icon

Zkušenosti s oparem na rtu během porodu?

destinka
11. únor 2025

Ahoj holky, měla jste některá opar na rtu přímo při porodu? Já mám termín a bohužel se mi jeden udělal. Mažu zoviraxem, tak uvidíme. Třeba ho stihnu ještě zahojit.

1pomnenka
11. únor 2025

Rodí se i s covidem a chřipkou. Nejdeš k zubaři, opar nevadí.

lemamama
11. únor 2025

Vadil by pouze genitalni opar, tohle se neřeší.

martulka88
11. únor 2025

@destinka Pokud je opar poprvé v životě, dotkor to chce vědět. Jinak opat na rtu nevadí, jen se vyhýbat dotykům miminka, ať to nechytí. Když jsem měla opat v těhotenství, doktor jen chtěl vědět, zda jsem ho v minulosti měla (ano jednou za rok ho mám), tak to neřešil.

lucykote
11. únor 2025

Jak se to vezme. Mě se udělalo asi 5 oparů na rtu10 dnu před porodem, (normálně na ně netrpím, opar jsem měla jeden 2x vzivote) a dr. v poradně mi hnedka navalila antivirotika, větší dávky než obvykle, nějakou kapacku jsem dostala (nevím ceho) a říkala, že kdybych musela do uplne narkozy, akutní cisar, (což jsem měla u prvního mimi takto) tak že je to průšvih, virus se muze rozmnozit v plicích díky intubaci a způsobit meningoencefalitidu. Nicméně, u mě, plna narkoza se nekonala a opary se po predepsanych lekach zahojily. Brala jsem je ještě v nemocnici a po porodu na doleceni.

vlasta1981
14. únor 2025

@destinka řekněte si Dr o antibiotika ..tak jsem brala v tehu herpesin . 5tabletek stačilo