Trombofilie a těhotenství. Je tady nějaká nastávající maminka?
Zdravím, je tady nějaká nastávají maminka s trombofilii? Jsem teď 6+2 , a zajímalo by mne co tak očekávat, píchám si každý den do břicha Clexan 0,2 .... Ale co dál bude to nevím... Prý podle vývoje. Srdíčko bije, 2.12 jdu na konci trolu jen by mne zajímalo jestli se s tím už někdo setkal a dokáže poradit co mne čeká. Moc děkuji.
@helena1033 Castejsi kontroly + kontroly kvuli krvi (zrejme primo v trombocentru), jinak nic extra... jo a jeste mozna diskuze ohledne porodu, nekde jsem cetla, ze kvuli tomu nenechavaji prenaset, kdyz jsem se na to ptala v porodnici, divili se, kde jsem to vzala...po sestinedeli kontrola a injekce jsem mela trosku dele, nez si hormony sedly...
Jak píšou holky,, budeš častěji kontrolována a hlídaná, ke konci zvýší dávku a budeš si pichat i v šestinedělí. Mě ke konci vyběhly velké žíly na nohách a strašně mě bolely, tak jsem nosila kompresní podkolenky a nadkolenky, což v létě bylo naprd, ale všechno se dá vydrzet👍
Držím pěsti ✊ ať je vše v poradku
Pichala jsem rok před otěhotněním 0.4 kvůli hormonum ktere jsem brala, teď při těhotenství picham 0.6 každý den a prý budou zvyšovat, ze to mám na hranici. Měla bych píchat do konce šestinedělí. Jinak chodím na kontroly každý měsíc na hematologii.
Ahoj, já mám také Clexan 0,4, jsem v 9. týdnu. chodím na kontroly každých 14 dnů, dělají mi častější odběry krve. zatím je to dobré, tak snad všechno půjde dál v pořádku...Clexan mám kvůli dvěma zamlklým těhotenstvím a poruše krve. at to dobře dopadne!
Nemam trombofilii, ale na zacatku tehotenstvi jsem prodelala trombozu. Picham si 2x denne Clexane 0.8 a chodim co 5 tydnu na kontroly do trombocentra.
@helena1033 jsem po dvou těhotenstvích- obě jsem si píchala clexan nebo fraxiparine od poloviny těhotenství (ve druhém později, záleží na srážkových faktorech). Příjemné to nebylo, časté odběry krve na hematologii byly vyloženě opruz, ale žádný horor. V šestinedělí je třeba ředit krev taky, protože je ještě větší riziko trombózy. Teď jsem v 5.tt., tak uvidíme, jak to bude napotřetí 😁
@mhpraha já měla jedno ukončení v 9tt a pak zamkle, asi tk bylo tím přišli na to až když jsme přešly do IVF centra. Tak snad to tentokrát bude ok. To píchání je otravné ale jestli to pomůže udělám cokoli ( a to nemluvím o těch modřínach 😅)
@helena1033 přesně tak.. taky se mi podařilo pár hezkých modřin...🙂 držte se!
Já si musela i koupit nový spodek od plavek břicho sem měla jednu modrou modřinu, pak se mi zdálo že sem se to i naučila modřiny celkem zmizely a teď znova už to není taková hrůza ale jsou tam 😂😂🤦♀️

@helena1033 píchala jsem celých 9 měsíců a pak ještě 6ti nedělí.