icon

Je riziko preeklampsie a růstové restrikce vážné?

safulik
20. črc 2024

Ahoj holky, mám za sebou I. screening. Vývojové vady jsou vyloučeny. Bohužel preeklmpsii mam určenou na riziko 1:116 a restrikci 1:336.
Byl mi nadazen Anopyrin (1 a půl tabletky). Je mi 29. Chci se zeptat je to opravdu velké riziko, a mám se hodně bát co nás čeká?
Děkuju za odpověď

j.a.n.i
20. črc 2024

@safulik No, riziko je asi takové, že když si do řady postavís 116 těhotných, tak jedna z nich bude mít preeklampsii a 115 bude v pohodě...

kubesovaadelka
20. črc 2024

@safulik výsledky nejsou až taková hrůza, proto ti předepsali anopyrin, taky jsem ho brala z těchto důvodů. Dcera je zdravá. Hlavně se nestresuj nebo ta 116ta budeš ♥️. Věř a vše bude v pořádku

safulik
autor
20. črc 2024

@kubesovaadelka děkuju za povzbuzení ❤️ nepamatuješ si jaké hodnoty jsi měla ty?

gruyerre
20. črc 2024

@safulik to máš docela pěkné výsledky, vždyť máš riziko preeklapsie menší než 1%. Navíc si pamatuj, že i kdybys náhodou preeklapsii měla, v naprosté většině případů to i tak vše dopadne dobře pro miminko i pro mámu. Vůbec se tím nestresuj 🍀

safulik
autor
20. črc 2024

@gruyerre děkuju moc za povzbuzení 🍀 věřím i, že zdravotnictví už je tak daleko, že takové ,, problémy " dokáže řešit. Ještě jednou děkuju 🍀

andreacantu
20. črc 2024

@safulik tu kratkou sirku si muzes nebo nemusis vytahnout. Ja rodila ve 43 letech s rizikem 1:40 a dcera se narodila presne v terminu a me bylo skvele cele tehotenstvi…..

emillyhk
20. črc 2024

Měla jsem riziko 1:85 a 1:87 a brala jsem 1 tabletu Stacylu. Syn se narodil v termínu a s ukázkovými mírami 😊

safulik
autor
20. črc 2024

@emillyhk a je žena nějak více hlídaná? Třeba častějšíma kontrolama nebo něco? 🙂

emillyhk
20. črc 2024

@safulik Já měla navíc těhotenskou cukrovku, silné nevolnosti (skoro celé těhotenství jsem byla na neschopence), prakticky jsem nepřibírala a navíc jsem rodila v 35 letech, takže já byla u doktora co týden, maximálně dva. 🤷‍♀️
Hlavně mi měřili častěji tlak a kontrolovali moč kvůli bílkovině. Ten tlak mi ve třetím trimestru skočil trochu nahoru, ale nakonec opravdu všechno v pohodě 😊

safulik
autor
20. črc 2024

@emillyhk děkuju moc za zprávu. V srpnu jdu na kontrolu tak to s paní doktorkou ještě proberu 🍀

kelerub
20. črc 2024

V prvním těhotenství jsem měla 1:13 a 1:16, nasadili anopyrin a vše bylo v naprostém pořádku. Ve druhém těhotenství jsem riziko neměla žádné a preeklampsie byla. Takže úplně naopak. Buď v klidu.

lilian2111
20. črc 2024

A já měla růstovou restrikci u obou dcer. Jedna 2200g, druhá 2400g a žijeme všichni. 😀🥰 nestresovala bych se tím předem, dnes je zdravotnictví tak daleko, že menší váha při narození není opravdu žádný drama.

safulik
autor
20. črc 2024

@lilian2111 děkuju to je krásná zpráva ❤️ věřím že po přečtení bude doktorka vědět co a jak kontrolovat a případně pomoci ☺️