30.tt, tlak na konečníku. Děje se něco?
Ahoj, začala jsem dnes cítit velký tlak na konečníku, vadí mi sedět a když chodím není to o moc lepší, k tomu jsem měla výtok bílé barvy, mohla by to být hl. zátka? A mám začít plašit že se něco děje?
Mám zkrácený čípek 36mm a mimčo tlačí hlavičkou dolů, výše zmíněné pocity mám po dnešní kontrolu na gyndě, Dr. říkala že by neměl hrozit předčasný porod, ale že kdyby začali bolesti, tak hned přijít..
A nemáte zácpu? I ta může udělat dojem tlaků na konečník- sama jsem to jednou zažila...
Hlenová zátka je přímo jako (pardon) sopl, nebo sulc. Takže ne, to na zátku nevypadá, spis máš podrážděný spodek z kontroly. Hlídej se a kdyby se ti něco nezdálo, zítra by jsem doktorce zavolala a nebo tam sjela.

Asi záleží, jak moc velký tlak. Já to poslední týden pociťuju taky, ale on mě bolí v podstatě celý spodek už delší dobu, přisuzuju to zvětšující se děloze, váze miminka atd. Jinak 36 mm mi opravdu nepřipadá jako zkrácený čípek, norma do 30 tt je 25 mm a víc, pak už se ani neměří, protože to není vypovídající. Plašit bych asi začala ve chvíli, kdy by začalo hodně tvrdnout břicho nebo bolesti (kontrakce) v břiše.