Může se takto projevova samovolný potrat?
Ahoj,
mám dotaz 10.7. mi vyšel pozitivní test, jsem objednaná k doktorovi na 8.8.
30.7. jsem ráno slabě krvácela, po telefonické domluvě s doktorem jsem šla do nemocnice, vzali mi krev a objednali mě na 1.8. po zbytek dne a druhý den bylo vše v pohodě a 1. ráno jsem zase lehce krvácela. Na kontrole potvrdili 4tt a HCG přes 1500, s tím že se krvácení občas objevuje, ale že vše je v pořádku. Ale odpoledne jsem začala krvácet víc a trvá to do dnes (jako začínající ms, ale nezesiluje zatim). Teď akorát přemýšlím, zda je to samovolný potrat, nebo to může být i něco jiného??
@mataharyy mas bolesti? Kdyz mi zacal sp, mela jsem docela silne stahy a vzdy mi pri nich luchla krev. Pokud to je spineni, muze se jednat bud o prasknutou cevku,.nebo uvolnujici se hematom, na zacatku tohoto tehu jsem treba zase spinila a mela nervy,.ze mi zase zacina sp. Dr.mi predepsala ascorutin a gynprodil vaginalne (progesteron) a ok. Na dalsi ko se ukazalo, ze jsem tam mela hematom. Zajdi k lekari, pripadne na gynekologickou ambulanci
Muzez si zajit na pohotovost ale oni to nijak neresi ( mluvim z vlastni zkusenosti) asi se priprav na to ze to odchazi ale samozdrejme preji aby to byl bojovnicek a byko vse ok . a nedaly ti treba utrogestan?
@mataharyy Může se jednat o samovolný potrat, ale také nemusí...V takto časné fázi těhotenství je to stejně "buď anebo". Já to takto měla teď 3x po sobě, pokaždé se jednalo o SP. Moje dr.mi doporučila Ascorutin (volně prodejný), nebo i Cyklo3fort (na recept). Ani jedno nepomohlo. Kontrolní HCG s poklesem.
Pokud chcete mít jistotu, zajděte si ke gynekologovi, nebo na pohotovost. Pokud bude klesat HCG jedná se o SP.
Přeji, ať to dopadne dobře.
@agneska7 neřekli, pry se to stává až ve 30% Právě si říkám že je asi zbytečné tam zase jet. Kdybych byla dál tak by asi mělo smysl to hnát, ale říkám si že čtvrtý týden je moc brzo na cokoliv a běhat po doktorech v tomto počasí je snad horší než cokoliv a do nemocnice si lehnout nepůjdu protože mám doma děti
@mataharyy já bych bohužel řekla, že prďolka ani neodpovídá délce těhotenství ☹ ve 4tt většinou ženy teprve zjistí těhotenství z pozitivního testu, což ty jsi zjistila už před 3 týdny. Takže by teď měl odpovídat alespoň 6tt-7tt ☹ po SP jestli odejde všechno co má, tak revize není třeba.
@agneska7 zatím bolesti nemám, je to spíš jak slabší MS. Na ultrazvuku 30. zvýšená sliznice a včera už plod na svém místě.
@jaaaninda já odhadovala právě tak 7tt, ale protože se mi hodně rozházel cyklus (poslední ms jsem měla 11.5.), tak těžko říct...
@moly001 tak doufám, že když už, tak se obejdu bez revize...
Ja mam totez, akorat hcg 198 pouze ☹ a rekli mi ze potrat nejspis prijde
@lendysek89 já už jen čekám na středu na nevyhnutelný verdikt... Tak držím palce ať ti to dopadne lépe 😉
Tak ve středu jsem byla u doktora, už nic neviděl, poslali mě na krev a za těch osm dní mi HCG z původních 1594, kleslo na 15. Takže alespoň nějaké dobré zprávy. Doporučení zní nechat proběhnout cyklus, tedy dva až tři. Ale to je otázka, i toto bylo neplánovaně a manžel se moc netváří 😀
Jináč ještě dotaz, jak se vam po SP dostavila menstruace??
@mataharyy pro tebe je potrat dobra zprava?
@zelenaesmolda ja to chapu tak, ze je dobra zprava, ze se telo vycistilo samo a zakladatelka nemusi pod narkozu na docisteni...
@soptik101 jo tak :D me to z toho vyznelo tak,ze je rada ze potratila obzvlast s tim dodatkem ze to bylo neplanovane a manzel se moc netvaril...
@zelenaesmolda Prosím dej pozor, než něco takového napíšeš. Rozumím, žes to špatně přečetla, ale být zakladatelkou, dost by se mě to teda dotklo
@pejskyne ja jsem to ale spatne neprecetla,autorka to nesrozumitelne formulovala...a proc by se ji to melo dotknout?pro nekoho muze byt SP dobra zprava,zalezi na okolnostech,neni na tom nic spatneho i kdyby se ji ulevilo...lepsi tohle nez interupce u nechteneho tehu 🙂
@zelenaesmolda Může to být i dobrá zpráva, o tom žádná. Mně ale přijde z úvodního příspěvku evidentní, že zakladatelka lítá po všech čertech, aby se ujistila, že těhotenství prospívá, takže z toho soudím, že o miminko stála, a proto by se jí to mohlo dotknout. Toť vše, nemyslím to zle
@pejskyne jo to je fakt,to mi nedoslo,ze by asi nelitala po doktorech...
btw tvuj nick znamena ze pejsky nebrat nebo naopak ze jsi pejskarka? 🙂
@zelenaesmolda Že vypadám jako pes, proto tady ani nemám fotku 😉
@pejskyne tak budu hadat,jsi vychrtla jako chrt,vysoka jako vlkodav,ustekana jako civava a mas chlupate nohy jako novofunlandan a mas paru jako husky :D
@zelenaesmolda jasné, je to výborná zpráva, už týden od samého nadšení nevím co dělat.
Příště doporučuji víc číst a víc myslet, než napíšeš hovadinu, nebo raději nepsat vůbec, když nemáš k tématu nic, krom stupidniho dotazu.
@mataharyy proc hovadinu? vsak sama jsi psala ze se manzel netvaril a bylo to neplanovane,mozna by bylo lepsi lip formulovat vety 🙂

zajít si na gyndu nebo pohotovost.. pro klid duše