icon

Jaké zvíře pořídit k miminku?

lili_liska_z_lesa
7. únor 2017

Az bude male pul roku,chceme poridit zviratko,jednak kvuli alergiim,jednak chceme,aby se dite ucilo utvaret vztahy k ziv ym tvorum. Co byste poridili, psa nebo kocku? Od mladete ci z utulku?

Strana
z4
martyina
7. únor 2017

Já mám trpasličího pinče a RTW a čekáme miminko, a nemyslím si, že bude problém, možná s píš s tím Pinčem😀

nafuka
7. únor 2017

@mr_falko Borderka potřebuje taky hodně pohybu.To skoro každý pes,pokud to není nějaký maltézák nebo podobná parodie na psa.

puresin
7. únor 2017

@lili_liska_z_lesa Za me ohar, madar - jsou mili, nezni poddajni. A gaucaci, ac se to nezda, staci jim poradna prochazka a zbytek dne vam bude lezet v teplicku u nohou. 🙂
Ale padly tu pravdive argumenty, ze psovi, aby byl k radosti, je potreba se na zacatku HODNE venovat, takze doporucuju chlupate miminko poridit min. pul roku pred nebo tak rok po tom opravdovem.

mr_falko
7. únor 2017

@nafuka to ano, ale je navic inteligentni a necha se dobre vycvicit, neni to takovej palicak jako ohar...

messias
7. únor 2017

@lili_liska_z_lesa jinak za me urcite stene s pp (ale z overene chovatelske stanice, i mezi chovateli jsou podvodnici). Zjistit jestli maji rodice udelaji vselijaky testy, jakou maji povahu, atd... vyborny pes k miminku je SBT (Stafordširský bulteriér), je ucenlivy, mensiho vzrustu, nebyvaji agresivni, lehce zvladatelny, sportovni pes.. vedela bych i o dobre CHS, kde psi vyrustaji s ditetem 🙂

monicka90
7. únor 2017

@nafuka proč by měl být maltézák parodií na psa ??

lili_liska_z_lesa
autor
7. únor 2017

@vanea nn,holka je hodna,nerve v noci ani ve dne,budou ji 4 mesice a je v pohode,klepu to na drevo 🙂

nafuka
7. únor 2017

@mr_falko to je pes od psa,to se nedá tak zevšeobecnit,ale ať se každý zařídí po svém.

laurinka2016
7. únor 2017

Zdravím, jak už bylo psáno výš,měla by jste se rozhodovat rozhodně pošle toho jestli táhněte více ke kočkám nebo ke psům, my máme fenu Labradora a kocoura křížence ragdoll s tureckou Van a je opravdu třeba vzít u každého výběru kočky či psa rasu a nějaké předpoklady povahy 🙂 Labradorka bude mít letos 10 let a je naprosto úžasná je hodně klidná a vlastně se snaží být spíš bokem (už je to asi i věkem), každopádně pokud bych volila dalšího psa, vyberu si boxera ( živá veselá přátelská povaha) nebo dobrmana (pro toho je hlavně přítel vyrůstal se dvěma, jsou to úžasní rodinní psi) ale u obou ras je třeba pevné vedení a důsledná výchova, jako začátečník jsem si pořídila Labradora fenu protože je klidnější a byla to pro začátek luxusní volba. U kočky bych teď jednoznačně volila ragdoll nebo birmu ty mají dle mého nejluxusnější povahu 🙂 kočky jsou každopádně méně náročné než pejsek a každé má to své, já jsem vděčná za oboje a jinak právě že kocour si spíše všímá malé než naše fena. Obojí bych porizovala od malinka

apacheee
AMBASADORKA
7. únor 2017

@lili_liska_z_lesa my máme fenku rr, jsou s malým úžasní parťáci a neměnila bych. Jen určitě doporučím, pokud chcete ridgebacka, brát psa s PP a ověřené chovatelské stanice

nafuka
7. únor 2017

@monicka90 no coment.

yelowangel
7. únor 2017

@lili_liska_z_lesa pokud uvažujete o psovi asi bych zvolila k takto malýmu dítěti rasu která se využívá i v canisterapii tj. labrador, zlatý retrívr, za mě je skvělý boxer..mají větší předpoklady k tomu že pokud psa vyloženě nezkazíte neměli by zaútočit..na ridgebacka radši zapomeňte jak paní tady už psala jsou nároční na výchovu a když se jim nebudete 100% věnovat bude to nezvladatelný velký tele. Úplně nejlepší by bylo kdyby se psa zbavoval někdo z vašich známých aby vám řekl jakej ten pes je, co ho děsí a nedělá mu dobře, kdy může zaútočit a jak se k němu chovat, u útulkovýho psa to nikdy nevíte a štěně ať malá nebo velká rasa je vždycky + - první tři roky dost náročný na výchovu...nejdřív si srovnejte jestli to vůbec budete zvládat, uvažujete o větším psovi a ten když na procházce s kočárem zatáhne protože uvidí jinýho psa poletíte všichni (vím o čem mluvím máme 30 kilový tele co miluje zajíce, bažanty, jiný psy, cizí lidi a vůbec všechno co se hýbe)

verunka11221
7. únor 2017

@mr_falko Bordelka je hyperaktivni a potrebuje dost aktivit. Kamarad od taty ji mel a rikal ze znudy dokazala past i lucni koniky 😀
@lili_liska_z_lesa Jestli opravdu chcete pejska k malenu mimcu tak neco klidnejsiho. Rozhodne ne lovecka plemena ty jsou dost narocni na pohyb. Ja bych volila stafbula ci nejakeho molose. Meli jsme tosu a k diteti nebyl lepsi pes. Molosove jsou velci a silni psi,pohybove mene narocni,fixovani na rodi a vsak obcas tvrdohlavi

monicka90
7. únor 2017

@nafuka aha :D tak to pak jo :D

ninive211
7. únor 2017

K dětem boxera! Neexistuje snad mnoho ras, které by byly víc "rodinné" jako právě boxeři. Ségra má boxerku, měli ji třeba už necelé tři roky před narozením malé, takže stihli vychovat, cvičák, i pár výstav...původně chtěli i chovat,ale má špatné srdíčko, tak od toho upustili.
Jen teda boxer sám o sobě je dlouho takové "věčné dítě"hravý, skotačivý,s dětmi si moc rozumí,miluje je...ale vždy bych preferovala nejdřív psa, pak dítě...anebo pak psa až k větším dětem,ne k půlročnímu kojenci. Pes ten první půlrok až rok potřebuje opravdu péči, aby byl vychovaný, chodit na cvičák atd....

yelowangel
7. únor 2017

@ninive211 naprosto souhlasím taky máme věčnýho puberťáka a je naprosto úžasnej

kika_21
7. únor 2017

@lili_liska_z_lesa Psa.Z útulku , ale jen bezproblémového-chce to si ho vyzkoušet. Aby info, které Ti dají, byly pravdivé...Štěně ne, protože já třeba myslím, že je třeba se mu VELMI věnovat, než se vychová. A je tu zároveň malé dítě. Dospělý už vychovaný pes je super.Na rodokmenu nezáleží, spíše na tom, jaký opravdu je...

verunka11221
7. únor 2017

Jeste me napadla kolie. Kamaradka mela dve a musim rict ze jsou to pratelsti a mili psi. S detmi vychazeji dobre i se zviraty

verunka11221
7. únor 2017

Ale stejne jsem toho nazoru ze psa ci jine zvire bych poridila az k vetsimu ditku.

nafuka
7. únor 2017

🙂👍

kamino
7. únor 2017

Hlasuji pro psa 🙂 🙂 poridili jsme si westika a zlato nejvetsi. Plemeno jsme vybirali dlouho, ale vyplatilo se. Sama jsem mela driv nemeckkeho ovcaka, mela jsem naprosto jinou predstavu o psovi,ale pri probirani se plemeny me zaujal a pritel se do toho rostackeho vyrazu rovnou zamiloval. Uvazovala jsem jeste o skotovi, le byla jsem prehlasovana 🙂 Vyhoda je nelinajici srst, jen je treba jednou za tri mesice poradne vytrimovat. Povaha bajecna, hodne zlato, fotim doma a pes je pro 99%lidi slusny antistres 🙂 Prcek ho miluje, jsem rada, ze jsme si Komiska poridili rok pred narozenim prcka, vse jsme ho naucili, vychovali ho a k miminu se choval naprosto skvel, ani chuvicku jsme nepotrebovali. Souhlasim s imunitou, za skoro 5 let prcek marodil asi 4x ale jen virozy, zadna antibiotika. Deli se s Komiskem o vse, Komi slouzil jako operka pri prvnich krocich, mazli se, jsou skvela dvojka. Westa jsme vybirali idlouho vzhledem k dlouhovekosti, Komiho babicka umrela v 16 letech, coz neni vyjimka. Drzim palce pri vyberu, jen si opravdu hodne dej pozor na zdrvotni dispozice ( displazie, problemy se srdcem, ocima... ) ptat se chovatelu na zdravotni atesty, v dnesni dobe je to vazne nutnost.

lenusaak
7. únor 2017

Za me pejsek rozhodne. Máme yorkširka a vim, že to bude skvěly partak s miminkem, dokazuje to jaky vztah ma k neteřince. S velkyma psama nemam zkušenost, ale u me vede ( pro nekoho, jak bylo smešne zmiňovano k malemu plemeni- parodie na psa) yorkširek. Už je ale dospely a jako steneti a dospivajicimu pejskovi jsme se venovali hodne- cvičak, agility, poslušnost... dalo to zabrat, ale mame vychovanyho uzasnyho pejska. Moc si nedovedu představit, že bychom to zvladali s takto malym miminkem.Chápu touhu po zviřátku, jen si človek musi uvědomit, že to bude náročné, ale určite ne nereálné, pokud zvladnete dvoji péči.
Promyslite dobře rasu, trěba již zmiňovaného boxerka ma známa a naprosta spokojenost 😊

marketa11112
7. únor 2017

ahoj, tak mi měli zviratka uz před narozenim syna.. u nas bylo 6 pejsku, rybicky, fretka, agamy, papousek, vodni zelva..... ted během dvou let nam fretka a agamky zemrely starim, ale mame tu navíc jednoho pejska (jedna nase fenka mela stenata.. 3 fenky sli do světa, pejska jsme si nechali.. ale musel na kastraci)...takze ted je malych pejsku sedm.. uz zadny vic navíc nebude.. neee... ale mame prazdne terarko po agamkach, tak ted rozmyslime, zda opet ještěrky nebo třeba suchozemske zelvy, uvidíme 🙂)..........jinak synovi je 25 mesicu, pejsky ma rad,neublizuje jim, oni mají radi jeho.... u nas zadny problém.... rybicky, zelvu i papouska musíme stále krmit... asi budou nejtlustsi v evrope, pejskum uz také dava granulky sam.. pod naší kontrolou...a ma z toho radost, jak mu to jde.... jinak cekame druhé dite, tak snad to bude takto ok i nadále...
jinak mame cinske chocholate pejsky.. jsou pratelsti, rasteni, chlupate striham na kratko, nahaci jsou super, na dostrihani a upravu mi staci 2 hodinky jednou za 2-3 mesice.. jak se mi zrovna chce, zadne chlupy v dome nemame... jen casteji vytiram, jak nanaseji na tlapkách ze zahrady... to jo... ale pokud budete mit jednoho pejska, tak staci utrit tlapičky...naší mají od 3 do 9 kilo....největší uz je dedek a neresim zadne nalady a pod.. je hodny.....všichni se radi mazli, u nas tedy je jakasi smecka a ma svou hyerarchii.. nejmensi fenka veli vsem 🙂..

jinak psa z utulku? jedine stene...dospeli pes uz ma vždy sve ,,mouchy,, a nikdy bych ho nedala k malym detem..... stejne tak bych si nikdy nevzala k miminum ,,bojového psa,, nebo nejakou hodne ostrou rasu.. bala bych se.... vyrostla jsem sama v rodine, kde byli velci psi a vim , co umi, jakou mají silu a pod...vlcak je schopen skolit srnku jedna dve...někdo bude oponovat, ze pes je takovi , jak ho yvchovame.. ano, ale psi se take boji, jsou nervozni, mají sve dny.. a preci jen kousnuti od pitbule je trosku jiné nez od male civavy...

l_eslie
7. únor 2017

@nafuka Ano, zodpovědnost majitele už je věc jiná, ale to není předmětem této diskuze. Jinak si myslím, že zakladatelka chce psa hlavně pro sebe (už psa měla a umřel jí, je jí bez psa smutno), a to si myslím, že je mnohem lepší varianta, než pořizování psa dětem, protože si ho vyškemraly prakticky proti vůli rodičů.

kika_21
7. únor 2017

@l_eslie Hrůza-u nás občas pořizuju zvíře proti vůli dětí.😀 Ale jen některá zvířata-psa by naopak chtěly ony-já jim vysvětluju, že až odrostou. Představuju si , že se mu musím věnovat několik hodin denně-a teď nemám dost času.

lenusaak
7. únor 2017

@marketa11112 teeda, to máte doma veselo 😊 To je muj sen az nam bude stat baracek, pořidit si domu vic zviratek, jsou to proste milačci

lenusaak
7. únor 2017

@kamino uzasni parťaci !!😊

marketa11112
7. únor 2017

jinak někdo zde doporucuje boxera.. je to opravdu rodinny pes, cely život zustava stenetem..ale kdo by radeji psa obdobneho vzhledu jen mensiho? i takovy je...nemohu si ted vzpomenout rychle na nazev plemene..ale vypada opravdu jako maly boxer, povaha pro rodinu super...

kajalka
7. únor 2017

@marketa11112 Francouzský buldoček?

marketa11112
7. únor 2017

@lenusaak jojo, veselo 🙂).. ale oni jsou hodni, pul dne o nich clovek ani nevi, jsou po peliskach a chrapou 🙂).. jen jak zasusti pytlik, uz jsou vzhuru . 🙂).. kdysi mi otec řekl : az budes dospela, porid si klidne smecku.. no a ma to 🙂).. 🙂).. ... ja psi vždy milovala a vse se takto rozrostlo nahodou 🙂)..... psi mají svůj vybeh, ted pristavujeme.. budou mit svou istnost a dveře rovnou do zahradky.. takze život pak s nima není slozity... na vesnici male polatky, nemoni nijak zvlast nebyvaji.. az pak v pozdejsim veku, zadna velka práce s nima není, zradlo často zdarma ci levne od manžela z práce.. navíc ve smecce sežerou prakticky cokoli, miluji ovoce, zeleninu...

ted budeme pořizovat slepice.. uz se tesim, jak syn bude behat pro vajíčka a s usmevem sypat zrni.. on je mrnavej nadsenec a miluje zviratka . 🙂).. a ja budu rada za domaci vejce. 🙂).. pak uvidíme co dal. 🙂)

Strana
z4