlediska bych to měla s dětmi a domácností schytat já. Na druhou stranu bordel doma neřeší. Taky máme paní na úklid, chodí 2x měsíčně, ale často si říkám, jestli to má vůbec cenu. Jak píšeš, za pár hodin už není poznat, že někdo uklízel. 🤦 Nejvíc času trávím tím, že nosím věci, hračky a hadry z místností do místností a ostatní je opět roznášejí různě po baráku. Vyhazené dětské skříně jsou pořád, ani nevím, proč se s tím skládám... 🥴 Ale pokud bych měla v budoucnu nastoupit na vyšší úvazek, rozhodně bych si zařídila paní na úklid minimálně jednou týdně, protože v tomhle tvého chlapa chápu. Radši si půjdu zacvičit, projet se na koních, zahraju si deskovou hru s dětmi, vezmu je na kolo na výlet, než abych se přiřítila z práce a řešila úklid. Pokud to tebe nebaví, manželovi bordel vadí a máte na to peníze, proč si nenajdete někoho na častější úklid?
Hlavne je otazka, kdyz manzelovi neporadek vadi a neni nemohouci, proc nenajde nekoho na uklid casteji on. Jsou to i jeho deti, i jeho domacnost, mela by to byt i jeho starost.
Tak pokud to má od kolegy, tak víš odkud asi vítr vane. Znám několik mužů, kteří toto od ženy očekávají, mají doma chytré ženy, pohledné, vtipné. A jsou ochotni jim poskytnout potřebné prostředky, aby ženy na sebe, na domácnost a na děti měly čas - někdo to řeší hospodyní, někdo má celou plejádu pomocníků, ale nikdo z těch chlapů nebude hlídat děti, aby si šla žena zacvičit, to radši zaplatí hlídání. A jejich ženy to akceptují, muže do hlídání nenutí, respektují to, že nejsou často doma, protože mají své koníčky a potřebují se cítit jako páni tvorstva. A myslím, že nejedna z těch žen měla období, kdy přemýšlela, jestli práci opustit nebo ne, protože ji má ráda, nechce být jen doma atd. Nakonec jsou ale doma všechny, mají i s dětmi naklizeno, domácnost je uspořádaná, nikde se nic neválí, max pár věcí přes den, jak si děti hrají, ale průběžně je uklízeno. Stíhají mít domácnost designově vybavenou, hračky jsou jen v pokojíčkách, návštěva může přijít kdykoliv. Ale stojí to hodně peněz, to si musí tvůj muž uvědomit. To prostě není samo od sebe. A každá z těch žen měl období, kdy si myslela, že ten přechod z práce do domácnosti nezvládne nebo nechce zvládnout, že si pak bude připadat méněcenná atd. Ale tím, že jsou všechny chytré, mají to v hlavě srovnané, tak to nejsou nafrněné umělé fifleny, našly si své aktivity, starostí okolo celé rodiny je spousta. A co je důležité, jejich muži je naprosto respektují a váží si jich - mluví o nich opravdu hezky, jak se suprově starají o děti, jak se dětem věnují a rozvíjejí je a také jsou schopni říct, že bez svých žen a jejich péči by ti muži nebyli tam, kde jsou. A ještě jedna hrozně důležitá věc na konec - všichni do jednoho své manželky zabezpečili na stáří - počítají s tím, že musí ženě finančně dorovnat i ve stáří to, co si teď nemůže vydělat. A to beru jako podmínku, bez které bych nikdy do domácnosti dobrovolně nešla.
Jen si nejsem jistá, jestli si tvůj muž uvědomuje, jak nákladný takový život je...
@westie to je moc krásně napsané. Ono tohle rozhodnutí je dost těžké. Ač se všechny ženy tváří, jakože je jím úplně jedno, kdo co dělá, co si budeme povídat, na ženy v domácnosti není moc hezky pohlíženo. Kolikrát stačí i reakce na to, když se někdo dozví o paní na úklid. I v tomto umějí být lidi pěkně zlí, ač placený úklid už není v dnešní době nic neobvyklého. V tomto rozhodnutí je úcta a zastání od manžela naprosto zásadní. Manžel musí chápat, že manželka vykonává stejně důležitou a záslužnou práci jako on. Oba jsou stejně důležití a oba si váží přínosu toho druhého.
@la_amanita Mě by zajímalo, jak teda vypadá ideální chlap podle ženských tady na koníku 🤨
@klokanka31 ideální chlap pro me: nechodi po hospodach ani na zadne panske jizdy (pokud jdeme za zabavou tak spolecne, vyjimkouu muze byt pracovbi vecirek), ma podobny nahled na život, politiku, svet, je tolerantní a na pochopeni pro moje zkratkovite myšlení, neřeší domacnost (ja uklízení nenavidim a dve hodiny po odchodu pani na uklid uz je zas neporadek). Libim se mu jaka jsem (nelicim se a hreben je muj nepritel). Muj muz tajovej je, nejvic sexy jsem rozcuchana podle něj (fakt).
@klokanka31 ideální chlap pro me: nechodi po hospodach ani na zadne panske jizdy (pokud jdeme za zabavou tak spolecne, vyjimkouu muze byt pracovbi vecirek), ma podobny nahled na život, politiku, svet, je tolerantní a na pochopeni pro moje zkratkovite myšlení, neřeší domacnost (ja uklízení nenavidim a dve hodiny po odchodu pani na uklid uz je zas neporadek). Libim se mu jaka jsem (nelicim se a hreben je muj nepritel). Muj muz tajovej je, nejvic sexy jsem rozcuchana podle něj (fakt).
@martinka_33 jé, takový je i ten můj😍
Z tvého příspěvku mi vyplývá, že jsi hrozně pohodová ženská a bohužel i to, že tvůj chlap je hrozný sobec... Myslí jen na sebe, aby měl uklizeno, navařeno, ženskou, se kterou se může chlubit. Co chceš ty ho zřejmě vůbec nezajímá.
Z tvého příspěvku mi vyplývá, že jsi hrozně pohodová ženská a bohužel i to, že tvůj chlap je hrozný sobec... Myslí jen na sebe, aby měl uklizeno, navařeno, ženskou, se kterou se může chlubit. Co chceš ty ho zřejmě vůbec nezajímá.
@macik84 Proč sobec? Určitě je důležité aby s nastaveným modelem souhlasili oba. Ale nechápu že chlap co chce nechat ženu doma je sobec, ženská co je doma je zase domácí puťka. A že se teda neřeší i opak - ženská co chodí do práce je sobec co kašle na rodinu, a chlap co požaduje aby chodila do práce, tak je škrt co nedovede uživit rodinu. Nepřijde ti to praštěný?
@klokanka31 tak to, že tobě a některým ženám vyhovuje být žena v domácnosti, mít na starost jen to, chodit po zkrášlovacich procesech a jinak nic přece neznamená, že má nějaký chlap "nárok" to požadovat po sve ženě.
Navíc předpokládám, že taková byla odjakživa, takže věděl, do čeho jde.
Pro tebe je to třeba dream life, pro mě peklo nechodit aspoň trochu do práce.
Jo a jak už někdo psal níže: každej člověk má jiný vkus, jiné požadavky a nároky na partnera. Jak by to asi vypadalo, kdybychom to měli všichni stejně.
@macik84 Proč sobec? Určitě je důležité aby s nastaveným modelem souhlasili oba. Ale nechápu že chlap co chce nechat ženu doma je sobec, ženská co je doma je zase domácí puťka. A že se teda neřeší i opak - ženská co chodí do práce je sobec co kašle na rodinu, a chlap co požaduje aby chodila do práce, tak je škrt co nedovede uživit rodinu. Nepřijde ti to praštěný?
@klokanka31 no právě proto, že s tímhle modelem oba nesouhlasí 🙄
@klokanka31 božínku, schopnost pochopení psaného textu ti nic neříká? Je v pohodě, když jsou oba partneři spokojení s jakýmkoliv modelem. Jakýmkoliv. Není v pohodě, když jeden druhého nutí do čehokoliv. Samozřejmě vyjma normálních věcí jakože významné procento nevyjde z jednoho platu, takže normální je, že pracují oba.
Mimochodem proč teda není sobec chlap, co chodí do práce, a tím podle tvé logiky kašle na rodinu? Nejsem samosprašná ani se nerozmnožuju mitózou, takže dítě jsme si pořídili dva. Já když chodím do práce, tak kašlu na rodinu, muž když chodí do práce tak nekašle na rodinu?! Hmmmm.
@klokanka31 sobec je ten ktery tlaci zenu do neceho coona nechce. Jabychtaky ocenila vic kutila ale meho muze to nebaví a tak to respektuju. I kdyz si pro seve vrblam ze zelva bychtela letni vybeh a deti policky v pokojíčku
@klokanka31 tak to, že tobě a některým ženám vyhovuje být žena v domácnosti, mít na starost jen to, chodit po zkrášlovacich procesech a jinak nic přece neznamená, že má nějaký chlap "nárok" to požadovat po sve ženě.
Navíc předpokládám, že taková byla odjakživa, takže věděl, do čeho jde.
Pro tebe je to třeba dream life, pro mě peklo nechodit aspoň trochu do práce.
Jo a jak už někdo psal níže: každej člověk má jiný vkus, jiné požadavky a nároky na partnera. Jak by to asi vypadalo, kdybychom to měli všichni stejně.
@me_druhe_ja Nemá na to nárok, ale nechápu proč by své manželce nemohl říct, co by se mu líbilo. Copak vy svým chlapům taky neříkáte co by se líbilo vám? A nemusí to být přece vždycky odsouhlasené.
@klokanka31 šmankote, ty jedeš úplně jak kolovrátek. Ano, všechny jsme pochopily, že jsi žena v domácnosti a že ti to naprosto vyhovuje a nikdo ti to nebere. Užívej si to. Jen bys měla pochopit, že pro většinu ostatních žen není život bez jiné než domácí práce naplňující a že by pro ně bylo nepřijatelné, aby je k takovému žití jejich manžel nutil.
@klokanka31 božínku, schopnost pochopení psaného textu ti nic neříká? Je v pohodě, když jsou oba partneři spokojení s jakýmkoliv modelem. Jakýmkoliv. Není v pohodě, když jeden druhého nutí do čehokoliv. Samozřejmě vyjma normálních věcí jakože významné procento nevyjde z jednoho platu, takže normální je, že pracují oba.
Mimochodem proč teda není sobec chlap, co chodí do práce, a tím podle tvé logiky kašle na rodinu? Nejsem samosprašná ani se nerozmnožuju mitózou, takže dítě jsme si pořídili dva. Já když chodím do práce, tak kašlu na rodinu, muž když chodí do práce tak nekašle na rodinu?! Hmmmm.
@drep To není moje logika, jen říkám že se teda může odsuzovat i ta druhá strana 🤷♀️ Za mě by bylo fajn, kdyby si každý nějaké odsuzování nechal od cesty. Nikde navíc nevidím že by zakladatelku nutil, jen jí řekl svůj postoj na situaci, a jí se to nelíbí, to je celé.
@klokanka31 sobec je ten ktery tlaci zenu do neceho coona nechce. Jabychtaky ocenila vic kutila ale meho muze to nebaví a tak to respektuju. I kdyz si pro seve vrblam ze zelva bychtela letni vybeh a deti policky v pokojíčku
@martinka_33 Ale jak píšu, nikde není psané že jí nutí/tlačí. To je jako bys ty řekla chlapovi že bys chtěla pro děti poličky, a on by hned třeba kolegům v práci fňukal, jak jsi strašně sobecká, že ho nutíš aby byl kutil 😄
@klokanka31 šmankote, ty jedeš úplně jak kolovrátek. Ano, všechny jsme pochopily, že jsi žena v domácnosti a že ti to naprosto vyhovuje a nikdo ti to nebere. Užívej si to. Jen bys měla pochopit, že pro většinu ostatních žen není život bez jiné než domácí práce naplňující a že by pro ně bylo nepřijatelné, aby je k takovému žití jejich manžel nutil.
@gruyerre Tomu všemu rozumím, jediný co nechápu, proč se z chlapa dělá obrovský sobec a manipulativní blbec 🤦♀️
Mimochodem možná obrovským problémem této společnosti je to, že jsou všichni strašně sobečtí, a nedovedou kompromisy. Pak je tady tak vysoká rozvodovost. A týká se to všech, chlapů i žen.
@gruyerre Tomu všemu rozumím, jediný co nechápu, proč se z chlapa dělá obrovský sobec a manipulativní blbec 🤦♀️
Mimochodem možná obrovským problémem této společnosti je to, že jsou všichni strašně sobečtí, a nedovedou kompromisy. Pak je tady tak vysoká rozvodovost. A týká se to všech, chlapů i žen.
@klokanka31 A ty nevidis vubec zadny rozdil mezi 'chci, abys vyrobil dve policky do detskeho pokojiku' a 'chci, aby ses kompletne vzdala prace, ktera te bavi a naplnuje a byla zenou v domacnosti'? Fakt vubec zadny?
@la_amanita hlavně “některá je šťastná doma” je úplně irelevantní, protože zadavatelka to tak nemá a zjevně to tak jako pár neměli vykomunikované předem. Já bych to brala jako děsný podraz, protože já bych si s chlapem, co ode mě čeká, že budu housewife, nepořídila ani permanentku do fitka, natož rodinu.
@drep "neměli to jako pár vykomunikované předem" - no jo, je sice hezký mít v 25 v zamilovanosti všechno předem vyjasněný, ale komu se ten pohled na svět při střetu s realitou nemění...já jsem realista, vím, co obnáší péče o děti a domácnost a stejně mě vlastní děti tak strašně semlely, že mi přijde fakt úsměvné argumentovat tím, co jsme si před xy lety za svobodna vysnili a trvat na tom. 🤷♀️
@martinka_33 Ale jak píšu, nikde není psané že jí nutí/tlačí. To je jako bys ty řekla chlapovi že bys chtěla pro děti poličky, a on by hned třeba kolegům v práci fňukal, jak jsi strašně sobecká, že ho nutíš aby byl kutil 😄
@klokanka31 zrejme kdyz je kvuli tomu doma dusno a je protivnej tak v tom co teď je nechce zit a ona zase nechce to dusno, neresitelna situace. Skoda ze tohle si nevyjasnili pred svatbou. Taky jsem byla mlada a blba a randila s klukem se kterym jsem ani moc neplanovala budoucnost a podcenila jsen svou plodnosr, že stačilo jednou nevzit kondom. No a kdyz uzbylo mimino na ceste, byla by skoda to spolu nezkusit, ale nevyšlo to, s clovekem se kterym jsem mela na 90% rozdilne názory a ještě nebyl zrovna nic tolerantni to nefungovalo.
@klokanka31 ne, to je jakobys chlapa manažera z kanclu donutila nechat jeho práce, přestěhovat se do vidlákova a zbytek života strávit v chlévě a v traktoře. 🤷♀️Protože to je tvoje představa života.
@klokanka31 a co je jiného, když ne sobec, chlap, který doma dělá dusno, protože žena nekmitá, jak on si představuje, nedělá mu služku a ještě k tomu si dovolí nevypadat jak modelka z playboye?
@klokanka31 Ježíš!!!!
Předpokladam, že pokud spolu dva lidé vytvoří pár a založí rodinu, tak je znají. A tady to vypadá, že jsou spolu pár let minimálně, ne pár dnů. Takže chlap zná ženu a žena zná muže. Takze ví, že nikdy nebyla typ, kterou by naplňovalo zůstat doma. Že ji práce baví a chce pracovat. Lidé tyto věci o sobě ví, pokud spolu žijí. Já to dokonce vím i o lidech, se kteryma neziju.
A že se mu najednou po 15 nebo kolika letech najednou zalíbil model ženušky v domácnosti, tak to je holt jeho problém a nemůže tohle po té ženě ani chtít. Ne, prostě ne.
Respektive může se mu ten model líbil, může to i rict, ale těžko může být nasranej, znechucenej nebo nedej bože do toho ženu nutit.
@klokanka31 je sobec, protože myslí jen na sebe. Dělá doma dusno, aby on měl uklizeno, aby on měl štíhlou ženu, děti jak za škatulky. Jí zřejmě nevadí trochu nepořádku ani par kilo navíc. Chce chodit do práce, protože ji právě baví. On ji chce mít doma, aby měl vše dokonalé, takže ano za mě borec myslí sobecky.
@klokanka31 A ty nevidis vubec zadny rozdil mezi 'chci, abys vyrobil dve policky do detskeho pokojiku' a 'chci, aby ses kompletne vzdala prace, ktera te bavi a naplnuje a byla zenou v domacnosti'? Fakt vubec zadny?
@ai30 Tak chtít může ne? Zakladatelka mu vyhovět nemusí 🙂
@ai30 Tak chtít může ne? Zakladatelka mu vyhovět nemusí 🙂
@klokanka31 ale zakladatelcin manzel je kvuli tomu nepříjemný, protivný a doma vládne napětí. Ano, rict svou vizi muze, stejně jako ona ji může odmítnout. Problém je to napětí a nepohoda doma. To už je nátlak.

@klokanka31 jakože může být tazatelka šťastná, že ten její je blb jen z 80 %, protože někteří jsou 100% blbci? 🙄