Svědění genitálií a konečníku v těhotenství
Ahoj holky, jsem trochu zoufalá. Poslední dobou mě trápí svědění genitálií ( spíš až na klitorisem a i okolo) a taky kolem konečníku. Je to už delší dobu, ale přiznám se, že nevím jak dlouho. Není to pořád, ale párkrát za den jo. Jsem těhu v 9tt, tak nevím co to může být? Na normální kontrolu jdu až 27.7., tak nevím, zda čekat nebo zajít co nejdřív. Je něco, co si můžu zakoupit volně v lékárně? Nikdy jsem na nic podobného netrpěla, ani nevím, kde bych něco takového mohla teď chytit.
@lepsa Podle mě určitě. Je to také jeden z přípravků na hemeroidy a je proti svědění takže na genitálie to je vhodné. Jen jestli máte přímo čerstvou kytku možná bych to trošku nejprve zředila s teplou vodou, ať to není tak agresivní. Pokud vás to nebude moc pálit potřete si to neředěnou formou.
@lepsa i tak zkusím. Veškeré čípky jsou jen na chvíli, tak už hledám i alternativní řešení. Nikdy jsem na tohle netrpěla a teď se toho nemůžu zbavit. Poradím ti VITAGYN C. Mně pomohlo jenže mi teď v nemocnici preventivne naordinovali nějaké bobule a po nich je to zpět. Chci to podpořit něčím zevne, mám pocit že žádná masticka už mi nezabírá.

@lepsa Kup si dubovou kůru v mastičce. Nic jiného bych v těhotenství neriskovala. Je to přírodní, je to přímo na svědění a dokonce by se jí měla po celou dobu těhotenství mazat hráz kvůli pružnosti takže je to ideální. Určitě bych si ale v pondělí ještě zavolala na gyndu. Třeba ti řeknou víc 😉