icon

Jak zvládnout migrénu ve druhém trimestru těhotenství?

rezena12
24. únor 2023

Holky ještě jednou vás tu budu otravovat nezlobte se.. prosím vás skočila jsem do druhého trimestru ale co od zacatku tak od 7 týdne zazivam jsou migrény ale tak neskutečný že brecim bolesti. Vím ze mužů paraleny ale to bych je jedla furt což taky pořad nechci. Mám migrénu ze u ni zvracim fakt nic nepomáhá. Včera mi začala taková že jsem za jeden den zhubla 3 kg + něco strevniho ale to už je snad pryč. Každopádně ta hlava nevím co mám dělat. Přejde to vůbec někdy? Nebo to budu mít až do konce ? Ja vím každé tělo je jiné. Nemáte nějaký rady na to? Co s tím? Dnes opět cítím jak se to rozjíždí.. 😢

goovana
24. únor 2023

@rezena12 to ale není dobré hubnout asi bych poresila s lékařem

rezena12
autor
24. únor 2023

@goovana doktor to ví.. zhubla jsem proto ze jsem při mihrene jen zvracela a šlo to horem spodem..
moje máma hubla cely těhotenství a jsem zdravá 😊 jim jinak normálně neptala jsem se na hubnutí ale co na migrénu.

goovana
24. únor 2023

@rezena12 nic jineho Vám neporadím,navštívila bych lékaře jen lékař VI které léky můžete a které ne
Nemáte to třeba od zad ?

rezena12
autor
24. únor 2023

@goovana nemyslela jsem to opravdu nějak špatně omlouvam se zda to tak vyznělo. Ale kolem mě všichni hubnou. Navíc jim normálně akorát ta migrena a včera něco strevniho mě bohužel moc zmohlo.
No od zad nevím trpěla jsem na migrény i bez těhotenství tak je to teď asi mnohem horší

goovana
24. únor 2023

@rezena12 zajeďte si na pohotovost oni Vám určitě pomůžou.. přece takhle nechcete být celý víkend..

denydeny2
7. bře 2023

@rezena12 ahoj, měla jsem šílené migrény v prvním těhu a pomohla masáž. Jemná, krátká masáž krční páteře. Teď jsem v druhém a začalo to taky. Mám doma ale masážní polštářek z Lidlu a tak si ho na ten krk a ramena pouštím celkem často. Samozřejmě se o to nesmím tolik opírat, ale denně chvilku a hlava nebolí 🙂. Přeji ať to brzy přejde 😊

matoma93
23. kvě 2023

Pokud je to migrena diagnostikovana neurologem, lze uzit sumatriptan s velmi dobrym efektem. Sama na migreny trpim, i 14 zachvatu za mesic, chodim k jednomu z nejvetsich odborniku na migrenu v praze a sumatriptan lze bezpecne uzit v prvnim trimestru (nezpusobuje vady) i v druhem trimestru ( nejde pres placentu). Pote jiz vetsinou migreny ustoupi vlivem hormonu a bolesti hlavy ve vyssim stupni jsou zpravidla jineho puvodu.