icon

Jak na výtok v těhotenství a poranění při porodu?

15. čer 2025

Prakticky od začátku těhotenství trpím na výtok. Gynekolog o tom ví, říkal, že se s tím prakticky nedá nic dělat, neřeší se to, problémy se prý vrací a bude hůř. V tomto ohledu měl pravdu, skutečně ke zhoršení došlo. Minulou kontrolu jsem absolvovala u zastupující lékařky, mj. se mě ptala na odtok plodové vody, proto jsem zmínila výtoky. Prohlédla mě, jedná se o kvasinky a napsala mi Lomexin, ale říkala, že je to běžné, infekce plodu nehrozí, problémy se v těhotenství vrací a brát ho nemusím, na druhou stranu, že sliznice je pak narušená infekcí a zhoršuje se poranění při porodu. A teď babo raď. Výtoky mě tedy otravují, ale pokud se mi uleví pouze na pár dní, nechci malou zbytečně vystavovat chemii. Jaká je Vaše zkušenost, zabrala léčba? Jak jste dopadly s poraněním při porodu?

luhana
16. čer 2025

Prožila jsem s kvasinkama celé druhé těhotenství. Já se tedy přeléčovala pořád dokola. Střídala jsem antimikotika se zavaděcíma probiotikama. Vždy se to ale vrátilo. Poranění při porodu bylo daleko menší než u prvního porodu. Měla jsem ale překotný, hodně rychlý porod, takže to bylo spíš tím. Vím jak je to otravné, držím palce ať něco zabere.

cherie24
16. čer 2025

Trpěla jsem na kvasinky taky celé těhotenství. 5 dní před porodem se mi to dokonce rozjelo vážně hodně. Kupovala jsem si jednodenní tabletu vzhledem k blížícímu se termínu porodu a porod zcela bez poranění. A to mělo miminko 3,7 kg a ještě šel ven s rukou u hlavy.

optimistic
16. čer 2025

Velmi doporučuji Vitagyn C. Může se i v těhu 🙂 a není to zas taková chemie 🙂