icon

Mají lidé rádi kočárky v MHD?

95newmommy2020
10. říj 2020

Ahojky, další moje emoční zamyšlení, mám PMS a asi jsem precitlivela, ale zabolelo to.Každopádně jsem jela přes celou Prahu MHD -tramvaji, bus, bus. Dítě hodné, v klidu, spalo.
A stejně jsem měla pocit, ze ty lidi obtěžuji. “Twl ne zase kočár” “se taky naserou všude” to jsem zaslechla.
Je fakt ze jely 3 kočárky, ale na druhou stranu, já se snažím být maximálně ohleduplna. Dokonce jsem i vyměnila obr tank za pidi midi mestkej model, kterej sama odtaham, takže nepotrebuju ani pomoc do schodů.
Tak by mě zajímalo, jestli jsou pro ostatní ty kočárky, tak moc obtěžující. Pro mě totiž nebyly nikdy, ani za mlada. Ty místa co jsou pro ne vyhrazena mi stejně přijdou nejpitomnejsi a je pohodlnější jít se posadit do zadu.

Strana
z3
izz76
10. říj 2020

@95newmommy2020 Lidem vadí všechno, kočárky, důchodci s taskama, rozjiveny pubertaci..

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@izz76 to je taky fakt. :D Ale nechápu proč. S tím se musí ve veřejné dopravě a celkove mezi lidma počítat. Pokud jim tohle vadí, tak by si měli zařídit individuální dopravu. Třeba můj manžel nesnáší MHD, obchody, a taky tam ale nikdy neleze. 🤔

lv
10. říj 2020

Není to nic proti miminku, mamince, způsobu jejich dopravy, ale kvuli ubytku mista, kdyz jsou kocary 3 je to uz podstatne, kdyz je tramvaj plna

ekou
10. říj 2020

Ja bych se s tim nestresovala. Jezdim taky s kocarkem v mhd-eckach. Jeste "fajn" situace, kdy se snazis s kocarkem vylezt ven a nafucane duchodkyne, co se snazi nastoupit...hrozne je zdrzujes s kocarkem 🙂 🙂.

gryfis
10. říj 2020

no, nemají to mnohdy rádi, skrz místo.. a to byl jeden z dalších důvodů, proč jsem používala šátek 🙂

nita1984
10. říj 2020

Upřímně, ono je to na obě strany. Lidi se někdy chovaji děsně, ale bohužel, ani maminky se někdy nechovají úplně ok. Je to stejné jako pejskari/nepejskari, cyklisti/necyklisti, kuřáci/ nekuřáci...
Vždycky pár nepříjemných z dané skupiny vytváří názor na celou skupinu

lolam10
10. říj 2020

Na lidi bych se vykaslala.lidi jsou obecne sobecky.ja jezdila s dvojkocarkem a v pohode.navic nekdy lidem nedochazi ze mista pro kocarek nejsou pro ne,stejne jako ze pro duchodce jit na volne misto o 3 mista dal uz je problem protoze pak nestihaji vystoupit apod...

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@lv Jojo úbytek místa chápu. Snažím se všechno plánovat, tak ať nejezdim ve špičkách. Což se mi docela dari, ale kolikrát je zaplněný jen to místo pro kočárky a cely bus volný. To jsem moc nechapala.

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@ekou No vylez to je taky kapitola sama pro sebe. 🙄

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@lolam10 Jee zrovna s doublem sem jela nedavno v tramvaji. Byla teda prázdná, byl to easywalker a děti tak rok a půl a ještě nalozenej kos. Jsem si rikala, jaký musí pít paní svaly. 😁

malenka3
10. říj 2020

Ne, pohybuju se ve stejné oblasti jako ty a nesetkala jsem se s tím, naopak mi ochotně uhýbají, aby uvolnili místo pro kočárek.

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@malenka3 Tak to je super. ❤️ Možná jsem v tomhle období jen zaujata. 😁

koordinatorka_odboje
10. říj 2020

Reknu ti to takto. V Hodonine, kde MHD jezdi prumerne 2x za hodinu 😁 a duchodci maji jizdne zdarma, jim vadi vsechno. Deti, co jedou rano do skoly - proc ta decka musi jezdit?! Kocarek - proc nejdete s ditetem pesky?! Deti, co si vzadu sedly - ja si jdu sednou dozadu, proc by mely decka sedet??! Tohle jsem vsechno autenticky vyslechla. Jsou to lide, co rano nasednou a jezdi, maji sva mista a vyhazuji lidi z poloprazdneho autobusu, ze to je jejich misto prece tady. Jeste se ti zda Praha blba? 😁

terezz29
10. říj 2020

Vykašlete se na ně (původně jsem použila jiné slovo, než vykašlat se) 😉

chrystyanna
10. říj 2020

Ně kterým lidem vadí , že dýchas jejich vzduch ;) Já jednou vadila v buse důchodkyni i s šátkem. .Pořád řešila přes celý bus, že ho tam vařím/dusím, musí mu být zima na hlavu, že je to nesmysl dnešní doby.. 15 minut přednášky(jeli jsme z cvičení, dítě spokojeně spalo).

crutela
10. říj 2020

Jsem k ostatním ohleduplná, ale mám úplně u zadku, co si kde a kdo mysli 😂❤️ Žije se mi krásně.

nita1984
10. říj 2020

@terezz29 v dnešní době? Myslím, že každý bude šťastnější, když se na nej 💩 než vykašleš 😂😂😂😂

me_druhe_ja
10. říj 2020

Já teda MHD nejezdím, nemám příležitost, ale v srpnu jsem byla v Praze jeden den něco zařizovat. Litala jsem od čerta k ďáblu a musím říct, že naopak mi všichni pomáhali, automaticky si stoupli jinam, když viděli kočárek. Takže za mě dobrý. Ale byl to jeden den. 😀

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@koordinatorka_odboje Tak to je roztomily. 😁 Ale alespoň mají o čem diskutovat.

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@chrystyanna Hehe, to jo. Taky jsem si vyslechla, ze chudák dítě v nositku, však nic nevidi, kdybych ho alespoň dala obráceně. 😂

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@crutela Tak to se teprv učím, ale moc mi to nejde.

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@nita1984 To je fakt 😂😂😂

95newmommy2020
autor
10. říj 2020

@me_druhe_ja Tak to je super, jako taky se dá říct ze mám víc pozitivních-normal zkušenosti, jen tyhle ve mě vyvolají vždy nějakou emoční reakci. Autem už moc s dítětem nejezdim, já se strašně bojím. Navíc mě hrozne rozčiluje ten mechanizmus-kočár-sedačka-složit kočár. Pak zase sedačka-rozložit kočár-dat dítě. To mi přijde jednodušší jet s kočárem c celku v MHD. Takže teď využívám dost. Oproti tomu v tehu jsem jezdil fakt asi 3x a i s bubnem dotýkajícím se volantu jsem radši sedla do auta. Hlavně i proto ze jsem v ty době vypadala spis obézní, tak sem věděla Zr mě nikdo nepustí. 😁
Teď už si dojedu jen na nákupy, ale to zas zásadně bez mimina.

jancabr
10. říj 2020

U nás v Hradci jezdím s kočárem v MHD poměrně dost. Většinou jsou lidi v pohodě, pokud zrovna nejedu ve špičce. Ať už se ale tváří jakkoliv, vždy nasadím úsměv, nahlas a srozumitelně řeknu s dovolením a děkuji a víc to neřeším.

jannym
10. říj 2020

Jezdim v Praze, jsou lokality kde nemam problem vzdy mi nekdo pomohl, uhnul, usmal se, delal opicky na dite a to se smalo atd. a a jsou lokality, kam jedine s nositkem a pozdeji jen s ditkem za tlapku, protoze uz jsem vedela ze je tam problem vystoupit/nastoupit, nebo lidi jak nasrano a pritom lidi nevidi neslysi

mourovatakocka
10. říj 2020

@95newmommy2020 Nejezdila jsem často, ale neměla jsem nikdy problém. Pokud někdo hned neuhnul z vyhrazeného místa, slušně jsem požádala, když dělal, že neslyší, prostě jsem tam vjela. To se stalo snad jednou. Jelo nás jednou i snad šest kočárků, to byla velká legrace.

michaela666
10. říj 2020

Znám to jenom z pohledu cestujícího, ale v Brně dávali řidiči šalin občas maminkám dost najevo, že nestojí o cestování s kočárkem. Když už jeli 2 kočárky a vešel by se tam v pohodě ještě jeden ( Tuším, že bylo označení pro 3, ale nejsem si jistá. ), tak rovnou že další kočár neveze, ať si počká na další a nezabírá místo jiným.
Většinou jsem se setkala s pozitivním přístupem, někteří chlapi automaticky viděli maminku a už brali kočárek, že jí pomůžou. Sama jsem taky neměla problém pomoct, akorát ze začátku docela strach abych toho malého drobka nevyklopila.

klokanka31
10. říj 2020

@95newmommy2020 Lidi jsou pitomí. Já mám pocit že děti vadí všude 🤔

nita1984
10. říj 2020

@klokanka31 Upřímně, někdy vážně vadí. Když jdes na oběd do restaurace a čtyři kluci 4-5 let si udělali z tvého stolu bunkr, protože maminky sedí a mají přece taky právo si v klidu vypít kafe 🤷‍♀️ to je to, co jsem psala výše. Vždycky pár případů ze skupiny vyvolá ke skupině obecnou averzi

olsett
10. říj 2020

Já žiju ve Vídni a jezdím denně - měla jsem dvojkočár, kočár a dítě v nosítku, velkej kočár, malej, no zažila jsem toho dost a řekla bych na 99% byli všichni ochotní a milí. A těch pár blbečků se snažím vypustit z hlavy. To tak prostě je. Obzvláště kolem Vánoc, kdy je spoustu turistu, tak se chovají jak utržení ze řetězu, kolikrát si myslím, že neví, že jim to nedojde, a jindy prostě neřeší, je potřeba se obrnit trpělivostí, není to jednoduchý!

Strana
z3