icon

Ibalgin gel v těhotenství: Je bezpečné ho používat?

klarietka
22. lis 2021

Ahoj holky,
aktuálně jsem 13 tt.
Bohužel před těhotenstvím jsem si cvičením odrovnala kolena. Když jsem to začala řešit s doktorem, a objednala se na MRI, musela jsem návštěvu MRI, kvůli těhotenství zrušit. Už tak mi dělali asi ve 3 tt, než jsem se dozvěděla, že jsem těhotná rentgen nohou v nemocnici (bohužel bez vesty, ačkoliv jsem lékaři říkala, že pravděpodobně těhotná jsem).
Co čert nechtěl, ozvaly se mi zase bolesti a kolena mě začala znovu bolet. Když někam jdu řeším to tejpovací páskou, pokud jsem celý den doma, dříve jsem to mazala lokálně ibalgin gelem. Nikde jsem se moc nedočetla, jestli na kolenou, když je to lokální, lze v těhotenství používat?

Díky všem za odpověď. 🙂

sigyn
22. lis 2021

Kdyby se to tak dalo snadno dohledat... http://www.pribalovy-letak.cz/271-ibalgin-krem
,,Poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék. V těhotenství a při kojení lze přípravek používat pouze na doporučení lékaře. V posledních třech měsících těhotenství se přípravek nesmí používat dlouhodobě nebo natírat na velké plochy. V době kojení lze krém použít krátkodobě na malé plochy."