icon

Jak zvládat extrasystoly před porodem? Zkušenosti a tipy

luciichell
23. led 2025

Krásný večer 🙃
Má někdo zkušenost s extrasystoly? Jak se vám projevují,jak je zvládáte? Mám pocit, že mi je vyvolává špatná páteř,jak hrudní,tak celková( nějaké nálezy z neurologie mám- ochablé svalstvo, zkrácené prsní svaly,prohloubenou hrudní páteř, špatné držení těla, hypermobilita kloubů...)😞 neustále mě bolí lopatky, občas se mi rozbuší srdíčko, hrozně bych potřebovala nějak celá krupnout,ale bohužel mám 12 dnů do porodu. Takové stavy mám už přes rok. 14.2. jsem objednaná na tejpy, jelikož mi páteř vyvolává "infarktové stavy" 🙈😞 za sebou mám minimálně 15x dělané EKG,Echo srdce, holter na 24h(tam se jich pár ukázalo) rtg srdce,plic. Krevní obrazy,a před 14ti dny nabraný i Troponin.
Jsem nešťastná, stačí blbá eska,a mě to dokáže tak rozhodit psychiku...😞 mám neustále staženou hruď,a moje hlavička si vymýšlí hrozné scénáře 🙈😐 je tu někdo,kdo to má trošku podobně?😞

luhana
24. led 2025

@luciichell
Trpěla jsem na to snad dva roky. Také jsem za sebou měla všelijaká vyšetření i pobyt v nemocnici. Nakonec mi řekli, že je to psychického rázu 🤦‍♀️ No nicméně mi paradoxně nejvíce pomohl léčitel (až tam mě to dohnalo), když lékaři nepomohli. Ten mi prošlápl záda, pěkně to tam prokřupalo 🤣 ale bylo to rázem o 50% lepší. Pak jsem začala cvičit, zpevňovat a během nějaké doby to vymizelo úplně. Měla jsem extrasystoly i několikrát do minuty, bylo to hrozně nepříjemné. Nyní je nemám vůbec.

luciichell
autor
24. led 2025

@luhana to ráda čtu... už bych také byla raději v klidu... 😐🙃 Po porodu se samozřejmě chystám, někam jako samoplatce, jelikož jsem měla i rehabilitace ale přes pojišťovnu a ty byly úplně k prdu. Takže zainvestuji aby mě také někdo prošlapl🤨🤣 a snad bude lépe, občas se mi stane, že se nějak blbě sehnu dolů třeba při obouvání, a pěkně cítím právě esku... To mě pak dokáže pěkně rozhodit...🙃🤨

luhana
24. led 2025

@luciichell
Ano, úplně si na to vzpomínám, jak to bylo nepříjemné. Hlavně ze začátku, přišlo to úplně znenadání. Do té doby jsem žádné problémy neměla. Pak už jsem si na to zvykla. A pak to odeznělo úplně, už je to víc než 10 let. Tak ti přeji, hodně štěstí a zdraví pro tebe i pro miminko.🍀❤

luciichell
autor
24. led 2025

@luhana moc děkuji 🙃❤️
Zeptám se,jak se ti projevovali? Měla jsi ještě nějaké jiné potíže s tím spojené? Mě se občas ten hrudník tak zcvrkne, že se mi rozbuší srdce,a vše se mi to v tom koši stlačí. Zjistila si příčinu? Nebo prostě byla na vině páteř,nebo tak....

luhana
24. led 2025

@luciichell
Piciťovala jsem to tak, jako kdyby mi ,,přeskočilo srdce,, při úderu. Jestli to z mého popisu trošku pochopíš. Nevím jak to jinak popsat. Opravdu velmi nepříjemné a navíc hodně časté. Příčinu jsem nezjistila. Bylo mi tenkrát 25 let, hodně jsem sportovala a velmi málo spala. Neměla psychické potíže, prostě jsem trpěla insomnií. Nemohla jsem spát. Nevím zda to bylo vyčerpáním. Hodně mi pomohlo to prošlápnutí zad. Je taky možné, že za to mohlo špatné držení těla. Těch příčin mohlo být víc 🤷‍♀️

miryp
24. led 2025

Já mám poruchy srdečního rytmu spojené zejména s Hashimotem. Jakmile se mi zhorší funkce štítné žlázy, popř. se mi zlepší a jsem přemedikovaná, začnu pociťovat nepravidelnosti v rytmu. Někdy je to jako by se splašil kůň, jindy je to jako zhoupnutí (jako když jedeš z kopce a zhoupne se ti žaludek). Jsou to pár vteřin trvající ataky. Když je to hodně často, vím, že musím na kontrolu na endokrinologii mimo domluvený termín a s výsledky pak volám kardiologovi, zda mě chce vidět dřív nebo až v domluveném termínu.

mikiva
24. led 2025

@luciichell Měla jsme to teď přes Vánoce. Takové vynechání, nepříjemné. Třeba 10 minut v kuse, pak hodinu nic. Hodně v noci - asi to člověk víc pozoruje, když nic nedělá. Vystrašila mě to. Skončila jsem na urgentní, tam ne uklidnili, že je to neškodné. Každopádně půjdu na Holter a na echo. Určitě to zmíním i na endokrinologii - do té doby si budu dávat víc pozor na to, jak užívám Euthyrox (aby byl správný odstup od jídla, dalších léků...).

saraschubert
15. bře 2025

@luciichell ahoj , úplně se v tvém příspěvku vidím. Jakto zvládáš teď ?

luciichell
autor
16. bře 2025

@saraschubert ahoj,je to lepší. Ale stále se objeví den,kdy přijdou 🤦🏻‍♀️ snažím se tolik nestresovat,a dokola si říkám, že to nic není. Vždy ale vím,kdy to zrovna přijde, stačí většinou blbý předklon a objeví se...tejpy se mi nakonec odložili na duben, takže počítam dny,a doufám, že malinko zaberou.

saraschubert
18. bře 2025

@luciichell tak alespoň že je to malinko lepší. Mě se hodně rozjely po lécích na cholesterol,takže jsem je vysadila a dostala jsem na zkoušku nějaké nové..

saraschubert
Autor odpověď smazal