Dávkování vitaminu B12 během těhotenství. Máte zkušenost?
Ahojte
Som tehotná (už 26 TT) a včera som bola na krvi a dnes som volala za výsledky. Štítna žľaza a vitamín D v poriadku, avšak železo a B12 nizko. Železo je norma 9-30 a ja mam 8 (pred 2 mesiacmi som mala 20! Ale je pravda že sa mi aj aktivita zvýšila a menej som papala čo obsahuje veľa železa, +stres), a B12 norma je 211-911 a ja mam 185. Ako je pravda že B12 som 2 roky nebrala vôbec tak ma neprekvapili tie hodnoty. B12 už mám objednane už len prevziať, ale je vo forme kvapiek. Ako si to mam dávkovať podľa môjho deficitu keď jedna kvapka obsahuje 79mg vitamínu b12? Chcem začať najprv pomaly a potom zvyšovať postupne, pretože neviem ako bude telo reagovať na túto B12 keďže sú 4 formy tohto vitamínu, methylcobalamin a kyanokobalamin mi robia problém, nesedia mi a mam z nich veľmi zle vedľajšie príznaky ktoré mi spôsobujú zdravotné potiaže . Viem že kedysi som brala kapsle a boli vo forme hydroxykobalamin +adenosylkobalamin, to bolo super ale potom ten adenosylkobalamin vymenili za methylkobalamin a tam som už mala problém,tak som to prestala brať úplne. Kvapky ktoré mam sú vo forme adenosylkobalaminu.