Názor na sdílení fotek dětí na FB, insta., sem. apod. Co si myslíte?
Ahojky, tak mě tak napadlo, jaký máte postoj ke sdílení fotek miminek, dětí, soukromí na sociálních sítích ?
Mě se má za chvilku mimčo narodit. Chci se s ním pochlubit, jsem v hodně maminkovských skupinách na FB, chci ho pak dát i sem. Jen si nejsem jistá, jestli je správně ho dát třeba veřejně na svůj FB profil mimo tyhle skupiny.
Jak se k tomu stavíte a proč ? ❤️
@95newmommy2020 zásadně děti nikde nedávám. Ani rodina. Mám jednu fotku upravenou rodinnou na FB a je to jako skica takže nejsme moc vidět. Pak mám ještě firemní FB a tam v rámci propagace dávám fotky, ale děti jsou třeba jen zady nebo jim není vidět do obličeje. Tady nemám důvěru a nevím, kdo se skrývá za profilem. A někdy se divím, že tady holky mají rodinná alba. Po možnosti vkládat anonymní diskuze se mi ještě víc nedůvěra prohloubila.
instagram nemám, na FB mám jen poměrně nízký počet přátel a tam fotky tu a tam pro přátele a rodinu dávám, tady pouze do soukromé skupinky a i to velmi, velmi zřídka
@95newmommy2020 Buď je nikam nedávej, nebo musíš vždy potencionálně počítat s tím, že jakákoliv zveřejněná fotka kdekoli si začne žít svým životem.
To sdílení každého prdu je občas fakt šílené - mám takového člověka v přátelích a vím o jejich dítěti a jejich životě vůbec úplně všechno. Od toho v kolik se vzbudili, co měli k snídani, co syn nakreslil ve školce, kde byli na hřišti, kdo ho odpoledne měl na hlídání a co si večer otevřeli s manželem. A to prosím KAŽDÝ DEN! Strašný
@kattka009 já to chápu a vadí mi, že tady ve vesnici je karneval a hned plný FB fotek mých dětí, když já nedám ani souhlas a nikdo se ani nezeptá.
@journals Tak to už je extrém, to je skoro jako pozvánka na únos dítěte. Tohle bych dělat nechtěla. No budu to muset ještě hodně promyslet. O mém těhostenství ví hromada lidi. Takže ti na to nějakým způsobem čekají, prave na FB. Tak to asi udělám nějak z profilu, nebo bez obličeje radši.
@fandysek_1 Já vyplňovala v první třídě papir,co škola může a co ne.Syn je jediný ve třídě co má zákaz focení.
@kattka009 to je šílený. No lidi to prostě neřeší.
@95newmommy2020 Nestačila by třeba jen vyfotit nožička a napsat.Narodila jsem se jmenuji se Tonička a jsem nejkrásnější na světě😃.Ani datum bych tam nepsala.
@kattka009 to je dobrý nápad, a navíc celkem kreativní. ❤️ Děkuju za Tip.
Já dala se synem na fb asi 4 a to je mu 16 měsíců 🙂 nechci jich dávat moc, ale taky ne žádnou 🙂 a jinak posílám přes messenger blízkým přátelům, když ho chtějí vidět 🙂
@fandysek_1 Tak v tomto směru to máš něco za něco. Svou účastí souhlasíš že se můžeš na nějaké fotce vyskytnout a být zveřejněna. Pokud chceš být naprosto anonymní, tak je jediná volba nikam na takové akce nechodit...
Já jsem za bezpečnost a rozumný přístup, ale tedy takto striktní nejsem. Děti se ve škole fotit smí. Já osobně fotek vkládám minimum a jen ty neškodné, na FB mám pouze lidi které opravdu znám, takže s tím až tak problém nemám... Ale vždy je to asi na zvážení dané fotografie a situace.
Nemám problém s fotkami které nejsou ze soukromí - třeba že školky, karnevalu. Dokonce mi ani nevadilo uveřejnění fotky v novinách (narozená miminka). Na FB mám jen úzký okruh přátel, dám tam cca jednu fotku za rok, a po porodu se klidně pochlubím. IG nemám.
Za mě ne.. Za pár let asi nebude chtít moje dítko sledovat se na fb v plenkách 😀
Já osobně někdy ulítnu a svou fotku vložím i mimo fb a insta ale pak si to uvědomím a mažu 😂 jinak svoji dverku se vesměs snažím nikam nedávat i když už má svůj insta ale s tím že na fotkách není moc vidět a že tam z 99 % má fotky psa . Jinak nejsem podpůrce toho vkládat fotky svých dětí na net , protože jednou ti to můžou vyčítat že s tím nesouhlasi.... ja osobně na fb mám fotky jen co se týkají činnosti ve sportovním klubu kde funguju a cvičím 😉 takže fotky ze závodů atd
@kattka009 takhle to mám v plánu udělat já 😉👍
Soc.site mam, ale fotky rodiny nesdilim. Komu se chci pochlubit, fotku poslu treba emailem.
Instagram nemám a mít nebudu. Fb mám hlavně kvůli kontaktům a fotku dam maximálně svoji, děti možná 1x za rok když mám nejakej záchvat. Rodina sociální sítě nemá a neužívá. Fotky si sdílíme mezi sebou. Jinak fotky nedávám, ale už jsem se tady setkala s osocovanim ze strany matek, jak si to někdo muže dovolit tu nemít fotky a profilovku, ze je to pak jak anonym. No comment
Já (bohužel) tak zásadová nejsem, fotku malého jsem na facebook několikrát dala, moje mamka má fotku s ním jako profilovku dokonce, ale vidím rozdíl taky v tom jaké fotky člověk sdílí. Rozhodně bych se vyvarovala nahých či jinak intimních fotek, samozřejmostí je nemít profil veřejný, mít v přátelích jen lidi které reálně znám...
Fb ani Instáč nemám. Tady mám max fotku z kojení kde by je dnes nikdo nepoznal za tu dobu. Ale je to každého věc a nikdo by za to neměl být kritizován pokud to není fakt přes čáru. Když si moje děti dá na FB třeba moje mamka nebo ségra, je mi to fuk. Dcera byla i v časopise pro maminky. Druhá dcera v místních novinách z vítání občánků, syn když se narodil. Že je fotěj ve školce, škole, na kroužkách nám taky nevadí. Nejsem VIP známá osoba a nepotřebuju je skrývat. Na hřiště taky nechoděj s čepicí a slunečními brýlemi...
@krtcice na fotky ze skolek, školy, zájmových kroužků atd musí mít podepsaný papír 😉
@widowblack ještě že jsi mi to řekla 😀 samozřejmě jsme podepisovali souhlasy.
@krtcice 😉 myslela sem to že bez souhlasu by se dávat neměli / respektivě by se to dalo právně napadnout 😉 je mi jasný že ten kdo má děti ve školce , škole atd tak souhlasy podepisoval 😉
Dávám občas fotky na FB, ale vždy takové, aby v budoucnu dětem nemohly ublížit - posměšné, rádoby žertovné atd. Spíš jsou to fotky, když se chci opravdu pochlubit svým přátelům, se kterými nemám možnost být jinak v kontaktu. Nikam jinam fotky nedávám, nesdílím náš program a aktivity. Se školkou máme odsouhlaseno, že mohou jejich fotky použít pro svou propagaci - vždy jde o decentní fotky beze jmen a já si pravidelně kontroluji, jaké fotky používají v rámci FB.
V rodině nikoho naštěstí nenapadá, že by šířil fotky našich dětí. Jen jednou sestřenka poslala fotku sebe v plavkách a mého syna nahého (tou dobou 2 roky), jak jsou na koupališti. V klidu jsme se domluvili, že si to nepřeju, vysvětlila jsem proč, pochopila to a víckrát to neudělala. A jsme domluvené, že budu vědět, jaké fotky s mými dětmi a na co chce případně použít.
Co spíš nechápu je, ochota lidí sdílet své aktuální aktivity na sociálních sítích - např. dávají fotky "dnes jsme na horách; tento týden jsme u moře; užíváme si výlet do aquaparku" apod.
A mám pocit, že si lidé neuvědomují, jak je v dnešní době jednoduché je najít pod různými profily a pospojovat si to dohromady - např. podle fotek, atd. Pak se z toho dá mnohdy udělat podrobný profil uživatele - kde žije, pracuje, kolik má dětí, jaký má vztah s manželem. Ve chvíli, kdy se s tím naučí pracovat ve firmách při náborech, může to být lehce zneužitelné. A pak se lidé budou divit, proč najednou všichni ví, že mají doma např. mizerný sexuální život a kde to mohli proboha zjistit. Takže já třeba nechápu, že se tak brojí proti možnosti zakládat anonymní diskuse a dávat anonymní příspěvky (jasně, chápu, všichni se ohání trolly, ale to mi přijde hodně úzkoprsé).
@widowblack tak i kdyby bez souhlasu, tak co. Předpokládám že na žádné akci nejsou nahatý 😉 určitě bych z toho nedělala haló.
@95newmommy2020 nedávám nic,nepotřebuju všem prezentovat svůj život a ani sebe.
@krtcice tak určo ale někdy sou lidi svině a když chce někdo někoho potopit či si na něm nahonit ego tak v tomto případě to je extra jednoduchý.... 😉
Na fb má prcek dvě fotky, stejně jako já a to je vše.
Ja sdilim na FB i IG, parkrat do mesice, ale nikdy bych tam nepostla neco, za co by se musel v budoucnu stydet. Treba to ze nekdo da fotku, prip. video ditete na nocniku mi prijde fakt ujety.
Mám ročního syna a nikdy jsem nikam nedala jedinou jeho fotku. Díky tomu většina známých co mám v přátelích ani neví, že díté mám. 😂😂😂

@te_reza Syn se normálně fotí s celou třídou na konci roku,aby měl památku,ale škola ho nesmí fotit a dávat jeho fotky na školní internet nebo do místních novin.