Maminky bez štítné žlázy a na Euthyroxu/Levothyroxu
Ahoj, zjistila jsem, že jsem těhotná, a hned jsem to volala své endokrinoložce. Mám teď novou, a ta původní mi doporučovala, ať okamžitě po zjištění těhotenství navýším dávku o 30 % (a to jsem se dočetla i v zahraničních článcích, že se to tak doporučuje).
Jenže ta nová doktorka mi řekla, že to dělat nemám. Neposlechla jsem jí, protože tam je spíš riziko poddávkování než předávkování, ale teď nějak nevím, co dělat. Znovu za ni jít apokusit se jí vysvětlit, že to prostě takhle chci zezačátku udělat? Nebo rychle změnit lékaře? Jakou máte zkušenost?
Pro představu - štítnou žlázu nemám asi 16 let a byla jsem aktuálně na 112 miligramech thyroxinu denně
Ja mam davku stejnou jako pred otehotnenim, na kontrolni odbery chodim po cca 6ti tydnech... hlavne nezapomen doktorce rict jake vitaminy beres (po me to vzdycky chce).
Doktorka rikala at prijdu hned jak zjistim ze jsem tehotna... takze 6tt myslim
Upravi ti to urcite az po vysledcich z laborky, neboj.Potrebuje vedet nejdriv, jak na tom jsi, aby to nadavkovala presne.
Poprvé jsem šla k endokrinologovi poté,co mi gynekolog potvrdil těhotenství (cca 7.tyden). Skrze krevní testy mi upravil léky. Pak jsem chodila každých 6 týdnů na krev a na kontrolu a podle potřeby upravoval léky.
Ahoj k endokrinologovi jsem šla v 8 tt měla jsem vše v pořádku naštěstí ale řekl mi že už jsem šla pozdě že kdyby krev nebyla v pořádku už by se s tím moc nedalo dělat 😕 ke konci těhotenství mi dávku navýšil
potřeba hormonu šž se rapidně zvyšuje až s postupem těhotenství, a to zhruba od 12tt
Ahoj, já nemám ŠŽ a obě těhotenství jsem co 6 týdnů docházela na odběry. Obě těhotenství jsem brala denně 112 mg Euthyroxu, jeden den v týdnu dvojnásobnou dávku. Tuto hlasinu mi stanovila lékařka, sama bych se experimentu bála. Dále pokud nemáš obsaženo v těhotenských vitamínech, tak 100-150 mg jodidu.
Nemám stitnou žlázu úplně pryč ale volala jsem doktorce okamžitě, nechala si udělat krev a výsledky byly ok,takže doktorka řekla ať beru půl prášku týdně navíc, já si ale dala preventivně 2x týdne půl tablety navic. Po 3 měsících mi odebrala krev a výsledky žádné dobre a přiznala jsem ji ze jsem brala 2x týdne zvýšenou dávku. Nakonec mi doporučila zachovat tu mnou zvýšenou dávku 😉

@bayt jakmile jsme zjistila ze jsem těhotná tak jsem šla k doktorce a ta mi po odběru krve dávku o něco zvýšila a celé těhotenství jsme chodila každý měsíc na kontrolu