Řešení péče o dítě po pokusu o sebevraždu matky
Dostala jsem se do hodně šílené a nepříjemné situace. Mám partnera 3 roky. Bydlíme spolu 2 roky. Partner má nemanželské dítě které sporadicky vídá cca jednou týdně až 14 dní ale nespí u nás. Většinou ji bral za svou matkou. Tím chci říct že nějaká výchova z jeho strany v podstatě neprobíhala.
Dítě žilo s matkou a jejím manželem.
Stalo se něco co nikde nepředpokládatl a to, že se matka dítěte pokusila spáchat sebevraždu. Je v nemocnici a nevypadá to dobře. Tím myslím, že játra a ledviny jsou na tom velmi špatně. Je na dialýze a játra jsou velmi poškozena. Otázka dní, maximálně týdnů. Stalo se to předevčírem. Dítě je zatím u manžela matky, kde ale zůstat nemůže. Předpokládám že ji pak bude mít v péči otec bude se to nějak řešit soudně? Vůbec nevím co můžu čekat.
Sama mám téměř dospělého syna ve střídávé péči. Holčičce budou v září 4 roky.
@nikita84 Otázka mimo téma - proč jsi s chlapem co se chová jak dobytek a ani není schopný najít větší byt??
@klokanka31 Tak pro 2 a občasne návštěvy syna či dcery je 2kk ok. Ale na trvalé bydlení pro 4 lidi to už je dost malé.
@nikita84 Jasně, že do toho máš co kecat. Stačí říct: "Dělej jak chceš, ale starat se budeš ty. Vodit do školky, ze školky, na kroužky. Budeš ji vařit, prát a uklízet po ní. Když bude nemocná, budeš mít OČR." On si to sakra rozmyslí. Ty nemusíš dělat nic, protože nejsi matka dítka a dokonce ani manželka. Budeš tam jedna do počtu, co bude skákat...To se mu to pak kulturistovi machruje. Mmch. spaní u vás v posteli mi přijde lepší, jak 3leté dítě narvat do cestovní postýlky.
@nikita84 Jo tak proto tu malou on chce. Nejen, ze si tim vyresi krizi pozdniho veku a poridi si neco, co tu po nem zustane, protoze noc jineho uz by nestihl. Navic si jeste poradne prilepsi z holciccina dedictvi a prestehuje se do lepsiho. Prosimte rekni uz, ze tady jenom trolis, me je te male hrozne lito, ze vznikla prave diky spermii od takoveho ko..ta...
@somalicats Tak ona někde psala, že holčička je u babičky - tak z toho mi plynulo, že z nějakého důvodu není u otce. Teď zase psala, že u babičky je, pokud je otec v nemocnici a jinak je u něj. Takže se zdá, že od nebio otce ji nikdo nevyhazuje, mají ji tam rádi a chtějí si ji tam nechat.
@nikita84 Není mi úplně jasné to s tím dědictvím a jak píšeš cosi o manželství - já pochopila, že manžel je ten její aktuální partner (tzn. nebio otec dívky) - tzn. že veškerý majetek se bude dělit na poloviny, polovina zůstane manželovi a druhá polovina půjde do dědictví - z toho polovina půjde dědici-manželovi a druhá polovina dědici-dceři. A s tou dceřinou částí (čtvrtinou) půjde nakládat pouze se souhlasem opatrovnického soudu (který pohlídá, aby to bylo ve prospěch dívky). To vše tedy za předpokladu, že tam nejsou žádné další děti, které by dědily.
Navíc pokud ona bude / je při vědomí, tak ještě za života může ten majetek darovat / rozdělit SJM.
@nikita84 To je asi nejhorsi sobecka bezohledna diskuze, kterou jsem tu cetla... Dejte te holcice pokoj, nesnazte se z toho neco vytriskat a proboha mejte uctu k jeji mame, ktera jeste NEUMRELA!!! A doprcic nekupujte ctyrlete cestovni postylku!
Modlete se, at vam ji jeji tata obcas preda na vikend, nenutte ji spat mezi cizimi lidmi v posteli a konecne se snazte si zaslouzit vubec o ni mluvit jako o pribuzne. Jedna spermie vztah a lasku nedela!!! Fuj...
@merope Tak kdyz byl loni muj muz na ARO a ja tam za nim denne jezdila, tak v tu chvili byly deti s babickou nebo sousedkou. Takze to jeji psani ve stylu "holcicka je s babickou" me nijak nezarazi, ocekavala bych, ze manzel bude za svou zenou do nemocnice dochazet.
@somalicats Však právě proto by mě ani nenapadlo v podobné situaci psát jako že "malá je s babičkou". Proto jsem tak nějak měla za to, že muž ji u sebe nechce - a pak mi to neladilo s těmi soudy. Přijde mi, že postupně se do toho tazatelka zamotala dost fest - a že to opravdu vypadá jako idylická rodina s dítětem, kde se přidal ale bio otec (proč a jak se vůbec dozvěděl, že je otcem dítěte??) a tím se to vše zkomplikovalo.
A chybí mi tam něco ve stylu, že mají rozhodnutí soudu o péči, ale matka dítě předávat nechtěla - zjevně když už přišel, tak matka dítě bez problémů předala.
@nikita84 Čtu tohle všechno a nestačím zírat jaký lidský odpad jsi ty i pan "dárce spermatu". Sorry, ale on je otec maximálně v kolonce rodného listu. Neví o dceři vůbec nic. Bere si ji, jen když se mu to hodí, dělá jí v životě akorát zmatek.
Teď jí chce vzít celý dosavadní svět? Vzít jí domov, rodinu, kamarády, známé prostředí. Všechno. A nastěhuje si ji do malého bytu ke 3 cizím lidem???? Holčičku, která POKUD přijde o mámu, zažije to nejhorší co se jí může stát??? Ona bude potřebovat všechno to, o co přijde k tomu aby se s případnou smrtí poprala a ustála to co nejlépe.
Do pr*ele, co je tvůj chlap za hovado??? To si myslí, jak z toho vytříská prachy a majetek po matce???
Vůbec myslí na tu malou. Kdyby jí měl rád aspoň trochu, nechá jí tam kde je, začne se o ní víc zajímat a spojí síly s nebiootcem v zájmu malé.
😡 Buď troll!!! Je mi líto holčičky, které arogantní chlap zničí život, jen protože je otec na papíře.
To je troll... 🙄
Hlavně ať maminka přežije 🍀🍀🙏🙏
@nikita84 Proč vůbec tvůj partner vyhrožoval mamince holčičky že o malou přijde?
@klokanka31 Protoze to je kreten.
@klokanka31 Zhrzená pýcha? Jen si užila ( možná, to s partnerem nešlo, tak si po dohodě našla dárce) a vrátila se k původnímu partnerovi, vdala se. Je to hnusné, ale možná neměla v plánu mu o dítěti říkat.... Otázkou je, jestli ho víc sere to, že ho MOŽNÁ využila, aby otěhotněla nebo, že s ním po zjištění těhotenství nechtěla mít nic společného.
@lv jestli je to fake tak dikybohu zato...
@lv Takže troll nebo cvok 🙄
@anetka1701 Modlím se aby to bylo celé vymyšlené, to se nedá ani číst! 😩
📽️🎬🎞️🎫
Moc si přeju, aby pokud je maminka aspon z velke casti normalni, se z toho natolik dostala, aby se o malou postarala. Je to silene resit, kdyz je jeste bio matka ziva, byt je velka pravdepodobnost, ze nebude. Vy vite, jaky je nebio otec? predpokladam, ze mela k sebevrazde nejaky duvod. Je jedno jaky, proste se stalo. Ale myslela bych v prvni rade na holcicku a cast rodiny, se kterou ma nejpevnejsi vztahy. To ostatni muzete resit az pak.
@nikita84 Nějak to časově nesedí. Holčičce ještě nejsou 4. Vy jste spolu 3 roky, ale seznámili jste se až po všech soudech, které trvali do roku a půl dítěte? Holčička u vás nejdřív nikdy nespala, pak vlastně 2x. Navíc dobrovolně žiješ s někým, o kom víš, že náhodnou známost dohnal k soudu a vyhrožoval jí odebráním kojence? Tohle celý tak moc nesedí, že doufám, že je to jen prázdninová nuda.
@lv To by odpovídalo tomu, že paní je ve skupině říjnovky 2018. Já jen doufám, že tímhle divným způsobem nesonduje nějaký pseudoscénář o své vlastní dceři.
@nikita84 už vše asi bylo řečeno. Já se jen zeptá skrze to bydlení - to je jeho byt nebo tvůj?
Jinak pardon, ale tvůj přítel je absolutní sobec co se tyče det, z jeho jednání je vidět, ze děti nemá, protože děti vůbec nechápe…. Ze všeho čiší jenom já já já ……
@evik19 pokud dojde na nejhorší a bude se řešit dědictví, tak nepripadne vše holčičce. A navíc jak již bylo psáno o majetku rozhoduje opatrovník, což je nejčastěji někdo z aospodu a jmenuje ho soudce. A obecně uvážovat v téhle situaci o majetku a “lepším bydlení” je fakt zhovadilost….
Pokud jsi troll tak diky Bohu ale kurde ty jsi dobře jebla na hlavu vubec vymyšlet takove scenaře....

Prý budeme se stěhovat do lepších podmínek... I pokud sis to celé vymyslela, jsi chorá. 🤦🏼♀️