icon

Co můžu na migrénu v těhotenství?

dadanana
2. bře 2015

ahoj, je nějaký prášek co můžu na migrénu? paralen mi nepomáhá... a je mi zle od žaludku strašně, takže mám strch cokoliv ted :(

milinkaa1
3. bře 2015

Mám taky problém s migrénou. Beru si paralen, moc nepomáhá. Ale nic jiného se nesmí, takže nezbývá než vydržet. Trochu coca-coly mi pomáhá a na žaludek heřmánkový čaj. A když už nemůžu, tak studený obklad na hlavu 😀

dadanana
autor
3. bře 2015

zvracíš i když máš migénu? Mě včera nepomohlo nic, dala jsem si vývar, a pak se mi udělalo o trošku líp, ale večer zase hlava mě mohla upadnout a jen sem lítala :D :(
@milinkaa1

elvira
3. bře 2015

Někdy mi zabralo dát si alpu na šátek a obložit si hlavu - ale co pomohlo mě, nemusí pomoct tobě.
Taky jsem někde četla, že pomáhají některé vonné oleje do aromalamp.

bbibianca
3. bře 2015

já si mažu čelo sněhurkou, vařím meduňkový čaj a paralen nebo 2 můžeš, ale na migrénu obvykle nic nepomáhá takže nezbývá nic jiného než se z toho vyspat.. i já v prvním trimestru měla migrénu jednou 36 hodin a podruhé 48. Byla jsem úplně mrtvá, ale dali jsme to s prckem...

v2e2rka
3. bře 2015

V 1.a 2. trimestru je možné užívat léky s ibuprofenem, sestřička mi řekla, že když za celé těhotenství vezmu 10 brufenů, pořád je to lepší, než trpět bolestí. Na migrény trpím od dětství, paralen nezabírá, takže těch 5 brufenů jsem v těhotenství vzala. Lékárnice mi ještě doporučila užít paralen 1000 mg jako čípek, nedráždí žaludek a rychleji se vstřebává. No a pak mokrý hadr na čelo, doplnit hořčík a spát a spát.

kytka12
5. bře 2015

Migralgin je vyloženě na migrény, je super vždy mi zabere a v těhotenství jeden prášek miminku neublíží. Nebo taky Panadol.

maja1111111
7. bře 2015

dej si meduňku,pomuže a je bezpečná pro miminko 🙂

lenjii
7. bře 2015

Hodně pit a paralen.

alcar
7. bře 2015

Urcite bych brala magnesko a ibalgin v pohode muzes taky. Nesmi se akorat ve 3.trimestru. 😉

milinkaa1
13. bře 2015

@v2e2rka Taky si to říkám, občas jsem ho lupla. Navíc jsou mamči co berou tvrdé drogy a mají zdravé děti a my kolikrát řešíme jeden hloupej prášek. Ve velkém množství škodí snad vše. Občas pomůže vzít si paraleny dva.