Jak se zbavit zadní rýmy v těhotenství?
Ahoj, už snad přes měsíc mám rýmu,, ne klasickou ale tu zadní kdy mi to při usínání teče do krku a já nemůžu spát. Přes den jsem v pohodě. Z toho každé ráno zalehlé ucho a vždy musim čekat až mi odlehne. Bohužel už par dní jedno neodlehlo. Máte nějaký rady nebo tip na přípravek? Díky
Mě pomohlo až porodit 🫣
Strávila jsem se zadní rýmou a zalehlýma ušima druhou polovinu těhotenství. V lékárně ti poradí maximálně proplachovat mořskou vodou, kapky a spreje typu Olynth a Nasivin jsou pro těhotné nevhodné. Jako když bylo nejhůř a už jsem opravdu nemohla ani spát, tak jsem je použila. Ale za celé těhotenství jen párkrát. Ale bylo to hrozný, ke konci už mi zaléhaly obě uši, úleva prakticky žádná.
Tak to jsem slyšet nechtěla 😀 už jsem sice skoro na konci těhotenství ale ta představa že s tím půjdu i rodit mě děsí 😀 ale děkuju holky za rady
Existuje něco jako "vazokonstrykční rýma" - prostě hormony zblbnou i sliznice v nose a těhotná má trvalou rýmu, no. Měla jsem ji ve druhém těhotenství... hele, dva dny před porodem zmizela, jak se hnuly hormony. takže je šance, že rodit s tím nebudeš :D 😉 .
@habaduk na orl nebo u praktika jsi byla? Třeba by právě něco v těhotenství poradili.
Mě pomohlo až porodit 🫣
Strávila jsem se zadní rýmou a zalehlýma ušima druhou polovinu těhotenství. V lékárně ti poradí maximálně proplachovat mořskou vodou, kapky a spreje typu Olynth a Nasivin jsou pro těhotné nevhodné. Jako když bylo nejhůř a už jsem opravdu nemohla ani spát, tak jsem je použila. Ale za celé těhotenství jen párkrát. Ale bylo to hrozný, ke konci už mi zaléhaly obě uši, úleva prakticky žádná.
@emillyhk Olynth pusobi jen mistne, takze je v tehotenstvi bezpecny, jako dalsi nosni spreje.
Už dva měsíce to samé od 6m, ted jsem na začátku 8m. Ucho mi zalehlo tak, že jsem přestala slyšet na něj jeden čas. Brala jsem kvůli tomu kortikoidy. Pak jsem mela zadní rymu, vysoké CRP a bolesti hlavy, takže zánět dutin a antibiotika. A od té doby ucho trochu povolilo. V noci funim, chrápu... holt asi pomůže až porod 🤷🏼♀️
Už dva měsíce to samé od 6m, ted jsem na začátku 8m. Ucho mi zalehlo tak, že jsem přestala slyšet na něj jeden čas. Brala jsem kvůli tomu kortikoidy. Pak jsem mela zadní rymu, vysoké CRP a bolesti hlavy, takže zánět dutin a antibiotika. A od té doby ucho trochu povolilo. V noci funim, chrápu... holt asi pomůže až porod 🤷🏼♀️
@felis no já sice slyším ale samozřejmě tlumene a to mě taky dost štve. Ale neboli mě a ani nic jiného. Jen ta hnusná rýma v noci jak lehnu . Koupila jsem sinupret , stříkám i mořskou vodu.. tak uvidíme. Tak snad budu ještě přenášet 😂 se zblázním do té doby
Mela jsem rymu cca od poloviny obou tehotenstvi. V prvnim jsem to fakt resila, jen morska voda, rymovnik, uz ani nevim co. K nicemu a spala jsem strasne (i kvuli kreci v nohach a vubec). V druhem tehotenstvi jsem hrdina nebyla, koupila si jednak lepsi horcik a jednak Nasivin. Proste jsem si ho kazdou noc dala a bylo. S porodem to zmizelo. Pri porodu samotnem na rymu nebyl prostor
v tehu jsem mela zanet dutin a brala troje ATB za sebou po 8 hodinach plus jeste ruzne kapky a spreje do nosu - doktor mi vzdy rikal, ze v lekarne se na to nebudou moc tvarit, ale ze vse je bezpecne jak pro me, tak pro dite... takze bych se nejakych kapek do nosu nebala a mozna bych si na to ORL skocila - vetsinou taky lecim doma a kdyz to neprechazi tak jdu k doktorovi a hned je po problemu 🍀
@felis no já sice slyším ale samozřejmě tlumene a to mě taky dost štve. Ale neboli mě a ani nic jiného. Jen ta hnusná rýma v noci jak lehnu . Koupila jsem sinupret , stříkám i mořskou vodu.. tak uvidíme. Tak snad budu ještě přenášet 😂 se zblázním do té doby
@habaduk jdi k praktikovi nebo orl. Moc nechápu,jestli to máš delší dobu, že furt ještě něco zkoušíš😉 Navic ja tedy nevim jak u zadní rýmy,ale když jsem v těhotenství měla rýmu,tak v lékárně mi řekl, že můžu jen mořskou vodu, žádný olynth a další.
Tak holky díky za vaše názory a poznatky😀 jsem ráda že to je tedy asi "vesměs normální" záležitost v těhotenství .mě se nechce hned na ORL aby mi dali třeba antibiotika atd.. zalehlé ucho mám snad jen čtyři dny cca tak to nechci hned běžet. Hlavně mě štve ta rýma a to jsem dneska koupila ty kapky, tak chvíli počkám , zda se to zlepší a nebo ne . Mě většinou doktoři stejně s problémem nepomůžou.. ať už se to týká čehokoliv 😂
Pokud chceš takovou tu přírodnější cestu, tak prolejvat nos vodou se solí konvičkou. Ta jde právě hezky do dutin. Taky difuzér s eukalyptem nebo tea tree, kapu si i do vany 1-2 kapky. Pak je super Samahan pít a chlorella na detox. Přeji brzké uzdravení ať už pomůže cokoliv.🍀
@habaduk úplně jednoduše . Olynth ha pro děti . Byla jsem na něm celý třetí trime
@habaduk úplně jednoduše . Olynth ha pro děti . Byla jsem na něm celý třetí trime
@mecaira jo difuzér jsem taky už dneska vytáhla 👍 a koupila Vincentku a dávám do nosu. Moc děkuju🍀
@vlasta1981 super, ten mám doma 👍 tak snad mi zmíněné rady pomůžou. Díky holky
@mecaira jo difuzér jsem taky už dneska vytáhla 👍 a koupila Vincentku a dávám do nosu. Moc děkuju🍀
@vlasta1981 super, ten mám doma 👍 tak snad mi zmíněné rady pomůžou. Díky holky
@habaduk není zač
@habaduk jdi k praktikovi nebo orl. Moc nechápu,jestli to máš delší dobu, že furt ještě něco zkoušíš😉 Navic ja tedy nevim jak u zadní rýmy,ale když jsem v těhotenství měla rýmu,tak v lékárně mi řekl, že můžu jen mořskou vodu, žádný olynth a další.
@squezy mně pomohl na tu klasickou rýmu a ucpaný sprej od Dr.Weiss Ryma stop,který můžou i těhotné 🙂
@vejuu98 no to jsem taky četla ale prý děsně pálí 😁 rýma už je celkem ok, teď mám spíš tu sliznici vysušenou a pocit v krku jak kdybych tam něco měla 🥴
@habaduk to ano😅.Pálí jak čert,ale i naše pětiletá ho zvládá úplně v pohodě.Jinak je parádní,že už je lépe a na ten krk je taky spousta skvělých pastylek od této značky.Mě tato značka provázela celé těhotenství, když bylo něco 🤣

Mela jsem to tak cele tehotenstvi. Pouzivala jsem olynth a Sinupret.