Černý kašel před porodem. Má miminko protilátky?
Dobry den,
Uz vic jak dva tydny mam kasel, brala jsem antibiotika Ospen. Po tech se mi ulevilo, ale porad trochu pokaslavam a chraptim. Dnes jsem 39tt a dostala jsem strach, co kdyby to byl cerny kasel. Pokud bych ho uz poslední 2 tydny mela, melo by miminko nejake protilatky? ... zaroven kdyz jsem brala antibiotika, tak bych uz nebyla infekcni a dite by to ode me po porodu uz nechytilo? Jsem z toho nervozni, budu volat doktorce, jestli muze udelat nejake testy. Ockovana jsem ted v tehu nebyla. Dekuju za Vase odpovedi

Hele, já chrchlala kompletěn poslední měsíc před porodem. Prostě imunita byla poněkud... omezená. Takže "trochu pokašlávám" mi přijde úplně normální a žádný důvod se bát zrovna černého kašle.
Ale jinak pokud bys ho teď fakt prodělala, tak protilátky by k dítěti přejít měly, tudíž by je mít mělo a po dvou až třech týdnech léčby bys už fakt neměla být infekční, i když plíce se budou ještě nějakou dobu čistit = budeš kašlat.
Klidně to s lékařem prober, budeš klidnější, ale nemyslím si, že by byl reálný problém.