Jak řešit svědivou vyrážku na břiše v těhotenství?
Holky neměla jste některá? Mně se to vyrazilo už před týdnem. Jsem ve 25tt. Netuším co byl spouštěč, jestli jídlo, nová pěna do vany nebo prostě pot.. první dva dny to svědilo jako prase, natřela jsem fenistilgelem a dobrý. Od té doby se snažím ničím si to nemazat a co nejvíc větrat, spát bez trika a tak. Trochu se to zlepšilo, svědí to tak obden večer, ale pořád to nemizí. Mám kvůli tomu letět na kožní, nebo prostě hormonální změna a zas to přejde? 🙈

Mno, já bych tedy týden do poradny nečekala 😉 Vždy mi doktorka říká kdyby cokoliv, ať se ozvu dříve.
@kackabis já měla v obou těhotenstvích, ale až ve třetím trimestru. A svědilo to jako sviňa. S první jsem šla na kožní a dostala kortikoidy. S druhou se mi do toho jít nechtělo, tak jsem mazala Welledou krémem na zadek a pomohlo. 🙏 Ale padlo teda krému a peněz. 🙈 Mazala jsem několikrát denně, jinak bych si snad vyškrábala holky z břicha ven.
Raději bych zavolala gynekoložce, co nejdřív, vezme ti krev na vyšetření funkce jater. Vyrážku jsem měla při prvním těhotenství, ale až ke konci. Nejen na břiše, ale i na pažích, na nohách. Bylo to peklo, svědilo to jak čert. Po porodu vyrážka zmizela .
Shodou okolností jsem měla v pátek poradnu, jsem 26tt a doktor se mě ptal, jestli nemám někde vyrazku. Takže bych to určitě řešila.🙏🏻

@kackabis Nemáte te´d také větší otoky? Mám pocit, že vyrážka také může souviset s problémy s játry, pozor na to.
Nebo by to mohlo mít souvislost s nějakou virozou, pokud jste v poslední době měla. Jestli ne, určitě bych to konzultovala na gynekologii.