Zdvojená děloha s přepážkou a těhotenství
Zdravím vás holky🙂 Mám otázečku,byla jsem u dr a potvrdila mi těhotenství 🙂 6tt 🙂 Jsem tak šťastná🙂 Příští týden jdeme na srdíčko,tak se modlím,aby bylo vše v pořádku..Co mě ale trápí je,že mám vrozenou vadu-rozdvojenou dělohu a přepážku.Hodně jsem četla,že miminko nemusím donosit.Máte někdo s tím zkušenosti prosím? Děkuji všem:-*
@anushka111 moc děkuji za krásná a uklidňující slova 🙂 Mě dr taky říkala,že mi dá neschopenku,ale v práci jen sedím,nedělám náročnou práci..Každopádně,pokud to bude nutné,určitě doma zůstanu.Děkuji moc.

Mám, ono se to často píše, ale je to pár le co jsem projížděla tento problém všemi diskuzemi na internetu - strávila jsem u toho několik dní 😀 Nedonošení dítěte se stalo pouze jedné mamince a potom ještě dalším dvěma, které ale neuposlechly doktora o přísně klidovém režimu a chodily dál do práce. Většinou nikdo problém tak do cca 5 měsíce neměl a potom část žen kvůli této vadě teda byla klasicky na rizikovém a klidovém režimu . já třeba musela ležet a pak už jsem nechodila ani na procházky,ale dcerku jsem vpořádku donosila. Takže bych se opravdu nebála, jen počítala raději s variantou že ke konci těhotenství už toho asi moc nezařídíš a možná budeš doma. Záleží na mimču, některé rostou pouze v jedné části, některé, pokud je přepážka jen v části dělohy si "strčí" při růstu část tělíčka do veldejší "komůrky". Nicméně je hodně žen, které i s touto vadou neměli žádné rizikové těhu a mohli dělat do konce těhotenství vše jako ostatní zdravé těhulky.
Takže shrnuto - miminko určitě vpořádku donosíš, jen je možné že si ke konci těhotenství poležíš v posteli - nakonec po porodu se to náshromážděné válení hodí 😉