Názor na sdílení fotek dětí na FB, insta., sem. apod. Co si myslíte?
Ahojky, tak mě tak napadlo, jaký máte postoj ke sdílení fotek miminek, dětí, soukromí na sociálních sítích ?
Mě se má za chvilku mimčo narodit. Chci se s ním pochlubit, jsem v hodně maminkovských skupinách na FB, chci ho pak dát i sem. Jen si nejsem jistá, jestli je správně ho dát třeba veřejně na svůj FB profil mimo tyhle skupiny.
Jak se k tomu stavíte a proč ? ❤️
Jestli to nejsou žádné dehonestující fotky... Veřejně také jich moc ne sdílím v uzavřených skupinkách ano
@kattka009 Jako fotografka musím říct, že se s tím, aby dítě ve škole mělo zákaz focení setkávám hodně málo a když, je mi vždy líto, že děláme momentky, například sportovní akce - děti soutěží, blbnou a to jedno dítě co má zákaz sedí na lavičce a čeká, případně přeruším práci, ono si oběhne disciplíny a jde se zase uklidit, aby náhodou na nějaké fotce nebylo.... ale samozřejmě, je to svobodná volba.
JInak já fotky občas dávám, samozřejmě takové, které nejsou vulgární, nahaté a podobně - nemám s tím problém.
@fandysek_1 Karnevaly a veřejné akce. Na dveřích, či plakátech by měla být cedulka se zněním, že se jedná o veřejnou akci, že se tam bude fotit a pokud si nepřejete zvěřejnit fotografie dětí, máte možnost buď toto sdělit přímo fotografovi akce, nebo tam musí být kontakt, kde tuto skutečnost sdělíte a fotograf je povinnen fotografie stahnout.
Sem uz nejakou dobu nedavam nic a na FB davam deti nebo sebe tak jednou za mesic. Mam k tomu prizpusobene soukromi, kde mam jen duveryhodne pratele a zname.
@sim244 presne tak to mame i my.
Všeho s mírou. Necpat všude a často fotky, ale treba to focení ve školách, školkách na krouzcich-sport, zavody... to mi přijde v pohodě. Vezsinou to jsou hromadné fotky, kde je kupa dětí a nikdo nikde neuvádí kdo na té fotce je. Prostě fotka 3.B. Dcera(12) si ráda prohlíží naší fotogalerii a stahuje si odtamtud fotky, když byla malá.. . Takove to foceni dětí mezi sebou a sdílení se už stejně cca od těch jejich 10 až 14 let nedá moc uhlídat. To už si pak děti musi osefovat samy.
Mám 12leté dvojky, fotky jsem v minulosti dávala naprosto minimálně a to jen na facebook pro přátele. Přesto děti před více než rokem samy přišly, že chtějí, ať fotky odstraním, že nechtějí nikde "viset". Samy také na žádné soc sítí aktivně nepublikují, jen sledují. A já jsem za to ráda. Takže si uvědom, že když budeš fotky zveřejňovat, tak se to dítěti, až bude větší vážně líbit nemusí. Já třeba nesnáším, když by někdo postoval fotku se mnou bez mého souhlasu.
Na svém profilu na fb mám pár neutrálních fotek,zbytek dávám do tajné skupiny,kde to vidí pouze rodina.Všichni mají zakázáno fotky šířit ven ze skupiny,nebo si je dávat na profil.Sem fotky nedávám vůbec,může si je kdokoli stáhnout a použít jak chce.Už vidím,jak budou děti v 15 nadšené,že po netu kolují jejich fotky z dětství....
Ja davam tak 2x do roka fotku deti na fb a prijde mi to ok...
@95newmommy2020 Na MK hned pri prihlasovani je uvedeno, ze fotky z teto stranky ti vyhleda i google. Na FB si muzes nastavit zabezpeceni aspon. Ale jak uz tu nekdo psal- nikoho cizi fotky deti nezajimaji a pokud ano, tak vyplnuji cizimi fotkami svoje vlastni prazdno. Pokud chces nekoho potesit, kdo na to opravdu ceka, tak to posli v soukrome zprave. Na lajky si, bohuzel, musis aspon jednu fotku pustit, jestli ti o to jde...
Ja fotky na fb davam...mam nastaveno na profilu, aby to videli jen mé pratele a nedavam tam zadne nahe nebo nejak intimni fotky...
Po boomu sociálních sítí začali všichni všechno sdílet, pak někdo přišel s tím, jak je to vlastně strašně amorální a nebezpečný, tak zase všichni hysterčí druhým směrem. Přitom dnes těžko víte, jestli někdo ťuká do mobilu, nebo na koupališti fotí vaše děti..... Já sama mám fb, kde v přátelích lidi, které opravdu osobně znám ze svého současného života. Když jsme někde na zajímavém místě, nebo se jim něco povede, ráda to sdílím - neveřejně,jen pro přátele. Sama se ráda nechávám inspirovat přáteli, kam s dětmi vyrazit. A jednou za čas, staré příspěvky mažu. Pochybuju, že mi jednou dítě vyčte, že jsem před 15 lety zveřejnila pro známe fotku, jak lyžuje......
Facebook a instagram nemám, neměla bych na to čas a nebaví mně to. Dcerce dělám doma klasicke album z tištěných fotek, které zalohuju v PC a na fleskach. Ve skolce se normalne fotí s ostatními a oni to dávají na fb stránku skolky, minule jsem si pres fb kamaratky nějaké fotky stáhla protože se mi moc líbili.
@jjasmina No jasně, tak kdo má zas tolik rozumu, že tam dá takové fotky, tak toho to asi trápit nikdy nebude. Co mě přijde úplně nejhorší, jsou ty poblbané reality show, kde děti nemají na výběr a jsou pro smích a budou asi už celý život, protože dneska není problém všechny tyhle pořady znovu dohledat.
I zde platí - všeho s mírou. Když jsem si jednou otevřela facebook a vyskočily na mne fotky rodící ženy mého spolužáka ze střední (kterého jsem x let neviděla), tak jsem se opravdu zakuckala. Fotky zveřejňuji pouze na facebooku pro omezenou skupinu lidí a řídím se heslem - chtěla bych já, aby taková moje fotka byla někde vystavena?
@kattka009 u nás jen od začátku roku byl turnaj ve vybijené, Ukaž a vyprávej a jeste dopravní hřiště a to je leden . vsude se fotilo, rodiče tam nemají přístup. Pokud by tam byl jeden tak, co nemá schválené focení, tak např. Při tom turnaji a na dopravním hřišti je to komplikace, pořád hlídat, aby se nepripletlo do záběru.
@95newmommy2020 Na fb občas, ale jen mezi své přátele. A opravdu je to tak 1x ročně, třeba u příležitosti narozenin apod.
Na MK ne, nesdílím tu ani své fotky.
My jsme za jedno v tom,nikam malého fotky nedávat. Pošleme max přes whatsapp a tím to hasne. Ještě když jsem měla fb, tak jsem koukala jak tydyt, když známá dala do statusu, že je v očekávání. O mě to věděli jen nejbližší a v práci ...
Sem bych fotky svých dětí nedala. IG nemám. Na FB dám párkrát do roka fotku, ale profil mám uzavřený, nikdo cizí mi fotky nebo seznam mých přátel nevidí (i když vím, že to stejně 100% ochrana není). Na fb mám přátel pár... Žádné stovky čumilů 🙂
@amazonkajanik njn někdo takovej je no, U nás to propalil manželuv bracha, když nám přál na FB k vanocum, že za pár tu budeme mít naši holčičku no a bylo to.. Ale naštěstí to aspon bylo nějak po 30tt no.
Přijde mi, že žijem v době extrémů: na jedné straně matky, co rvou všude fotky děti min 2x denně, polonahý, v plince, na nočníku atp, to vše idealne co nejverejneji a pak matky, co jsou až fanaticky posedlé tím, aby nahodou někdo cizí nezahledl konecek prstu jeho potomka. Já jsem asi někde uprostřed. Tady fotky nemám, ale na FB jsem už něco málo sdílela: samozřejmě žádné nelichotivé nebo polonahé pozice, nic za chvilku by se za 15let mohl stydět. FB mám jen pro lidi, co opravdu znám.
@me_druhe_ja Naprosto souhlasím hlavně s dobou extrémů...
@95newmommy2020 Udělej si to tak, jak to cítíš ty... Na FB nějaké fotky mám, ale nějaké normální a mám je viditelné pouze pro přátele. Sem tam jednou za půl roku něco přidám, ale jen málo.
Co se týče fotek pro školu a školku, tak to jsou strašné psychárny. Jako učitelka je hrozné, když z 28 dětí se jedno nemůže fotit a pak vám v koutku fňuká, že ono chtělo taky být na fotce. Nebo něco vyfotíte a pak to nemůžete zveřejnit, protože tam najednou přeběhne jedno dítě se zákazem focení. Nechápu, v čem je takový problém s fotkama ze školy a školky, já se na ně ráda podívám a jsou to normální obyč fotky.
@amazonkajanik whatsapp je FB. Takze je to jedno. Jakmile posles na whtsapp,FB uz tu fotku ma a muze ni disponovat.
Ja nedavam foto svych deti nikdy nikam. 1) soukromi 2) nebudou zbozi, se kterym FB nebo ggl obchoduje
Já bych to tak nehrotila... Osobně dávám na fb nějakou fotku deti tak 2x za rok, ale ne z nějakých bezpečnostních důvodu, ale spíš proto, že na to prostě moc nejsem 🙂 obvykle jak někde řádí, nebo jsem takto ,,veřejně" poděkovala kamarádce která mi upletla pro malého soupravu, tak jsem ho v tom vyfotila jak mu slusi.. A co? Když půjdu po ulici, uvidím dalších dvacet mimin ve svetru, když půjdu na hřiště, uvidím dalších dvacet chechtajicich se děti co po sobě sypou písek... V tomhle fakt nevidím nic nebezpečného. Nahaté fotky nesdilim. Ale chodíme třeba na koupaliste a decka tam taky nebehaji zrovna v teplákovce... Tam si každý úchyl může nacvakat fotek kolik se mu zlíbí, když na to přijde.... Takže já osobně bych klidně sdílela fotku miminka, až se narodí. Proč se nepodelit o radost. Že vás začne sledovat úchyl kvůli fotce mimina v dupackach sdílené mezi prateli na fb, to je fakt hodně z říše fantazie... Všeho s mirou

A přítel ani rodina nikam nic nedává, máme dohodu. S přítelem to nechceme.