Konizace čípku v těhotenství - máte zkušenost?
Ahoj holky, tak mou radost ze dvou čárek na testu vystřídaly obavy. Dnes mi přišly výsledky biopsie. Závěr CIN II a nutná konizace. Myslela jsem si, že konizace se v těhotenství nedělá. Volala jsem tam a prý se dělá i v těhotenství. Máte s tím některá zkušenost? Jaké jsou rizika pro miminko? Děkuji za odpovědi.
V laboratori posuzuji vzorek odebraneho cipku a k CIN II doporuci konizaci, zrejme info o Vasem tehotenstvi ani nemaji..nez prejde do CIN III to taky trva a ja osobne bych na konizaci v tehu nesla..jdete do anestezie, cipek ma zasah,krvacite.. resila bych to po sestinedeli..jo a kamaradce konizaci museli delat 2x..nepovedla se..v tehu bych to neriskovala
@hermanecka není nutná anestezie,u mě byl zákrok lokálně a během deseti vteřin hotovo,jen ten čípek se naruší a to bych neriskovala.
@hermanecka @petulejan Děkuji za reakci. Mě právě zarazilo, že i přesto, že jsem sestřičce řekla, že jsem pravděpodobně těhotná (nemám to ještě potvrzené od doktorky), tak na mě začala hned chrlit volné termíny, kdy se můžu objednat. V pátek jdu ke své gynekoložce, tak jsem zvědavá, co mi na to řekne ona. Taky bych s konizací nejraději počkala až po těhotenství.
@veronyque včera jsem byla na konzultaci u primarky jsem 12.tyden, konizaci bude dělat až po porodu, neviděla výrazné změny nebo nádor, ještě mi udělala cytologii do tekutého média, hodnotí to počítač. V případě že vyjde zlé mne odešle do Prahy kde by se to řešilo, nicméně teď ne. Jediný problém co zjistila je zkrácený čípek a to jdu do

mě doktor dělal až po těhotenství. Prvně to mělo být až po porodu,ale měla jsem ZT,takže to udělal asi dva měsíce po. Určitě takové zásahy dělat nechtějí a ví asi proč. Ale nejsem doktor,nejspíš bych ještě zavolala někam jinam.