icon

Tak co, komu se v lednu 2020 splní taky velký sen?

veeev
30. kvě 2019
leymea
15. lis 2019

@kristjir jo tak to je jak u me. Mne naposled merili ve 21tt (13mm od branky) a od te doby slysim jen, ze je nizko, ze se nevytahuje atd.

leymea
20. lis 2019

@kristjir
@handra_38 ahoj kolegyne s nizko polozenou placentou 😀 dneska jsem mela utz a mam dobre zpravy. Placenta se vytahla 3cm od vnitrni branky. Coz je samozrejme furt malo, ale uz minimalni hranice pro prirozeny porod. Takze mam obrovskou radost 😊

kristjir
21. lis 2019

@leymea gratuluji, já uvidím, co mi řekne příští týden paní doktorka, mám jít na třetí screening, tak snad budu mít také dobrou zprávu 🙂

kristjir
21. lis 2019

@leymea to je právě to nejhorší. Že člověk neví, co tím myslí. Pořád jen, že je nízko, ale jak nízko nikdo neřekne

leymea
21. lis 2019

@kristjir urcite budes mit tez dobre zpravy 😊

radullah
21. lis 2019

@leymea Ahoj, nečetla jsem úplně všechno, ale koukám na tu nízko položenou placentu, mám rodit +- do měsíce a na poslední kontrole v 31tt jsem měla placentu 2,3cm od branky a řekla mi, že už mě nechá s takovou hodnotou rodit normálně, že od těch 2cm´sice hraniční, ale už porodu schopná. Teď u tebe vidím, že ti říkali minimálně 3cm a trochu jsem znervózněla tybrďo 😅

leymea
21. lis 2019

@radullah ono asi zalezi kde, protoze co jsem cetla na internetu tak ta minimalni hodnota muze byt i 2cm. Nekdo uvadi prave 3cm a moje gynekolozka taky 3cm. Ono stejne zalezi na porodnikovi, ale pokud Ti bylo receno, ze Te nechaji prirozene rodit tak bych byla v klidu 😉

leymea
21. lis 2019

@radullah hlavne se Ti mohla vytahnout za ten mesic (jestli Ti ji od 31tt nemerili). A taky mas na zadni stene?

radullah
21. lis 2019

@leymea ano, taky na zadní stěně. Já jsem právě poprvé rodila před 37tt, takže jsem se začala na porod připravovat už teď a říkám si, že si teď vlastně nejsem jistá, jestli můžu například používat aniball se kterým se teda už začala. Já to brala, jako, že když jsou 2cm tak je to v klidu. Ale je fakt (zrovna koukám do průkajdy), že se postupně vytahuje v 29+1 jsem měla 0,8cm a v 31+3 už 2,3cm. Další kontrolu mám až za 3 týdny a to už bych byla ráda připravená, kdyby to zas přišlo dřív.

leymea
21. lis 2019

@radullah to se za dva tydny vytahla moc pekne. Jakto, ze mas kontrolu takhle dlouho? Nemelo by se chodit uz driv? 😀

radullah
21. lis 2019

@leymea já byla před týdnem, ale to placentu nekontrolovala 😅 taky jsem myslela, že ke konci tam budu pečená vařená a ono prd :D

leymea
21. lis 2019

@radullah no docela me to prekvapuje 😀

handra_38
22. lis 2019

@leymea jupiiii to me moc tesi 🙂 ja byla dnes a mam 3.5cm takze za tyden vic jak centimetr, takze treba se ti bude vytahovat dal 🙂 Me uz jen zbyva aby se mimco otocilo, hezky si tam drepi a nozkama me kope kolem branky....dooost bolestivy 🤣

leymea
22. lis 2019

@handra_38 ty jo, tak to je moc pekny, kezby to slo takhle nahoru jeste i mne 😊 ale doktorka uz to brala, ze to je ok a nejspis uz mi to merit nebude 😀 takze se nic nedozvim. Ja mam malyho hlavou dolu, zalezi jestli tam vydrzi 😀

handra_38
22. lis 2019

@leymea to ti zavidim ikdyz se muze jeste xkrat otocit 😁 kopance do zeber pry taky nejsou nic moc ikdyz bych byla asi radci ted je to jak kdyz mi tam projede kudla a cekam jestli tu nozku tim spodkem vystrci nebo ne 🤣 (vim ze ne, ale pocit hroznej)

leymea
22. lis 2019

@handra_38 on mi do zeber nekope 😀 prvni syn mel do 35tt taky nozky v porodnich cestach a nejak mi to nevadilo 😀

kiki1912
22. lis 2019

@handra_38 já se vrátila ze špitálu dnes dopoledne byla sem tam od úterý na kapackach protože mi náš malý princ zablokoval na pravé straně žebra asi dvě

kristjir
26. lis 2019

@leymea tak hura. Dneska treti screening, malý má 1770g a placenta je od branky 18mm. Tak super. Jen musím brát železo a magnesium, ale to už je to nejmenší. Já mám takovou radost

leymea
26. lis 2019

@kristjir takze se taky pomalu vytahuje 😊 ja taky beru zelezo, v patek mi volali at si hned v pondeli prijdu pro recept. Beru 2xdenne.

handra_38
26. lis 2019

@kiki1912 uuuufff auuu tak to muselo taky kurnik bolet...

handra_38
26. lis 2019

@kristjir supeeer mam radost, vytahne se jeste vic urcite 😉 joo zelezo a magnezko taky beru 🤦🏻‍♀️

kiki1912
26. lis 2019

@handra_38 no ještě teď to bolí trochu ale to říkali že to bude k sobě přicházet ještě týden než to bude fajn

kristjir
1. pro 2019

@handra_38 no já zatím beru jen jednu tabletu železa denně a k tomu 3xdenne magnesium. Už aby byl malý na světě, tak moc se těším a snad se ještě víc ta placenta vytáhne 🙂

kristjir
1. pro 2019

@leymea já teda beru jen jednu tabletu železa denně, ale už i to mi stačí 😁 a doufám, že se ještě vytáhne. Další kontrola 17.12. 🙂

leymea
1. pro 2019

@kristjir na me zatim zelezo nema vedlejsi ucinek 😀 tak uvidime jak to pujde dal. Ja jdu ted ve stredu, ale myslim, ze placentu uz nijak resit nebude (jedine kdyby se sesunula niz, pry to neni mozny, ale uz jsem to xkrat cetla). Ale uz jsem fakt v klidu, verim, ze prinejhorsim zustane na stejnem miste, ale klidne by se pomalu mohla vytahovat dal 😉 coz bych byla rada 😀

kiki1912
2. pro 2019

@kristjir já beru 1xželezo ráno a 3x2 magnesko

kristjir
2. pro 2019

@leymea na me má železo jen vedlejší účinek v barvě stolice, jinak ne. 😁 Ale snad už vše bude ok. Je to přece jen nějaký ten tyden 😁 mohla by se ještě vytáhnout 😁

kristjir
2. pro 2019

@kiki1912 to já jedno železo a 3x1 magnesium a stačí mi to. I tak je to masakr 😁

kiki1912
2. pro 2019

@kristjir tak dnes (32+1) a vše v pořádku a je zase trošku níž než byl minule takže už se nemůže ani otočit KP a vypadá to na normální porod a přes Vánoce půjdu do péče porodnice protože tam moje dr přes Vánoce nebude a těším se na 1e.12 protože jdu ukončit neschopenku a na mateřskou od 15.12

leymea
2. pro 2019

@kristjir beru ho tyden a barva furt normalni 😀 tak cekam kdy to prijde 😀

Strana