icon

Co znamená bolest v podbřišku ve 36. týdnu těhotenství?

pipilota87
13. srp 2025

Krásný den všem přeji 🙂 Prosím, prosím, mám dotaz - od včerejška mě hrozně bolí na pravý straně v podbřišku...celou noc jsem nespala a nepřestává to ani teď...netušíte, co by to mohlo být? Jsem 36tt. Děkuji moc! 🙂

miryp
13. srp 2025

Já tomu moc nerozumím - jsi v 36tt, máš celou noc bolesti, které tě nenechaly vyspat a místo abys jela na pohotovost, popř. kontaktovala svého ošetřujícího lékaře, sedíš na MK. My tu nemáme věšteckou kouli, která by nám řekla, co se ti v břiše děje ;) Obrať se na svého lékaře ideálně hned. Lepší jedna zbytečná návštěva, než něco podcenit.

levandule_k
13. srp 2025
@miryp

Já tomu moc nerozumím - jsi v 36tt, máš celou noc bolesti, které tě nenechaly vyspat a místo abys jela na pohotovost, popř. kontaktovala svého ošetřujícího lékaře, sedíš na MK. My tu nemáme věšteckou kouli, která by nám řekla, co se ti v břiše děje ;) Obrať se na svého lékaře ideálně hned. Lepší jedna zbytečná návštěva, než něco podcenit.

@miryp To je takové to, nechci otravovat zbytečně. Spoustu lidí to má v sobě, tak se radši ptá na netu.

@pipilota87 Může se tělo připravovat na porod, ale tohle je informace na úrovni věštění.

pipilota87
autor
13. srp 2025
@miryp

@miryp jsme na dovolené, ke svému lékaři jdu hned po návratu z dovolené...pardón, že jsem se pouze zeptala, jestli někdo nezažil/nezažívá něco podobného. Myslela jsem, že i od toho tato fóra jsou...

miryp
13. srp 2025
@levandule_k

@miryp To je takové to, nechci otravovat zbytečně. Spoustu lidí to má v sobě, tak se radši ptá na netu.

@pipilota87 Může se tělo připravovat na porod, ale tohle je informace na úrovni věštění.

@levandule_k já taky nerada otravuji zbytečně, ale v těhotenství jsem si uvědomovala, že nejde jen o mě a když se mi něco nezdálo, tak jsem klidně byla za hysterku a jela jsem. A na konci 38tt u druhého těhotenství se to vysloveně vyplatilo, když jsem začala rodit dřív a bylo mi úplně jedno, když na mě v noci koukali v porodnici jako na hysterku, co si moč plete s plodovkou. Ne, nespletla jsem se a druhý den byl malý na světě.

miryp
13. srp 2025
@pipilota87

@miryp jsme na dovolené, ke svému lékaři jdu hned po návratu z dovolené...pardón, že jsem se pouze zeptala, jestli někdo nezažil/nezažívá něco podobného. Myslela jsem, že i od toho tato fóra jsou...

@pipilota87 a co ti taková informace dá? Nikdy přece nemáš záruku, že jsi ve stejné situaci jako daná žena. Nikdy ti to nedá odpověď, zda je to ok, nebo zda rodíš, zda se tělo jen připravuje, zda se tam děje něco jiného. Zkrátka když má těhotná žena bolesti, které označuje za hrozné a nemůže se kvůli nim ani vyspat, je na místě prohlídka lékařem. Lepší jedna zbytečná návštěva lékaře i na dovolené, než si pak něco vyčítat...

pipilota87
autor
13. srp 2025
@miryp

@pipilota87 a co ti taková informace dá? Nikdy přece nemáš záruku, že jsi ve stejné situaci jako daná žena. Nikdy ti to nedá odpověď, zda je to ok, nebo zda rodíš, zda se tělo jen připravuje, zda se tam děje něco jiného. Zkrátka když má těhotná žena bolesti, které označuje za hrozné a nemůže se kvůli nim ani vyspat, je na místě prohlídka lékařem. Lepší jedna zbytečná návštěva lékaře i na dovolené, než si pak něco vyčítat...

@miryp děkuji za odpověď na mou otázku 🙄...hezký den přeji...

levandule_k
13. srp 2025
@pipilota87

@pipilota87 raději bych si zašla za nějakým gynekologem i na dovolené.

miryp
13. srp 2025
@pipilota87

@miryp děkuji za odpověď na mou otázku 🙄...hezký den přeji...

@pipilota87 odpověď jsi dostala - je to situace vyžadující kontrolu u lékaře. Ale tvoje tělo, tvoje dítě, tvoje rozhodnutí. Pěkný den i tobě...

hennrietta
13. srp 2025

Pokud máš hrozné bolesti kvůli kterým nemůžeš spát, tak na pohotovost. Nemusí to být nic a nebo taky začínající porod.

palja
13. srp 2025

@pipilota87 já jsem takové bolesti měla, když dceru přestala vyživovat placenta. Šla jsem na kontrolu do porodnice a tam se to zjistilo.