icon

Hospitalizace ve 33. týdnu těhotenství: Jak zvládnout stres?

2. srp 2023

Ahojky jsem hospitalizovaná 3 dny, napíchané kortiko. Na plíce. S prvním miminkem jsem měla čípek 7mm už někdy od 28tt ale vše jsem odležela a rodila až 36+3. Pročetla jsem teď i tehdy mnoho diskuzí. Chci se prostě jen uklidnit, a ikdyž vím že se to dá z první zkušenosti, tak mě tady v nemocnici zase drtí stres a strach. Mimi má teď odhadem 2300g

pe_tu_ss_ka
2. srp 2023

Nemám zkušenost s ležením v nemocnici kvůli riziku předčasného porodu. Mě se syn narodil 33+6, od 33+3 jsem ležela, protože mi praskla voda (důvod mám popsány u mě v článku). Stihly se kortikoidy a narodil se, když dokapala kapačka na zastavení porodu. Syn dýchal sám, měl 2050g a 43 cm. Pak byl ještě měsíc v nemocnici, z důvodu operace, kterou měl naplánovanou od 27tt. Teď je mu 5 let. Od pul roka fyzicky dohnal děti narozené v termínu, poslední roky je i vyšší a těžší než jeho bratranec, který je o 4 měsíce straší a narozený v termínu. Vím, že nemocnice na psychice moc nepřidává, zvlášť když doma čeká první dítě. Ale prcci jsou bojovníci. Držím palce, ať vydržíte co nejdéle 2v1 ❤️🍀

kakba
2. srp 2023

Od 30.tt otevrena na 2cm. Odesla zatka. Hospitalizaci jsem odmitla. Mamka mela tezkou nehodu, musela jsem se starat o ni. Rodila jsem presne na den D a to jsem se nesetrila, bohuzel v tu chvili jsem vic myslela na svoji maminku. 🤷‍♀️

europa00
3. srp 2023

Ahoj neznwm celou tvou diagnózu Ake cervikometrie se normálně nedělá po 30 týdnu protože každé žene se už pak čípek zkracuje jinak rychle …. Tento údaj o ničem ve tvém týdnu nevypovídá d tímto nálezem můžeš přenášet … naopak extrémní lezeni nikdy předčasnému porodu nezabránilo spíše naopak… porod jako takový spoušti mozek miminka začne se vyplavovat k čípku určitě látka děla se ns to test v nemocnici jestli hrozí předčasný porod… test vypadá jako těhotenský a trvá par minut… pokud by byl pozitivní opravdu hroti předčasný porod. Na tuhle věc se musí opět nahlížet globálně … tvrdne ti extrémně často břicho ??? Citis tlak v konecniku ? Atd …. Pokud nic z toho tvůj nález na čípku je úplně normální

autor
3. srp 2023

@europa00 moc děkuji za zprávu. Jde jim hlavně o zkrácený čípek, ikdyž v mém případě nechápu proč je 1,5cm špatné když už jednou se ukázalo ze 7mm stačilo tři měsíce. Asi spíš potřebuji najít zase psychický klid 🙏

autor
3. srp 2023

@pe_tu_ss_ka moc děkuji za zprávu. Věřím že kdyby cokoliv, tak že to s mimi už dopadne dobře 🍀♥️

europa00
9. srp 2023

Ahoj však ti o tom píšu,,, měření čípku je cervikometrie a je už úplně k ničemu ji ve tvém pokročilém týdnu studovat… ano d tímto nálezem můžeš i přenášet