icon

Jsem vysoká ☹️. Jak reagovat na blbé poznámky?

2. zář 2020

Holky poradite? Hodne me trapi moje vyska, merim 175-176 cm. Neni to moc, ale cely zivot posloucham jak jsem vysoka. Ted i v nove praci. Kolegyne me vola "zirafo" a muj kolega poznamenal, ze jsem jako chlap, ze jsem moc vysoka.
Mimochodom, kdyz jsem mu rekla svoji vysku, neveril mi. Pry on meri 177 cm 😂😂😂😂 (muze mit tak 170cm max)... Pry podle nej musim mit tak 185 cm. Tedy jsem jeste i lharka podle nej..
Nevim jak reagovat na blby poznamky. Vcera jsem se schvalne merila a merim do 176 cm.

Strana
z3
vercy88
2. zář 2020

Nauc se mit rada svoji vysku, ona z tebe ta nejistota musi byt znat jinak by si nikdo nedovolil mit nejake poznamky. Udelej si z toho prednost, vzala bych si jeste podpatky. Kolegu bych asi usadila, nechat se urazet bez odezvy, nesnesla bych, aby si svuj komplex lecil na tobe. Ja mam 174 cm a neprijde mi ze bych byla vysoka 🤔

vineta
2. zář 2020

Já asi tyhle typy problémů nechápu- máš naprosto normální výšku, jakou má naprostá většina mých kamarádek (já jsem mezi nimi se 170 cm za prcka) a žádnou by ani nenapadlo se tím zaobírat víc než pomyšlením na to, že kolega má napoleonskej komplex. Ty nejsi velká, on je malej. Nechápu, že se na to nevykašleš. Měla bys zapracovat na vlastním sebevědomí.

veritanas
2. zář 2020

Já to nechápu, promiň... Každý z nás má"něco", co neodpovídá "normám" druhých a vždycky by to chtěl naopak... 😁😁 Někdo je velký, někdo malý, někdo má rovné vlasy, někdo kudrnaté... Všichni jsme ve svém smyslu nedokonalí, ale to je přece ono, ne? Svět by byl hrozně nudný, kdyby byli všichni krásní a normování... Já mám 155 cm a manžel 195 cm .. já jsem boubel a manžel typická tyčka..a jakého mámě hezkého synka...😁😁😁

kakba
2. zář 2020

Udelej z toho prednost. Ja mam 178cm a rikaj mi lesenarska trubko. Zasmeju se, odpovim a odchazim. Nezajem. Sou daleko horsi veci nez vyska. Jsem sportovni typ, ale kdyz si vezmu podpatky a koukne na me manzel, tak se mu rozzari oci, jak dlouhy mam nohy. Sama sobe se libim. A na tobe bude udelat to stejny. Vysrat se na okoli. Co ti to okoli dava? Nic. Tak co resis?

malytlustyhroch
2. zář 2020

@herminka tohle bych mohla podepsat. Akorat si myslim, ze je mnohem lepsi byt hroch 😉

linee
2. zář 2020

kolega ma mindrak. Kolegyni rekni, ze se ti ta prezdivka nelibi, ze mas svoje jmeno, ze ji take nerikas nejak. Prezdivky do pracovniho prostredi nepatri. A co se tyce vysky...klidne odpovidej, ze aspon vidis zivot s nadhledem a poprej pekny den a konec. Kdyz uvidi, ze mas z toho mindrak nebo tim trpis, budou ti ublizovat jeste vic.... vis jak se rika...musis ze sveho "nedostatku" udelat prednost. A nebo rekni, ze to tak vypada, ale ze te nevzali za modelku, ze jsi pro ne mala....zareaguj nejak vtipne, vsichni se zasmeji a uz to nebudou dale rozebirat...

kristousenecek
2. zář 2020

Ahoj ,moje švagrová je taky tak vysoká jak ty mají to v rodině ;),i moje rodina šou větví než já jako moje sestřenice a tak já mám 156cm to je mazec ;D kam dojdu mi říkají špunte když se sejdeme všechny z rodiny ;),hold výšku si člověk nevybere ale myslím si že výšku máš pořád v normě ;)*,ser na mě ;)

volcok87
2. zář 2020

Já mám 171-172 a bývám skoro vsude nejvyšší pokud jde l ženy. Já jsem i dost silná, takže jsem takovej obřík 🙄 ale nikdy mi nikdo nic do oči neřekl. Spis já sama se cítím ne úplně dobře, když v cele rodině a mezi kamarádkami vycnivam o hlavu

petrakubik
2. zář 2020

Ahoj, já mám 178 cm. Nepřijdu si nijak obří, ale občas se s tím setkám a to hlavně od lidí menšího vzrůstu. Tchýně (160 cm) mi například říká že jsem taková veliká 🙂
Vysoké ženy se mi líbí víc než malé i proto se za svou výšku odmitam stydět. Navíc všude pěkně dosáhnu. Kolegovi bych schovala např hrníček někam hodně vysoko a užila si ten jeho boj s úsměvem. Přece se nenecháte rozhodit nějakýma ustřelenýma keckama, no ne? Hlavu vzhůru a nadhled to chce 🙂

avaya
2. zář 2020

Mam 182cm, tedka mi se to libi a citim ze je to efektny pri pracy v "muzskym obore" - IT. V puberte jsem mela problem s sebevedomim kvuli vyske.

katule1990
2. zář 2020

175 cm mi vážně nepříjde jako moc vysoká. Mám 178 cm a nikdo se mi za výšku teda neposmívá, možná nařážky v pubertě. To, že na to má někdo poznámky ještě když je nám 30 podle mě vypovídá o omezenosti těch lidí a o tom, že se z puberty nevyhrabali. Něco v tom smyslu bych jim odpověděla a víc se tím nezabývala. Kamarádka má 158 cm a poslouchá narážky na výšku celkem často, hlavně, protože někam nedosáhne, nedohlédne apod.

amazonkajanik
2. zář 2020

Tss , ségra má 182cm a v pohodě. To jsou jen jejich mindraky ze své vlastní postavy,tak si musí dobirat tebe,jak nějací pubertaci

malenka3
2. zář 2020

Prosimtě, kde to pracuješ? Neumím si představit, že by se ke mně takhle v práci chovali 🤦‍♀️ nehledě na to, že 176 není nic extra. Ale jak už tu někdo psal, základ tkví v tom, že s tím máš sama problém. Najdi si asertivní odpovědi na tyhle přiblblý narážky a nauč se je používat a dotyčného elegantně odpálit. Je škoda, aby ses tím takhle trápila.

nattt
2. zář 2020

Lidi v praci bych se normalne zeptala, co maji za problem, ze potrebuji resit vysku cizich lidi. I kdyby jsi mela 2 m, ostatnim je do toho kulovy. Zalezi na tom, jaky jsi clovek. Ohradila bych se i proti te "zirafe", normalne si to s kolegyni vyrikat, ty ji prece taky neprezdivas nejakym zviretem. Promluvit si i s rodinou urcite taky, ze te jejich zhazovani trapi. A jinak na poznamky okoli ohledne tve vysky bych odpovidala stylem "mne se to libi a poradnym chlapum taky". 🙂 A jak to tad rikali ostatni - jde o prijmuti sebe sama 🙂

hasara33
2. zář 2020

Ahoj, hele já jsem taky vyšší (175) a tedy naštěstí nikdy jsem se s žádnou narážkou na výšku nesetkala nicméně poradím 😉 až zase někdo bude mít nevhodné poznámky k tvé výšce, prostě se koukni dotyčné/mu do očí a zvýšeným hlasem řekni "TICHO TAM DOLE" 😉

nattt
2. zář 2020

@hasara33 😀 rozesmalo 😀 super napad 🙂

evaviki
2. zář 2020

mam 177 cm.. na truc bych si vzala podpatky do prace, at vidi, co je to vysoka baba. Zakomplexovany maly chlap.. Pokud mas problem prijmout svoji vysku, tak bych doporucila psychologa, at ti s tim pomuze..

ha_na
2. zář 2020

Kolega má očividně problém s Tvojí, respektivě svojí výškou, ne Ty ;). Kašli na něj, jestli mu vadí, že je menší než Ty, je to pouze jeho komplex. Já mám 181 a jsem spokojená, zvykla jsem si na to a už se nenechám rozhodit. Jen mě mrzí, že "nemůžu" nosit podpatky, abych nebyla vyšší než manžel, takto jsme na stejno, možná jsem o nějaký centimetr vyšší než on. Občas si říkám, že si pořídím podpatky, když bych šla někde sama, ale asi na to nemám. 🙂 Zrovna včera se mi moooc hodilo, že jsem mohla nahodit pojistky a nebrat si židli :D. A mimochodem výška je bezva při těhotenství, mimčo se lépe vejde :D. Hlavu vzhůru, jsi krásná taková, jaká jsi. Měj se ráda a na ostatní z vysoka kašli 🙂.

jansovad
2. zář 2020

zkusím dát pár tipů, co říct
Měli jsme jednou v práci školení asertivity a jak čelit nepříjemným poznámkám. Klidně i takovým ostřejším "ty dneska vypadáš strašně" ale i těm skrytým. Prý je nejlepší říct něco jako "To je od tebe milé, tobě to taky sluší." To agresorovi úplně vezme vítr z plachet. Kdyby to zkoušel vysvětlit, že to myslel negativně, vždy dělat nechápavou a brát to jako kompliment nebo odpovědět nějakým komplimentem.
Já osobně se spíš obrním a řeknu spíš buď něco jako "Já jsem takhle spokojená, někdo je vysoký a někdo malý, oboje má výhody a nevýhody." nebo "Já vím a nevěřil/a bys, jak mi lidi koukají na nohy, to víš, každý to holt nemá." z toho čiší, že jsi spokojená tak, jak jsi, ta poznámka ti nijak nevadila a pokud do tebe lidi schválně rýpou, tak po takových reakcích je to přestane bavit.
Na poznámky, že si vymýšlím ohledně výšky nebo když se se mnou někdo pře a já už to nechci řešit, je podle mého nejlepší říct: "když myslíš..." Třeba, "Ne, to nemůže být pravda, určitě měříš víc, já mám přece 177cm a ty jsi ještě vyšší." prostě řekneš: "Když myslíš..."
Nebo můžeš klidně asertivně říct něco jako "Ty věčné poznámky o mém vzhledu už mě nebaví, můžeš toho nechat? Nechceš se bavit o něčem jiném?" I rodině můžeš říct, že sis všimla, že jim připadáš hodně vysoká, ale že nechápeš, proč to pořád dokola řeší. Přeci je to něco, co je dané, nedá se změnit, tak proč se v tom babrat... A že je ti to nepříjemné." Nechápu, proč by rodina schválně dělala něco, co je ti nepříjemné, tak třeba to pomůže.
Ono záleží na konkrétní situaci a na tvé povaze. Pokud by na mě pořád doráželi, dokázala bych být i velmi kousavá a obrátit řeč na jejich vzhled, ať si zkusí, jaké to je.

ninive211
2. zář 2020

Sestřenice od manžela má cca 190 (její otec má přes 2 metry), samozřejmě dělala od dětství basket (byla i v repre CR), co taky jiného s tou výškou, bohužel kvůli zdravotním problémům toho musela nechat. Ještě k tomu není ani nějak moc hezká, velký noc a mírný předkus. TO je teprve problém, 175 cm výška mi prijde normální. Já sama jsem prcek 158 cm a pár centimetrů navíc bych brala hned

romesak
2. zář 2020

A já zase celý život poslouchám, že jsem prcek 😂měřím 155cm.

hancazivocich
2. zář 2020

Měřím 178, přítelkyně od ex dokonce 183-185, přesně nevím..Ona to umí nosit. A prd si z toho dělá. Udělala z toho přednost. Ki má v 11 a půl cca 162 cm--nevím, kolik jsem měla v jejím věku já. Přibližně stejně? Ki pořádá závody s naším svědkem - stoupají si vedle sebe a ona se děsně těší, jak ho přeroste - on měří 163-164..S mužem jsme na stejno a za svědka nám šli ,,kluci", co mají právě oba 163-165..Byla to docela sranda. Mužův svědek mě stíral dost, celkem úspěšně jsem mu to vracela..Též jsem od babiček slyšela o cihle na hlavu, atd..Zasáhne to, holka, holka, ani chlapa si nenajdeš...Kulový...
Na poznámky a la - nevěřím, řekni - pojd, vsadíme se, stoupni si ke zdi, uděláme čáru..Normální, ,,zdravý člověk" tohle nedělá...Nemá potřebu si kompenzovat svoje mindráky na těch druhých..Třeba vynikáš, třeba si jinak ,,hezká" a třeba slyšeli narážky typu - podívej se na tu krásnou holku, s tou bych si dokázal představit....třeba zrovna ten, co tě stírá...třeba ho to žere, že mu nevěnuješ dost pozornosti a ,,tahá tě za culíky" jinak..

lovemusicsun
2. zář 2020

Já mám 173 cm, přijde mi to normální, ale taky se občas najde někdo kdo říká, že jsem vysoká. Ale spíš v dobrém teda. Ale měla jsem kamarádku, měla dobrých 185 cm a klidně si vzala ještě deseticentimetrové podpatky. A nejlépe když ty boty byly červené a výrazné. Byla krásná, sebevědomá, vědoma si své výšky a udělala z ní přednost. Samozřejmě chlapům typu Tvého kolegy byla jen trnem v oku, protože moc dobře věděli, že jim něco chybí. Takové ty malé pejsky co jen štěkají a nekoušou překračovala s grácií. A my “poměrně vysoké” jen koukaly jak s tím co má dokáže pracovat..

tervi
2. zář 2020

Vykašlat se na ně! Mám 174 a jsem v poho. Nezlobyla bych se mít o pár cm vic... Chlapi rádi přehání velikost.🙄🙄🙄😹

llorak
2. zář 2020

Ja mam 176cm a v životě se mi kvůli tomu nikdo nesmal 😳 takze to nechápu, asi se pohybujes v divne spolecnosti 🤔 my se v práci měřili u dveří kancelare a dělali si čárky 😊 dokonce moje sefova je jeste o dost vyšší 😊 a ani ji se nikdy nikdo nesmal 🤔

xxx3d
2. zář 2020

Hele, jestli že tě trápí reakce okolí, jak si tady psala, že to vnímáš, jak kdyby ti říkali, si divná, změň se, pak máš problém ty.
Přijmi se.
S výškou se moc dělat nedá, jasně... můžeš se třeba nahrbit, ale z dlouhodobého horizontu to není to pravé ořechové, zejména pro toho, kdo se hrbí.
Přijmi se,
a potom ti nějaké kecy o výšce, chlapech, a jiných "vtipných" přirovnáních budou volný, nebo přímo u zadní části těla.
A já vím, o čem mluvím, píšu, mám 183 cm a v době, kdy jsem chodila na základku, jsem byla nejvyšší, potom i na střední, snad jen pár chlapců bylo vyšších, teď je ta situace daleko lepší, je víc vyšších holek a žen v běžné společnosti, tím myslím ne jen k vidění na přehlídkovém mole, takže tak 🙂

bucifalek
2. zář 2020

Já mám 179 cm a vždy jsem to spíš brala jako přednost 😉 naopak muž s výškou 170 cm si komentováním té tvé výšky řeší spíš vlastní mindrák.. netrap se tím, kolega se jen stydí, že nevyrostl.

altalia
2. zář 2020

Jsem taky vysoká, cca 178 😀 já zažila asi jen 2x v životě narážku na výšku a vždy byla moje reakce stejná "jasně, jsem vysoká, taky proto mám nadhled" 😀

klokanka31
2. zář 2020

Jako chlap? 😮 Chlap pod 180 u mě není chlap. Já mám 175 a myslím že to je na ženskou běžné. Přece bys nechtěla mít 150... A na poznámky kašli, to bude závist. Přece jen prý vyšší ženy jsou atraktivnější...

levandule_k
2. zář 2020

Kolega má mindrák z vlastní výšky, proto dělá ty debilní narážky. Ty jsi trochu nejistá ohledně svojí výšky, tak v tobě našel snadný terč. Kdybys měla 155 cm, tak ti bude říkat, že jsi malá a kolegyně prcku. Jsou to dva idioti, tak je pošli je do háje. 176 cm mi přijde jako taková střední výška. Když jsem viděla nadpis, myslela jsem, že máš 195.

Já bych si pořídila boty na podpatku a hrdě bych se nesla 🙂. Při poznámkách, že jsem vysoká, tak bych mu řekla, že má pravdu, že jsem vysoká a že jsem ráda, že má zrak v pořádku 🙂

Strana
z3