icon

Motání hlavy v těhotenství. Čím si zvýšit tlak?

dadanana
9. dub 2021

Ahoj holky, budu končit první trimestr a casto mám závratě a motání hlavy.
Před nedávnem jsem pořídila tlakoměr, pac manžel má zas strašně vysoký tlak.
No tak si ho teď měřím když mám tady ty stavy a mám nizky tlak, většinou naměřím 100/60 občas 90/60
Čím si ho mám zvednout? Když jen přičichnout ke kávě mě dělá šílený problém,abych se nepoblila, černý čaj též nevypiju...

ekou
9. dub 2021

Ja to mela cely prvni trimestr a pak se to ve druhem vytratilo. A ke konci tretiho pro zmenu zase vysoky tlak :D

dadanana
autor
9. dub 2021

@ekou je to náročné 😏🤣 kdyby člověk alespoň dokázal nějak normálně fungovat. Ale moc se to nedá 😏

slecnami
9. dub 2021

Také jsem to měla celý první trimestr, nepomohlo nic, jen placatě ležet,fakt 😜..teď ve druhém už jen občas a už mi zase chutná káva, takže si dám občas "půlčíka"...a je mi dobře.😉

agneska06
9. dub 2021

@dadanana Já měla v prvním trimestru taky šílené závratě, motání hlavy, až skoro na omdlení. Pomáhal mi čerstvý vzduch, procházky a na nejhorší nevolnosti doušky vychlazené cocacoly - ta si myslím pomůže i na ten nízký tlak. Každopádně mě to přešlo až s prvnimi pohyby ke konci 4 ho měsíce tak přeji hodně sil!

dadanana
autor
9. dub 2021

No tak aspoň v tom nejsem sama 😏🤣 já zkusila to kafe. Malý vypít. Jako mám co dělat abych ho v sobě udržela. A tlak je stále dole.
Ale cola je dobrý nápad tam je kofeinu dost, mám pepsi doma. Tak ji nachladim a zkusím.uz jsem ji párkrát měla na žaludek a taky mi pomohla.😊
Já doufám že to odezní. Od 19teho se mám vrátit do práce ( škola) a teď si to nedokážu vůbec představit.🤢

darkwitch
9. dub 2021

@dadanana zkus vodu s citronem, mohla by trochu pomoct vyrovnat tlak. Kafe neni dobrý nápad, sice ti tlak hned zvedne, ale celkově tlak snižuje...

dadanana
autor
9. dub 2021

@darkwitch děkuji, zkusím 😊😊

amazonkajanik
9. dub 2021

@dadanana můžete zkusit něco sladkého😉 on ten KT nemusí být přímo důvodem, proč jsou závratě. Mám nízký celý život, bez ohledu na těhotenství a když je nejhůře, pomáhá právě sladké. Po 2 hrnkach kávy mi chlap nameri pravidelně 100/70 . Jednou zkusil i pokus s alkoholem (tlak mi stoupl dočasně až když jsem zvracela 😂) a bylo to max 120/65, ten spodní šel ještě níže ...

ekou
9. dub 2021

@dadanana a to pockej jak budes vynalezava pri zavazovani bot ke konci tehu :D

hanih
9. dub 2021

@dadanana Já měla v těhotenství taky dost nízký tlak. Pomáhalo mi pravidelně a často jíst, hodně pít, nezůstávat dlouho na nohou, a kdyz bylo nejhůř, cola nebo hroznový cukr.

dendy26
18. dub 2021

@dadanana mám nízký tlak od mala a v těhotenství to nebylo jinak. Ráno než se zvedneš, vypij trochu vody a něco málo snez. Teprve pak sednout a pomalu vstát. Jinak s Colou bacha kvůli zubům.