icon

Je naděje donosit dítě s časnou preeklampsií?

markmilk
19. čer 2024

Ahoj holky, je tu některá maminka, které zjistili preeklampsii ve 12.tt nebo takhle brzy a donosily jste miminko do konce? Mám vůbec nějakou sanci miminko donosit když mi léky nasadili vcas? Mám za sebou už jeden předčasný porod, ale tenkrát mi preeklampsii nebyla prokázána. Děkuji za každou zprávu a vaši zkušenost.

draceka
19. čer 2024

@markmilk a bylo zjištěno riziko preemklapsie nebo už se projevila?Projevuje se většinou až ve třetím trimestru.Mne bylo zjištěno riziko na 1.screeningu, nasadili mi anopyrin a měřila jsem si pravidelně tlak a dceru jsem porodila normálně v termínu...

markmilk
autor
19. čer 2024

@draceka zatím jen riziko, tak ze praskama a klidovym režimem tomu snad předejdu 🙏🏽

draceka
19. čer 2024

@markmilk Věřím, že ano🍀

hezz17
19. čer 2024

Eklampsie resp preeklampsie je nemoc vazana na cinnost placenty. Ve 12.tydnu sotva zacina pracovat. Ted preeklampsie urcite neni, max zvysene riziko pro jeji vznik ve 3.trim. Spravnou lecbou se da oddalit nebo snizit projevy.

linusha
19. čer 2024

@markmilk mě vyšla preeeklapsie na prvním screeningu. Brala jsem 1,5 tablety anopyrinu večer a v lednu den po termínu se nám narodila dcerka. V 3. Trimestru si trošku víc hlídali placentu.

tasimia
19. čer 2024

@markmilk, to není, že máš preeklampsii, ale je tam riziko - to vyšlo mně, brala jsem do 35tt prášky. A měřila jsem si tlak..
Malá se narodila v 37tt, protože se preeklampsie rozjela, ale vse v pořádku ❤️.