Používaly jste monitor dechu?

4. zář 2023

Mám monitor dechu po prvním dítěti ale moc jsem ho nepoužívala, protože jsem ho v noci zapomínala vypnout a pak hulákal na celý panelák 😂. Takže se opravdu dá říci, že moc užít nebyl.
Teď čekám další dítko, dávám do kupy výbavu.. blíží se to rychlé. Monitor sice mám ale už je po záruce ta deska a já si říkám,zda jí vůbec pořizovat. Aby to nedopadlo jako posledně 😂.
Na jednu stranu si říkám že bych ho mít měla, že to je podstatné... Ale na druhou stranu si říkám že to stejně dopadne jako posledně a použiji ho párkrát a pak bude nonstop vypnutý.
Jak jste to měly vy?

me_druhe_ja
4. zář 2023

Určitě budu jedna z mála, ale nepoužívala ani u jednoho dítěte. Tady ve Francii se málokdy používá....

klokanka31
4. zář 2023

Já měla a používala jsem celou dobu co malá byla v postýlce.

alice180
4. zář 2023

Používala. Zapínala vždycky. Pro nás byl ještě důležitější malá se narodila o měsíc dřív a ještě měla reflux. Ale používala bych ho stejně i kdyby se narodila normálně v termínu a reflux neměla.

lilian2111
4. zář 2023

Ano. Zachránil mi bratra, dvě moje děti a nedokážu pochopit že je to pro někoho zbytečnost 🫣 radši o pár ptákovin méně a pořídit monitor než ho nemít..

jaja01k
4. zář 2023

Monitor dechu jsem nepoužívala.

holubinka
4. zář 2023

Také jsem se nemohla rozhodnout, ale nakonec jsem ani u jednoho dítěte neměla.

kakba
4. zář 2023

Nemela ani u jednoho ditete.

veruuu_kubesovic
4. zář 2023

Jako hysterická prvorodicka jsem ho po porodu ještě dokupovala🤔 ale my doma měli postýlku jen jako "módní doplnek" = obě děti spali s námi v posteli...

gruyerre
4. zář 2023

Ano, používala jsem

rebe
4. zář 2023

Mně se skvěle osvědčil jako hlídač, když mi děti začaly vylézat z postýlky. Třikrát po sobě ten samý, fungovat nepřestal. Plus jsem byla kliděnjší, když dítě spalo a já byla v obýváku. Na noc nám nefungoval, to spaly děti s ámi nebo v postýlce přiražené k naší a monior snímal i nás.

lovemusicsun
4. zář 2023

Asi tak prvních 6 týdnů po porodu. Holky obě pak začaly spát u nás v posteli a bylo po monitoru dechu.

martinka_33
4. zář 2023

U prvního ne, u druhého jsem koupila, po pár týdnech vyhodnotila jako zbytečnost, u třetího ne.
Smysl podle mě má u nedonošených nebo nemocných miminek. Anebo pro úzkostlivé matky, ale u těch si říkám, že je vzhledem k častým falešným poplachům, je spíš kontraproduktivní 🤔

janches
4. zář 2023

To záleží na vás, jak to cítíte. U prvního dítěte jsem nepoužívala a ani mě to moc nenapadlo. Teď u druhého jsme měli problémy během těhotenství i v porodnici a nedala bych bez něj malou spát. Jsem díky němu klidná a vyspím se 🙂

drep
4. zář 2023

Nepoužívala. Ač jsem měla hypotrofickou žížalku.

sanyy22
4. zář 2023

Já jo samozřejmě musela mít koupený doma. A použili jsme ho asi 2x.

lenickakl
4. zář 2023

Nemeli jsme ho.

cilkat
4. zář 2023

Dítě samo v postýlce vydrželo kolikrát i deset minut. Takže monitor sloužil akorát k tomu, aby všichni věděli, že jsem dítě opravdu vyndala z postýlky... Obě děti spaly se mnou.

20190418
4. zář 2023

Spala jsem se synem v posteli, takže monitor vubec nepřicházel v uvahu. Měla jsem ho v porodnici, protože syn šel kleštěmi a po dni jsem ho vracela...pořád jsem zapominala ho vypínat.

chumlee71
4. zář 2023

U prvního jsem ho použila asi tak 3x a u druhého jsem už neměla,pro mě zbytečnost.

emillyhk
4. zář 2023

Používali jsme asi do osmi měsíců, než syn začal cestovat v postýlce a měli jsme několik falešných poplachů za noc. Do té doby super, v noci jsem spala díky monitoru klidně. Měli jsme jeden poplach ještě v šestinedělí, myslím si, že syn hodně tvrdě spal, vzbudil se až když jsem ho zvedla. Syn i dlouho ublinkával (právě ještě v osmi měsících). Druhé dítě neplánujeme, ale kdyby ano, pořídila bych monitor znovu.

jane46
4. zář 2023

Ne, obe deti donosene a zdrave. Plus skoro hned spaly s nami. Ale neodsuzuji ho jako zbytecnost.

lvl16
4. zář 2023

U prvního asi měsíc, u druhého vůbec. Nemělo to smysl, oba prťousové spí s námi v posteli, takže by nefungoval.

petulkadodo
4. zář 2023

Já ho používala jen v porodnici. Pokud je dítě donošené a zdravé, tak mi to přijde zbytečné. Pro nedonošeňátko bych ho koupila.

zekrt
4. zář 2023

U nedonošeného jsem to vydržela s monitorem asi měsíc, ze stejného důvodu jako ty jsem ho dala pryč. U druhého jsem neměla vůbec, spal se mnou.

biciklissie
4. zář 2023

Já jsem velky zastánce monitoru dechu. Používala jsem a používám u obou děti. Bez toho bych nedokázala klidně spát. Člověk nikdy neví (syndrom náhlého úmrtí, vdechnutí ublinknuti, atd.). U obou děti používám, dokud nezačali vylézat z postýlky, což u nich bylo docela pozdě, naštěstí. U dcery minimálně planých poplachu, u syna víc, ale taky ok. Nevidím v tom problém, dítě zkontroluji a hotovo. Totéž to zapínání, tak se to naučím automaticky zapínat a vypínat, stejně jako třeba světlo. Za mě super pomocník.

nat
4. zář 2023

Ne nepouzivala ani u jednoho z deti...

angelinie
4. zář 2023

Ne, ani u jednoho děťátka. V porodnici u druhého dítka byly povinně a dost nás to obtěžovalo.

landylu
4. zář 2023

odpověděla si si sama poslední větou😀 u mě by to bylo to samé-i v porodnici jsem ho vypínala🙂....vždycky jsem spala s miminkem v posteli-teď čekám čtvrté a bude to stejné.
Já bych ho používala,pokud by mělo mimi, nějaké potíže to pak jo....

landylu
4. zář 2023

@angelinie jsem to vypínala protože jsem na to zapomínala a pak mě to lekalo...... ale sestry se zlobily🙂

arevb
4. zář 2023

Syn má 9 měsíců a pořád ho používám, dokonce jsem ho brala sebou i na dovolenou do Chorvatska 😂.