Příznaky slepého střeva a předčasného porodu v těhotenství
Ahoj , dnes jsem byla na gynekologii na kontrole skrze tvrdnutí břicha . Beru magnesium 2-2-2 každý den. Minulý týden byl čípek 5,1 a dnes po týdnu 3,5 … dr nařídila přísný klidový režim a kdyby se zhoršovalo tvrdnutí břicha tak dojit hned jinak až po týdnu zase kontrola . Říkala ze musíme vydržet ještě aspoň 4-5 týdnů aby nebyl předčasný porod už ted .Do toho mam ale i jiný problém a to bodavou bolest v pravém podbřišku nebolí to pořád ale často. Jine problémy nejsou . Ptala jsem se dr zda to nemůže být zánět slepého střeva. Prohmatala mi cele břicho a když zmáčkla a pustila v pravém podbřišku tak zase ta pichlavá bolest . Od té doby je to místo citlivější na zmáčknutí . Bylo mi řečeno kdyby to bylo horší tak buď chirurgie a nebo pohotovost. Tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti se slepákem v těhotenství( jaké jste měli příznaky ) a zároveň na předčasný porod kolem 30 tt těhotenství děkuji
@martina1317 to mě mrzí držím palce ať vám žádné komplikace už nepřijdou .dekuji za uklidnění a hodně štěstí a chlapečkovi zdraví 😊😊
@denisa7777 dekuji a vam krasny hladky porod 🙂 … jeste dodam - byla tam se mnou pani, cekala dvojcatka, od 23tt otevrena na TRI PRSTY :D ano, vazne, dali ji pesar a donosila do 37tt….
3.5 cm nebo mm? Zasadni rozdil
@hezz17 cm .vím ze je dost dlouhý ještě , ale rychle se začal zkracovat
@denisa7777 mám zkušenosti se slepakem, ale v takovém stádiu, že jsem měla horečky, zvracení, průjem, nesnesitelná bolest.... Akutní zánět slepého střeva, na druhý den okamžitě na sál... Ta bolest je nepřetržitá a je hodně dole na pravé straně.
@martivit92 bolest takovou pichlavou mam dole na pravé straně jak mezi pánvi a bříškem ale bolest necítím pořád jen včera po promačkáni u dr bolelo vic než normálně ale v noci žádný problém nic nebolelo a ted rano je to taky zatím dobrý tak jsem trosku bezradná co by to mohlo byt 😕

@denisa7777 ahoj, ja porodila 29+6 tt, bylo to … strasny, ale ja jsem vedela, ze porodim driv, jen se nevedelo jak moc. Ve finale byl doslova zazrak dostat se az do 30tt. V 19+1tt mi totiz odtekla plodova voda …. Syn mel diky chybejici plodove vode velke dechove potize, a dalsi komplikace atd…. Ted uz je to skoro 8 mesicu od narozeni a tuk tuk ze vseho je venku a bude v poradku. Dalsi pani jen proste prisla a predcasne porodila v 29+6tt, ano taky si pobyli v nemocnici, ale mimco je plne kojene, kyslik melo jen chvilicku, vyvojove uplne ok a ani by nikdo nepoznal ze je nedonosene…… najdi si skupinku Nedonosenatka na facebooku a nebo Nedoklubko. Drzim palce, zustante co nejdyl v 2v1, nicmene kdyz jsem byla asi 25tt tak mi 30tt prisel neuveritelne uz bezpecnej, protoze cokoliv je lepsi nez 24-25tt……… v 30tt maji mimca 1200-1400g