icon

Odtékající plodová voda a pobyt v nemocnici: zkušenosti?

6. zář 2022

Ahoj. Holky kdo tu byl s odtékající plodovou vodou hospitalizován v nemocnici. Zajímají mě vaše zkušenosti. Do jakého týdne jste mimčo udržely, jak dlouhý byl pobyt v nemocnici. Já jsem 28 tt a momentálně jsem s lehkým odtokem vody hospitalizována na gyndě ale nikdo mi vlastně nic neřekne jak to bude dál a co se bude dít, většinu dne probrečím neb nemocnici opravdu nezvládám a ta nejistota je strašná. Předem díky za poznatky.

sticker
guliii
6. zář 2022

To mě moc mrzí. Ale snaž se být silná, ano vím lehce se to řekne. Já jsem teď v nemocnici s preeklampsii. Nejdůležitější je teď miminko. Plodová voda se stále doplňuje. Četla jsem příběhy holek, co jim odtékala voda i od 23tt a mají zdravé miminko. Je možné takhle vydržet i několik týdnů. Je spousta miminek narozených v 28tt a jsou v pořádku, doktoři umí zázraky. Hlavně musíš ty být co nejvíce v klidu, to je teď nejdůležitější. Tím teď miminku pomůžeš nejvíc. Moc držím palce ať to ještě nějaký týden zvládnete. Každý den je dobrý 😉

guliii
6. zář 2022

Je super, že voda neodtekla vsechna, takhle opravdu můžeš vydržet několik týdnů. Drž se, moc držím palce ❤️

malinkata
6. zář 2022

Já byla v 34 týdnu pro odtok plodové vody na kapacce. Boh to už nešlo zastavit a syn se narodil

zlaticko22
6. zář 2022

ahoj, sice tuto zkušenost nemám, ale přeji plno sil a hlavně ať vše dobře dopadne...úplně tě chápu, že jsi vystrašená, ale zkus zůstat co nejvíce v klidu kvůli miminku, at nestresuješ i ho. držím palce❤

autor
6. zář 2022

No, díky za zkušenosti holky. Jenom tedy ty co byly s tímto hospitalizovány, je nějaká naděje dostat se do domácího léčení? Neumím si představit že tu ležím do termínu ještě 3 měsíce. Já tu nemocnici fakt psychicky nedávám, mozek prostě funguje na " depka módu" a vůbec mi s tím nejde pracovat

guliii
6. zář 2022

Je šance, že tě pustí. Ale budeš mít přísný klidový režim. A hlavně spíš počítej s tím, že budeš rodit dřív. V 34tt. už jsou miminka téměř dopečená tak se budou snažit abys to vydržela co nejdéle. Ale je to hodně individuální. Záleží jak ti bude a jak na tom bude mimi.

martina_slama
8. zář 2022

Já nemám sice zkušenosti s odtokem plodové vody, ale byla jsem dlouho hospitalizivana s jiným problémem. Nastavila jsem si to v hlavě tak, ze tam jsem proto, ze kdyby se cokoliv stalo, postarají se tam o mě odborníci a vše bude v pořádku. Ze bych to doma nemusela zvládnout rozpoznat - co je problém a co ne a takhle bude miminko ohlidane. Potom jsem si řekla, ze to je poslední relax, co zaziju na dlouhou dobu, kdy se o mě někdo stará. Jako sice to není wellness, ale když to hlava takhle pobrala, tak jsem si to “užila” a neprobulila to tam.