icon

Půjčí mi banka 500 000 Kč?

pocestny
20. led 2018

Ahojte lidičky,mám na vás dotaz.Začnu takto,jsem už skoro rok zaměstnaná muj příjem cca 15000,- měs:
Nejsem vdaná ,ani by mi neměl kdo ručit.Má rodina Otec matka jsou zadlužení.Já žadné dluhy nemám ,mám Eru poštovní.banku .Zajímalo by mě zdali by mi banka ,pujčila těch pul milonu ,majetky nemam ani vlastni byt .Většina z vás řekne,at se zeptam v bance.Chápu ale ptám se tady,zdali někdo má s tím zkušenosti děkuju

Strana
z2
journals
23. led 2018

@maagda V případě, že někdo vydělává 15 tis. a chce půjčit půl mega, tak v tom vidím finanční sebevraždu. Co když vypadne, něco se jí stane, zůstane na nemocenské, pak co? Je sama, ono je taky něco jiného, když jste dva a když je člověk sám. Já neříkám, že musí zrovna vydělávat 50 tisíc, ale musí být trochu zodpovědný. A argumentovala bych stejně i kdyby se přišla zeptat na 50 tis., ale 500 tis.? Myslet na budoucnost? Když bude splácet třeba 5 tis. což je 1/3 platu? V tom zodpovědnost za svou budoucnost opravdu nevidím. Spíš mi to přijde, jako úmysl úvěru na byt, protože 100% hypotéky se už nedávají. A banky moc dobře ví proč... Zní to tvrdě, já vím, ale dnes je tolik exekucí, protože si lidi vezmou, nasmlouvají a upíšou k věcem na které by jinak neměli a pak to špatně končí... ☹

maagda
23. led 2018

@journals ja sem ale psla ze by mela mit nasporeno nez do neceho pujde. A taky musi pocitat s tim ze se muze neco stat. Musi mit vsechno pojisteno. Neschopenku taky aby se neatalo ze pak bude marodit a nebude splacet. Jako na bydleni mi to neprijde tak hrozne ale na nic jineho bych si ja treba nikdy nepujcila. Ale takto muzeme mluvit o cem chce kdyz nam nic nnavic nerekla.

journals
23. led 2018

@maagda Jasně, já si jen umím představit, jak má určitě našetřeno a naspořeno pro strýčka příhodu ☹ spíš to tipuju, že ne... a z 15 tis. platu se ani nedivím. Proto píšu, že je to hodně rizikové. Ale souhlasím, že když nic nepíše, tak těžko radit....

maagda
23. led 2018

@journals je to tezko pokud to nehori tak bych taky po roce prace do toho nesla a pokud ma na dobu urcitou tak vibec a to ji to nikdo ani neda. Nepsala v jake je situaci a ani nic. Je to tezko no.

zuzineckah
23. led 2018

@avestsikova Ktery produkt konkrétne to je??

avestsikova
23. led 2018

@hojda neříkám, ze to je sranda, ale chvilku se to asi vydržet da, navíc to je jen varianta dočasná, před hypo 🙂

juliem
23. led 2018

No buhvi kdo se skryva za zakladatelem teto diskuze. :D

avestsikova
23. led 2018

@zuzineckah ta půjčka na bydlení, ale koukala jsem, ze @hojda posílala kalkulačku a vychází to o dost vic

zuzineckah
23. led 2018

@avestsikova já jsem to hodila také do kalkulačky a vyšla splátka kolem 7 tisíc. Jestli má era nějaký produkt s menší měsíční splátkou, tak pochybuji, že na něj dosáhne někdo jen tak. A nebo to bude za šílený úrok.

avestsikova
23. led 2018

@zuzineckah jen tak urcite ne, ale to je zas o bonite 🙂 my zvažovali koupi dr.bytu právě tou půjčkou na bydlení a tak moc to nevycházelo

hojda
23. led 2018

@avestsikova 12 let není chvilka☹

zuzineckah
23. led 2018

@avestsikova jasně, ale tady zakladatelka moc bonitně nevypadá 😀

avestsikova
23. led 2018

@hojda já spis myslela rok, než by byl možný převod do OV a tím pádem hypo 🙂

rebe
23. led 2018

@juliem Bydlet v nájmu je výhodnější ve spoustě případů. Třeba když jsi na začátku kariéry a je šance, že během pár let výrazně stoupnou tvé příjmy i úspory, takže ti bude stačit nižší hypotéka na kratší dobu. Když nemáš jistou dlouhodobou práci, takže hrozí, že nebudeš mít na splátky a budeš muset byt prodat dříve než za cca pět let. Když je šance či riziko, že ve stejném časovém horizontu budeš potřebovat byt prodat kvůli stěhování nebo pořízení většího bytu. Ty články propagující hypotéky na vlastní byt vždy berou, že nájem znamená navždy nájem a nikdy vlastní byt, ale to je blbost, většina lidí k vlastnímu bytu směřuje. Ale ne vždy je placení nájmu vyhazování peněz, ve spoustě případů je mnohem výhodnější být třeba pět let v nájmu a byt pořizovat až pak.

juliem
23. led 2018

@rebe ano, to souhlasim 🙂

suzanna123
23. led 2018

@rebe když jsou ceny bytů nesmyslně nafouklé (jako teď), když nemá člověk něco naspořeno, když má štěstí na nízký nájem... Já bych třeba v tuhle chvíli do hypotéky nešla ani náhodou.

juliem
23. led 2018

@suzanna123 cena hypotek roste a take i najem.. par let jiz za hypoteku zaplatite mene nez za najem..

sarkar
23. led 2018

@juliem já ale nenapsala, že je nájem "výhodnější"... ale prostě když chci mít opici tak musím mít na banány. A pokud na ně nemám, není co řešit 😉 Spousta lidí si hypotéku a vlastní bydlení nutí za cenu toho, že finančně jedou každý měsíc na doraz, nemají finanční rezervy a pak je první nepříjemná událost (ztráta zaměstnání, dlouhodobá nemoc, rozvod) položí. Neříkám ne hypotéce, vůbec ne, ale prostě u pár procent populace po zhodnocení jejich životní situace, perspektivy atd. je pronájem lepší řešení.

@maagda jj, s tím já souhlasím 😉 Ale jak už bylo zmiňováno, že Era tenhle druh půjček nabízí jen na kratší horizont, takže 3tis měsíčně by asi nesplácela. Kdyby jí po uhrazení hypotéky zbylo těch cca 9tis tak by to asi bylo ještě reálné, ale bude platit zálohy, náklady za telefon, internet, zmíněné pojistky atd. a nakonec jí zbyde pár stovek na jídlo, oblečení, kulturu a na případný finanční polštář pro případ, že by se někdy něco semlelo nebo se rozbila lednice, to už by asi nezbylo. I když nikdy neříkám nikdy, jsou lidé, kteří zvládají ušetřit byť skoro nic nemají, ale to myslím, že jsou spíš výjimky, budu spíš předpokládat, že tazatelka je "průměrný" člověk v tomhle ohledu 😉

yaiza
Odpověď byla odstraněná
hojda
11. dub 2018

@yaiza Tomu věřím, rychle a spolehlivě do exekuce🙂.

anazuzzuzana
11. dub 2018

to snad musí být troll, ne? V první řadě bych se být vámi zaměřila na to, jak si vydělat víc než těch 15 a pak teprve uvažovala o nějaké půjčce...jestli jste bezdětná, tj. nejste nijak limitovaná časem, tak opravdu nevidím jediný důvod, proč byste měla, bez ohledu na to, v jakém žijete regionu a jaké máte vzdělání, mít v ČR v roce 2018 jen 15tisíc. Určitě bdue možnost si ke svému klasickému úvazku najít ještě brigádu

kafr
11. dub 2018

Připadá mi to jako reklama, tazatelka založila ještě dotaz na Provident a yaiza tam opět propaguje dokonce i web ammadopujček.

Strana
z2