Skříplá záda a horečka v těhotenství. Jak zmírnit bolest?
Ahoj, povedlo se mi bloknout zada v bedrech, jsem ted 26tt, bolest hrozna, ale jeste to jde vydrzet, jen teda bolest pri chuzi, sedeni, kdyz se hluboce nadechnu. Kdyz lezim, tak to jde. Jen co me znepokojilo, pocitove jsem citila, ze mam teplotu a opravdu je zvysena 37,6. Nemate nejakou radu, jak to umirnit? Neresila jste to nekdy nektera? Zitra bych sla k doktorovi, na pohotovost se mi nechce (mame tu pekne pitomou pohotovost), ale samozrejme, kdyz to bude eskalovat, tak tam pojedu.
Dekuju.
@1pomnenka vzala jsem si paralen a odpocivam, mam mezi nohama postar, tak to celkem jde. Takze asi delam to, co by mi stejne rekli na pohotovosti. Mrnous v brise jede diskoteku, tak v tomhle ohledu jsem klidna 😉
Jo, jo me se kousla u druheho, ze jsem byla vydesena ze jsem ochrnula, ja mela problem vylezt z postele, vubec me neposlouchaly nohy, nastesti to behem me snahy doplazit se na zachod zacalo povolovat, ale bylo to fakt desivy…
V těhotenství v tomto případě pomůže jen fyzioterapeut. Na pohotovosti to poradí maximálně paralen.
Vím o čem mluvím. Sama jsem porodní asistentka. V těhotenství a po porodu jsem měla 2* blokádu sedacího nervu.
Pomůže dobrá fyzioterapeutka. Ukázala mi cviky, které se můžou i v těhotenství. U lékaře mi dávat obstřik nechtěli, protože jsem těhotná, po porodu zase kojím a ta fyzioterapeutka fakt pomohla a bolesti zmizely navždy. Jen to není hned, přeslo to až po šestinedělí.
Taky jsem řešila pokaždé s fyzio. Masírovala mě, svaly povolila a do druhého dne to bylo dobré. Stalo se mi to několikrát s druhou dcerou, vystřelovaly mi bolesti od beder až do kolen a nepomohla k úlevě od bolesti žádná poloha.
Stalo se mi to taky. Volala jsem na neurologii, kde mě "odblokovali".
Doufej, že to jsou jenom bloknuté záda. Bolest v bedrech a horečky jsem měla při zánětu v ledvině.
Snad doktor poradí, vyšetří. Od bolestí zad v těhotenství mi pomáhala gravid jóga - ale to je spíš prevence.
@adelisss no, uprimne uz se zacinam obavat u teto varianty, ze je to neco nekde v mocovem ustroji. Bohuzel ma gyn. ma dovolenou a zastupujici je k dispozici az v pondeli.
Kazdopadne dekuji
Holky dekuji, nastesti mam na Fyzio navstevu ve stredu a v nedeli mam tehu masaz. Takze pokud je to od zad tak se to zacne intezivne resit. Cviky na ta zada a protazeni budu rada absolvovat, kdyz to pomuze 😉😉
Jinak trosicku zacinam mit obavy, zda to opravdu neni nejaka infekce co se mocoveho ustroji tyce..
@jannym
@marses
@palja
@cherie24
@pribylovapetra
Tak jsem skoncila se zanetem ledvin v nemocnici, hospitalizace 7-10 dnu, antibiotika nitrozilne.
Takze aspon, ze jsem na tu pohotovost jela.
@adelisss diky za podniceni k tomu, to resit❤️
No mě zarazila ta teplota... Tak jsem si říkala, že to může být zánět. Hlavně ať je brzo líp.
@adelisss dekuju ❤️
Ted jsem to chtela psat, ze to podle me budou ledviny…. Ono to v tehu muze dost zlobit. Kdyz jsem lezela v nemocnici na rizikovem, mela jsem tam vedle jednu pani prave s timto, mela dokonce i sten?v te ledvine a bylo to husty no…. Pak ji nejak dali do kupy. Drz se!
Tak to by mě vůbec nenapadlo, s tím jsem problémy nikdy nejela.
Ale je fakt, že jak to tady teď čtu, tak kamarádka taky měla stent v ledvine až do porodu a hodně se s tím natrapila.
Drž se, ať se z toho brzy dostaneš ❤️🍀
@palja moc dekuji ❤️ uz citim mensi ulevu po 3 infuzich. Takze verim, ze to je na lepsi ceste.
@martina1317 dekuju ❤️

Obávám se, že ti na pohotovosti nic nedají, řeknou ti, ať to vyležíš. V těhotenství se mění těžiště a trpí záda. Stává se, že dítě tlačí na nerv a bohužel se s tím jde i k porodu.