Placenta na zadní stěně
Ahoj holky, na ultrazvuku ve 20. týdnu vše ok, ale ve zprávě píšou, že placenta na zadní stěně zasahuje do dolního děložního segmentu, dolním pólem ve vzdálenosti více jak 2 cm, zkontrolují ve 30. týdnu. Nikdo mi k tomu ale nic neřekl, ani že bych měla mít nějaký klidový režim. Měly jste některá? Co to znamená? První porod císařským řezem, kvůli jiným zdravotním (cévním) problémům. Díky za info.
@bledulka84 díky 🙂
Měla jsem to taky, doktorka říkala, že budeme hlídat a na UTZ ve 30. týdnu je krásně nahoře. =)
@helcakab také jsem to tak měla. Vytáhla se ve 35 týdnů
Já jsem měla placentu 1,5cm od hrdla děložního a rodila jsem normálně, můj dr říkal, že o porodu rozhodne porodník- jestli císař, nebo přirozeně. V porodnici mi pak řekli, že v naprosté většině ta placenta ustoupí do strany. Žádný problém nebyl, takže jestli ty máš více než 2cm v 30tém týdnu, tak je to v pořádku. Mně zůstala takhle dole a jenom mi dr říkal, že až začnou kontrakce a já začala krvácet, okamžitě do nemocnice.

Pokud nepresahuje pres delozni hrdlo nemel by byt ke klidovemu rezimu duvod a obvykle se pozdeji vytáhne. Kontroluje se vse, z toho bych si starosti nedelala.