Jak na výtok v těhotenství a poranění při porodu?
Prakticky od začátku těhotenství trpím na výtok. Gynekolog o tom ví, říkal, že se s tím prakticky nedá nic dělat, neřeší se to, problémy se prý vrací a bude hůř. V tomto ohledu měl pravdu, skutečně ke zhoršení došlo. Minulou kontrolu jsem absolvovala u zastupující lékařky, mj. se mě ptala na odtok plodové vody, proto jsem zmínila výtoky. Prohlédla mě, jedná se o kvasinky a napsala mi Lomexin, ale říkala, že je to běžné, infekce plodu nehrozí, problémy se v těhotenství vrací a brát ho nemusím, na druhou stranu, že sliznice je pak narušená infekcí a zhoršuje se poranění při porodu. A teď babo raď. Výtoky mě tedy otravují, ale pokud se mi uleví pouze na pár dní, nechci malou zbytečně vystavovat chemii. Jaká je Vaše zkušenost, zabrala léčba? Jak jste dopadly s poraněním při porodu?
Trpěla jsem na kvasinky taky celé těhotenství. 5 dní před porodem se mi to dokonce rozjelo vážně hodně. Kupovala jsem si jednodenní tabletu vzhledem k blížícímu se termínu porodu a porod zcela bez poranění. A to mělo miminko 3,7 kg a ještě šel ven s rukou u hlavy.
Velmi doporučuji Vitagyn C. Může se i v těhu 🙂 a není to zas taková chemie 🙂

Prožila jsem s kvasinkama celé druhé těhotenství. Já se tedy přeléčovala pořád dokola. Střídala jsem antimikotika se zavaděcíma probiotikama. Vždy se to ale vrátilo. Poranění při porodu bylo daleko menší než u prvního porodu. Měla jsem ale překotný, hodně rychlý porod, takže to bylo spíš tím. Vím jak je to otravné, držím palce ať něco zabere.