Hraniční jizva po CS. Měl to někdo už tak brzo?
Hezký den. Dnes jdu z kontroly v 10tt a mám prý hraniční jizvu. Jsem z toho dost vyplašená, protože mi to přijde docela brzo. Obzvlášť pokud by se měla ještě ztenčovat 🤷
Prý ukázkový císař a při sebemenší bolesti či kontrakci hned jet do porodnice. Prosím je tu někdo kdo to měl už takto brzo? Ale milimetry nevím, doktor mi nedal tu zprávu má ji v PC a v kartě, příště tam nakouknu asi...jsem z toho docela vyplašená protože koukal na místo, které mě opravdu občas pálí jako oheň 🔥 v pravo mám tu jizvu ošklivější než na zbytku břicha

@danvitka ahoj, zásadní je vědět právě tu velikost. Aby ses případně mohla poptat i jinde. Předpokládám, že rodit asi nebudeš u svého gynekologa, ale budeš chodit do poradny v porodnici, kde Ti to budou hlídat při každé kontrole. Na toto se opravdu názory dost různí, u mě to jeden gynekolog vůbec neřešil, další byla spíše opatrná a nakonec mě vyšetřoval primář a říkal, že pokud chci rodit přirozeně, můžeme to zkusit, že to budou zkrátka více hlídat. Jizva byla hraniční pro jednoho a pod hranicí pro jiné.. Porod mi dokonce vyvolávali s předstihem i přes ztenčenou jizvu (to ale souviselo se zdravím miminka), skončila jsem další sekcí (ale ne kvůli jizvy). Opravdu bych si vyžádala informaci o velikosti jizvy a zeptala se více odborníků. Bez toho se moc poradit nedá. Držím moc palce!