Užívat Dopegyt při normálním tlaku během těhotenství?
Ahoj... Teď přes víkend od pátku mi z ničeho nic vyletěl tlak z mých běžných hodnot 110/75, 120/80 na hodnoty 125/90, 130/95 a celý víkend se to tak nějak drželo takto vysoko, takže jsem (včera) v pondělí jela na gynekologii.... Tam mi doktorka zkontrolovala mimi a vše bylo v naprostém pořádku, bílkovina v moči nebyla... ale nasadila mi teda Dopegyt 0,5 - 0 - 0,5 .... Domů jsem tedy z gyndy po celém víkendu strachu, že už mám preeklampsii, jela úplně klidná...vyzvedla jsem si včera večer prášky a dnes ráno jsem se šla změřit, než si Dopegyt vezmu...no a tlak mám 110/78 😶😶😶... Brali byste si s takovým tlakem prášek? Vysoký tlak je pro mimi průšvih, ale stejně tak nízký kvůli průtokům pupečníkem..a když ho mám normální? ... samozřejmě uvidím jaký bude tlak večer a zítra ráno..ale zatím jsem si prášek teda nevzala...
Jsem 30.tt a z prvního screeningu mám vysoké riziko preeklampsie.
@betysch ... bohužel doktorka je v ordinaci jen jednou týdně...konzultovat mohu, ale až za týden.
@markytkynka tak malá dávka dopegytu ti neublíží a rozhodně bych ho brala a pak se domluvila s lékařkou co dale
Vzala bych si, to je mala dávka. Brala jsem taky i takhle malou dávku, napsal mi to gynekolog a tehdy se v nemocnici vyjádřili, ze to snad nemůže ani nic udělat. Ale tlak mi to drželo.;)
Co zkusit zavolat na kardio?🤔 já v těhotenství dopegyt brala a řešil to kardiolog. Však info by vám tam mohli dát
Beru jeden ráno, tlak mám po vstanuti cca 110-120/75-87. Vysoky mám pravidelně když jdu na kontrolu... asi syndrom bílého pláště. Gyndařka říkala, že mimi prášek rozhodně neuškodí, a i když mám doma tlak v normě, je to jako prevence.
@janinasm ... nakonec jo 🙂
Půl prášku myslím, že vlastně ani nic moc neudělá a kdyby začal tlak z nějakého důvodu hodně lítat hore, tak už bude mít tělo účinek dopegytu v sobě a bude ze dne na den stačit přidat dávku a hned to zabere - nebo aspoň tak si to myslím 🙂
Měřím se vždy před tím, než ho vezmu a když mám tlak nad X/75, tak si ho beru... zatím mi pod X/75 neklesl.

Vzala bych si ho.A pokud si nejsi jistá tak bych hlavně volala doktorce poradila bych se s ní.