Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    apacheee
    26. dub 2024    Čtené 107x

    Voňavý svět dm

    "Parfém je neviditelný, ale nezbytný a nenahraditelný módní doplněk. Avizuje, že žena přichází, a připomíná, když už odešla."

    Dnešní povídání začneme krásným citátem od známé návrhářky Coco Chanel a poté se společně přeneseme do světa vůní, voňavek a parfémů. Parfémy jsou totiž jednou z nejoblíbenějších složek celého kosmetického průmyslu a není se čemu divit.

    Parfémů a voňavek existuje nepřeberné množství a najít si ten svůj NEJ je mnohdy pořádně těžký oříšek. Parfémy většinou obsahují desítky vonných složek, alkohol a vodu. Tvůrci vůní mají dnes k dispozici zhruba 3000 syntetických a 400 přírodních základních ingrediencí. Nejčastěji sahají po květinových, ovocných, kořenitých, dřevních, listových, travních, mechových a pryskyřičných složkách.

    Nejčastějším parfémovým květinovým triem je růže, jasmín a levandule.

    Na eshopu dm naleznete mnoho vůní nejrůznějších značek, na kompletní nabídku se můžete podívat zde:

    https://www.dm.cz/pece-o-plet-a-telo/parfemy-a-vune

    Parfémované vody alverde

    Značka alverde je privátní dm značkou přírodní kosmetiky. Alverde nabízí složení bez syntetických vůní, barviv, konzervačních látek a jakýchkoliv ingrediencí na bázi minerálních olejů. Značka alverde NATURKOSMETIK nabízí certifikovanou kosmetiku té nejvyšší kvality za příznivé ceny.

    V sortimentu vůní značka alverde nabízí tři velmi oblíbené dámské EdP s velmi poetickými názvy:

    • dámská EdP Slunečno
    • dámská EdP Svět divů
    • dámská EdP Snění

    Parfémy a parfémované vody však rozhodně nejsou jenom dámskou záležitostí. Pokud se o tom chcete přesvědčit, zastavte se někdy v parfumérii a uvidíte, že pánské vůně zabírají snad úplně stejně velkou část prodejny 🙂

    V dm vám z pánských vůní mohu doporučit:

    Pokud vás některé z doporučených vůní zaujaly, nezapomeňte zkusit své štěstí v dm soutěži, která zde na Modrém koníku aktuálně běží. Zapojit se můžete až do 1. května.

    Ve výherním balíčku najdete:

    • dámskou vůni alverde NATURKOSMETIK EdP Snění, 50 ml
    • pánskou vůni SEINZ. EdT classic, 60 ml

    https://www.modrykonik.cz/blog/apacheee/message/vonava-soutez-preji-krasne-uterni-do-c311ii/

    Jaké vůně máte nejraději? Podělte se do komentáře

    apacheee
    19. dub 2024    Čtené 149x

    Ušetřete při nákupech Baby sortimentu v dm

    Kde jinde se najde tak široká komunita maminek od malých dětí, než tady u nás na Koníkovi 🙂 Věřím tak, že se vám dnešní článek bude opravdu hodit. Poradím vám, jak ušetřit nemalé peníze při nákupu produktů z BABY sortimentu a doporučím vám také výrobky privátních dm značek (opět z BABY sortimentu), které by vaší pozornosti rozhodně neměly uniknout.

    Ušetřete díky selektovaným eKuponům

    V rámci věrnostního dm programu jsou každému zákazníkovi nabízeny selektované slevové eKupony, které mu jsou ušity přímo na míru. Pokud v dm běžně nakupujete BABY sortiment, je velmi pravděpodobné, že nyní - přesněji řečeno, od 04.04. do 01.05.2024 máte ve své aplikaci tuto pětici eKuponů, se kterými můžete ušetřit nemalé peníze:

    • 30× více bodů za lib. mn. produktů značky Kendamil (nevztahuje se na počáteční mléčnou výživu a potraviny pro zvláštní lékařské účely)
    • 30× více bodů za lib. mn. produktů značky NIVEA BABY
    • 30× více bodů za lib. mn. kaší značky Hami
    • 30× více bodů za lib. mn. vlhčených ubrousků značky Hipp
    • 15× více bodů za lib. mn. plen a pants řady Premium Care značky Pampers

    Všechny tyto eKupóny je možné využít pouze 1x za dobu trvání akce.

    Jak díky eKuponům ušetříte?

    Pojďte se se mnou podívat na jeden příklad, který vám ukáže, jak vícenásobné body fungují🙂

    Nákupem produktů za 1 000 Kč získají členové věrnostního programu dm active beauty běžně 40 bodů. S aktivovanými eKupony na 30násobné body ale získají celkem 1 200 dm active beauty bodů, které představují reálnou slevu 300 Kč na příští nákup.

    Doporučuji produkty z BABY sortimentu

    U nás doma se už produkty z řady pro miminka s ohledem na věk našich dětí logicky moc nekupují, ale když byli moji kluci malí, nakupovali jsme většinu potřeb právě v dm a našli jsme TOPky, které jsme si opravdu oblíbili. Měli jsme své favority jak u běžných značek, tak u těch privátních dm - a právě z těch bych vám ráda ukázala produkty, které byste v regálech rozhodně neměli minout:

    A jaké produkty z dětského sortimentu jsou oblíbené u vás doma?

    apacheee
    27. bře 2024    Čtené 113x

    Jak na krásné nehty

    Snad každá z nás už někdy v životě slyšela rčení, že nehty jsou vizitkou každé ženy. Můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme dělat. Tak to prostě je 🙂

    Nehtová móda se sice neustále mění a vyvíjí, ale upravené ruce budou "in" asi vždycky. Aby byly nehty krásné, je samozřejmě potřeba, aby byly zdravé.

    Jak na zdravé nehty...

    Zdravé nehty potřebují dostatek minerálů, důležité jsou především zinek, vápník, selen a také vitamíny C a D. Když potřebujete zdraví nehtů lehce posílit, můžete samozřejmě sáhnout po výživových doplňcích. Pokud však chcete jejich zdraví posílit raději přírodní cestou, zvyšte příjem špenátu, para ořechů, dýňového semínka, luštěnin, tučných ryb a vařených vajec.

    Nezapomínejte na pitný režim...
    Špatný pitný režim se vždy velice rychle projeví suchou pokožkou a také lámavými nehty. Pijte proto co nejvíce čisté neperlivé vody a hydratujte tak tělo zevnitř.

    Jak na krásné nehty...

    Základem pěkně vypadajících rukou je samozřejmě také hydratace. Pokožku na rukou a nehty je potřeba pravidelně promazávat. Vybírejte krémy, které zjemňují a vyhlazují nehty, nehtové okolí a pokožku rukou.

    Pilování...

    Slyšely jste již o tom, že i pilování má svá pravidla? Seznamte se s nimi🙂

    Nehty vždy pilujte od vnějších stran směrem dovnitř ke středu nehtu. Každou stranu tedy pilujte směrem dovnitř, ale nepřejíždějte pilníkem sem a tam. Když budete po nehtu přejíždět místo toho, abyste ho pilovali jedním směrem, mohli byste si nehty roztřepit a polámat.

    Lakování...

    Abyste ochránily své nehty před nežádoucím obarvením, nalakujte je správně. Vždy lakujte nejprve spodní lak, poté barevný a až po zaschnutí tzv. top coat lak.

    Odlakování...

    Pro odlakování si vybírejte šetrný odlakovač a s četností jeho používání to ani tak nepřehánějte.

    Jak o své nehty pečujete vy - nosíte upravené přírodní, lakujete si je samy, nebo chodíte k profíkům?

    apacheee
    19. bře 2024    Čtené 234x

    Velikonoce jsou za dveřmi aneb Inspirace ze světa dm

    Již za pár dní tu máme Velikonoce, svátky jara a hlavně malých koledníků🙂

    Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Vedle toho jsou Velikonoce ale také obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara, které s náboženským svátkem souvisejí jen volně.

    Zatímco velká spousta dospěláků Velikonoce nijak zásadně neprožívá, děti je mají rády. Jak by také ne, pro většinu z nich jsou spojeny hlavně s tím, že si vykoledují, či jen tak dostanou spoustu velikonočních dobrot🙂

    Velikonoce jsou spojeny s mnoha dobrotami - vzpomeňme mazance, Jidáše, vajíčka na milion způsobů a rozhodně nesmíme zapomenout ani na čokoládové figurky a plněná čokoládová vajíčka. Mňam.

    Velikonoční sortiment v dm

    V prodejnách dm už nějakou dobu najdete velikonoční a jarní sortiment. Vybírat můžete z mnoha dobrot, které se hodí jak jen tak na mlsandu, tak pro rozdávání malým koledníčkům. Za zmínku ale zaručeně stojí i dekorace a produkty určené pro jarní tvoření.

    Pojďte se společně se mnou podívat na velikonoční a jarní TOPky, které nejvíce zaujaly mě.

    Pojďme si velikonočně zamlsat...

    null


    null


    null


    null

    V dm myslí i na jarní výzdobu a pomoc při zdobení krasliček

    null


    null

    A jak se na Velikonoce těšíte u vás doma?

    apacheee
    28. únor 2024    Čtené 187x

    Nemoci, už táhněte aneb Podpora imunity

    Máme tu konec února a přijde mi, že letošní zima nezima všechny kolem nás docela drtí - rýmy, kašle, nemoci a pořád dokola. Snad každý, kdo má malé děti, moc dobře ví, o čem je řeč. Je to otravné, protivné a unavující, a tak stále všichni hledáme nějaký zázračný “lék”, který tenhle kolotoč jednou provždy přeruší. Existuje však něco takového? Řekla bych, že ne a jedinou cestou je pravidelná podpora imunity.

    Co to ta imunita vlastně je?

    Imunita je propracovaný systém našeho organismu, který nás chrání zevnitř i zvenčí – například před bakteriemi nebo viry. Oslabit ji může například počasí, častý stres, obezita či nezdravý životní styl. Když je imunita oslabená, jsme mnohem náchylnější k různým onemocněním, a jejich průběh navíc může být výrazně horší.

    Jak podpořit svou imunitu

    • Pohyb, sportovní aktivity

    Ve zdravém těle zdravý duch - tohle rčení musel slyšet snad každý. A ať chceme, nebo ne, je prostě pravdivá. Při cvičení a po něm se do organismu uvolňují protizánětlivé cytokiny, dochází k vyšší aktivitě bílých krvinek a vylučování antibakteriálních látek z potních žláz. Studie ukazují, že lidé, kteří pravidelně sportují, jsou odolnější vůči nemocem

    • Spánek

    Zatímco spíme, dochází ke zvýšené produkci látek, které likvidují patogeny. Mimo to se navíc posiluje i imunitní paměť, aby byli tito škůdci příště zastaveni ještě rychleji. Lékaři doporučují alespoň 7–9 hodin čistého času spánku denně.

    • Zdravá strava

    Jste to, co jíte. Další moudro, které známe určitě všichni, a přesto na něj tak rádi zapomínáme🙂. Zvlášť během podzimních a zimních měsíců je potřeba, abychom do těla dostali dostatečnou dávku vitamínů, minerálů a esenciálních mastných kyselin. Pokud chcete nakopnout svou imunitu, do svého jídelníčku určitě zařaďte ovoce, zeleninu, luštěniny, celozrnné obiloviny nebo třeba ořechy a semínka.

    • Otužování

    Studie Academic Medical Centre v Amsterdamu odhalila, že každodenní sprcha studenou vodou snižuje nemocnost až o 30 %. Nemusíte se ale bát, podle odborníků se stačí otužovat pouze 90 sekund každý den.

    • Podpořte svou imunitu i doplňky - vitamíny, minerály, bylinkami

    Nejdůležitější roli v podpoře imunity hraje vitamín C, který působí jako antioxidant, chrání tělo před volnými radikály a podporuje tvorbu bílých krvinek. Neméně důležitý je ale i vitamín D, který zvyšuje přirozenou imunitu a odolnost proti virům.

    Na správném fungování imunitního systému se podílí také minerály, a to zejména zinek a selen. Zinek se stará o to, aby se viry nedostaly do jádra buňky, zatímco selen zbavuje tělo jedů a chrání ho před nemocemi.

    Produkty k podpoře imunity najdete i v dm, mrkněte společně se mnou na těchto 5 tipů🙂

    A jak svou imunitu podporujete vy?

    apacheee
    16. únor 2024    Čtené 101x

    Čokoláda, čokoláda a zase ta čokoláda

    Před pár dny jsem na Modrém koníku spustila opravdu sladkou soutěž - společně s dm si totiž můžete zasoutěžit o ochutnávkový balíček, ve kterém najdete hned 8 druhů výborných čokolád od privátní značky dmBio. Podle vaší účasti to vypadá, že se vám tato výhra opravdu líbí a já se tomu vůbec nedivím. Kdo by totiž neměl rád čokoládu? Moc takových lidí neznám🙂

    Čokoláda je prostě láska a dnešní článek budeme věnovat právě jí. Pohodlně se usaďte a pojďte se společně se mnou podívat na pár zajímavosti o čokoládě.

    • Čokoláda se vyrábí z kakaových bobů, které rostou na stromě Theobroma cacao, který můžete znát i pod českým ekvivalentem kakaovník pravý. Tyto stromy rostou pouze v tropech a mohou dosahovat výšky až 15 metrů. Na jednom stromě sice rozkvete až 6 tisíc květů, z nich však dozraje pouze 20 až 30 plodů – kakaových bobů.
    • Největším producentem kakaových bobů je pobřeží slonoviny, Ghana, Nigérie a Kamerun (tyto země obstarají zhruba 70 % celosvětové produkce). Skutečnými čokoládovými mistry, kteří vytváří z bobů delikátní pochoutky, jsou však země evropské, které jsou zároveň také jejími největšími konzumenty. Těmi úplně největšími konzumenty čokolády jsou pak Švýcaři, kteří za rok snědí průměrně 8,8 kg čokolády!
    • Kvalitní hořká čokoláda vám může přinést i významné zdravotní benefity. Kakaové boby obsahují fenoly a flavonoidy, tedy antioxidanty, které pomáhají našemu tělu bojovat proti oxidačnímu stresu. Antioxidační účinky kakaa mohou přímo ovlivnit inzulínovou rezistenci a následně snížit riziko cukrovky. Zároveň čokoláda obsahuje hořčík, měď, draslík a vápník, což jsou minerály, které snižují riziko vysokého krevního tlaku a aterosklerózy. Alkaloid fenylethylamin v našem těle také zvyšuje hladinu endorfinů, které v našem těle navozují opravdový pocit štěstí.
    • Nejoblíbenější čokoládou je ta mléčná, na čokoládovém trhu však seženete čokolády s nejrůznějšími příchutěmi - můžete ochutnat slaninovou čokoládu, čokoládu s příchutí sýru a cibule, čokoládu s tabákem či čokoládu s shiitake houbami. Mezi tradičnějšími příchutěmi pak najdete čokoládu pomerančovou, karamelovou, nugátovou,...
    • Čokoláda slaví i svůj svátek, a to dokonce hned 2x ročně. Světový den čokolády vychází na 7. července a Mezinárodní den čokolády pak na 13. září.
    • Čokoláda drží i spoustu rekordů. Největší čokoládová tyčinka na světě měřila 383,24 metrů čtverečních a vážila přes 13 tun! Nejdražší prodanou čokoládovou tyčinkou se pak stala 100letá čokoládová tyčinka Cadbury. Anonymní kupec za tuto 10centimetrovou cukrovinku zaplatil v přepočtu přes 25 tisíc korun! Důvodem bylo kromě stáří také to, že tato tyčinka byla až na Antarktidě.
    • Čokoláda se využívá také v kosmetice a wellness. Kakaové máslo je již dávno součástí různých kosmetických krémů, čokoládový make-up nebo kakaová pěna do koupele se objevily teprve nedávno. Posledním hitem je však zábal z hořké čokolády a čokoládové koupele, které mají blahodárný vliv na pokožku. Nemůže samozřejmě chybět ani čokoládový parfém.

    Dostali jste při čtení neodolatelnou chuť na čokoládu? Mrkněte na nabídku dm, která přináší výborné čokolády za velmi příznivé ceny. Kromě tradičních druhů čokolád tam najdete i opravdu zajímavé kousky🙂

    Tak co, která z těchto čokolád vás nejvíce oslovila? A už jste nějakou z nich ochutnali?

    apacheee
    29. led 2024    Čtené 151x

    Leden - čas zvolnit a hýčkat se

    Nevím, zda to tak máte také, ale pro mě je začátek roku vždy obdobím, kdy se snažím trochu zvolnit. Najít si čas sama na sebe a zrelaxovat po náročné pracovní sezóně, která mi finišuje Vánocemi.

    Jedním velkým důvodem je samozřejmě odpočinek po pracovním maratonu, který trvá vlastně od května až do prosince. Dalším důvodem je pak i jistá cykličnost, kterou v přírodě intenzivně vnímám. Stejně jako příroda v zimě odpočívá (ideálně pod sněhem) a připravuje se na rozpuk, i člověk přirozeně přechází do klidnějšího a volnějšího režimu.

    Zima, čas na sebe samu...

    V zimní měsíce máme většinou více času na čtení, lenošení či na péči o sebe. Naše pleť bývá navíc kvůli povětrnostním a klimatickým podmínkám vystavována poměrně náročným chvílím, a tak si rozhodně zaslouží zvýšenou péči.

    Inspirace ze světa dm

    Pojďte se společně se mnou podívat na malou inspiraci z prodejen dm. Tentokrát si společně posvítíme na pleťové masky.

    • Alverde NATURKOSMETIK noční pleťová maska Hyaluron

    Tato maska je určena pro noční péči a díky jejím účinkům a nádherné vůni si ji stoprocentně zamilujete.

    • Balea pleťová maska z Mrtvého moře

    Bahno z Mrtvého moře má v kosmetice opravdu ceněné postavení a přináší velmi výrazné účinky.

    null
    • Balea pleťová maska Milky Cocos

    Tato maska je jako stvořená pro milovníky kokosu. Já se mezi ně rozhodně řadím. A jak to máte vy?

    • Balea slupovací pleťová maska Aktivní uhlí

    Tato slupovací pleťová maska s aktivním uhlím je určena k péči o normální a smíšenou pleť. Maska účinně čistí pleť, a to až do hloubky pórů.

    • Balea MEN Q10 pleťová maska

    A ať nezapomínáme na ty naše silnější polovičky, přináším i jeden tip na pečující masku pro muže.

    Vyzkoušeli jste již některou z těchto pleťových masek, nebo jste si v sortimentu dm oblíbili jinou? Podělte se do komentáře🙂

    apacheee
    18. led 2024    Čtené 140x

    Nový rok, nové začátky - objevte společně s dm nové chutě

    Se začátkem každého nového roku si mnoho lidí dává nejrůznější předsevzetí, jejichž cílem je ve svém životě něco zlepšit. Mnoho z těchto předsevzetí se pak týká hubnutí a kvalitnějšího a hlavně také zdravějšího stravování.

    V rámci těchto předsevzetí tak mnoho z nás objevuje nové chutě, které se snažíme zařazovat do svých jídelníčků. Pojďte se společně se mnou mrknout na na chutné a zdravé přílohy, které součástí běžných jídelníčků tak často úplně nebývají. A je to rozhodně škoda.

    • Pohanka

    Tato přirozeně bezlepková obilovina je na přípravu velmi jednoduchá. Pohanka obsahuje cca 11 % bílkovin (více bílkovin už obsahuje jen oves), vlákninu a je důležitým zdrojem zinku, mědi, selenu a manganu. Z vitaminů obsahuje hlavně B1, B2, B3 (niacin), E a C a rutin. Největšími světovými pěstiteli pohanky jsou Rusko a Čína.

    • Quinoa

    Slovo quinoa pochází z kečuánského názvu kinwa nebo kinuwa, ale pod českým názvem ji můžete znát i jako merlík čilský. Quinoa byla poprvé pěstována k jídlu cca před 7 000 lety v Andách. Původem je z Jižní Ameriky, kde ji Aztékové a Inkové považovali za matku zrn a za posvátnou potravinu.

    Velké oblibě se těší kvůli tomu, že je bezlepková a mohou ji tedy konzumovat lidé s celiakií, alergií na pšenici nebo ti, kteří si chtějí odlehčit jídelníček.

    • Červená čočka

    Červená čočka je poměrně známou a také oblíbenou luštěnina, která se běžně jí ve formě přílohy. Červenou čočku tvoří až z 50 % sacharidy, z 24 % bílkoviny a z necelých 2 % tuky. Obsahuje také velké množství vlákniny. Obsahuje hodně železa, mangan, selen, zinek, fosfor, kyselinu listovou nebo vitamín B6.

    Červená čočka působí pozitivně na hladinu krevního cukru, pomáhá se zlepšením krvetvorby, dále čočka snižuje hladinu cholesterolu nebo působí příznivě na trávící soustavu a je báječnou prevencí například proti zácpě a dalším střevním potížím.

    • Beluga

    Černá čočka neboli beluga je mezi čočkami tou úplně nejmenší. Ačkoliv má černou barvu, uvnitř je bílá. Přezdívá se jí také čočkový kaviár.

    Stejně jako další druhy čoček se může pochlubit slušným zastoupením bílkovin, okolo 25 procent. Obsahuje také komplexní sacharidy,vlákninu, minerály jako je hořčík či železo a vitamíny skupiny B. Za její černou barvu mohou podobné pigmenty, jaké se nachází v ostružinách či borůvkách.

    • Kuskus

    Kuskus je forma těstoviny vyrobené ze suché směsi krupice a vody. Kuskus je často hlavní částí jídel v kulturách severní Afriky. Veškerý kuskus je vyroben z krupice, konkrétně ze semoliny, mouky mleté z tvrdé pšenice. Ta má vyšší obsah bílkovin než klasická bílá pšeničná mouka.

    U nás doma jsme již ochutnali všechny tyto přílohy. A jak jste na tom vy?

    apacheee
    6. pro 2023    Čtené 1468x

    Vánoční inspirace z prodejen dm - s těmito dárkovými sadami okouzlíte snad každou ženu

    Vánoce jsou tu již za pár dní a čas na přípravy se pomalu ale jistě krátí. Jak jste na tom s dárky? Máte pořízeno již pro všechny, které jste chtěli letos obdarovat?

    Pokud ne, věřím, že dm je právě tím obchodem, kde dokážete pořídit skvělé dárky pro maminky, kamarádky, sestry, babičky, tatínky, pro své muže, pro bratry, pro děti, ale třeba i pro kolegyně z práce, či paní učitelky ve školce. A nesmíme zapomenout ani na domácí mazlíčky🙂

    Sortiment dm je tak široký, že v něm najdete něco snad opravdu pro každého. Většina z toho budou dárky, které potěší a zároveň budou i praktické.

    Někdy je vymýšlení vhodného dárku otázkou chviličky, jindy vám zase pořádně zavaří hlavu. Pokud ještě tápete, podělím se s vámi o pár univerzálních tipů, co v dm vybírám já, když vážně nevím, co dotyčnému/dotyčné udělá radost:

    • pěna do koupele
    • sůl do koupele
    • bytová vůně
    • čokoláda
    • dmBio bio čokoládovo-oříšková pomazánka
    • čaje dmBio

    -

    Tipy na dárkové sady pro ženy

    Pokud však právě sháníte vhodný dárek pro ženu snad jakékoliv věkové kategorie, mám tu pro vás pár zcela konkrétních tipů na krásné kosmetické sady:

    • Alverde NATURKOSMETIK dárková sada Pomeranč a Vanilka
    • Balea dárková sada mini sprchových gelů
    • Balea dárková sada Time to Relax
    • Balea dárková sada Magic Moments
    • Balea dárková sada golden winter night
    • Alverde NATURKOSMETIK dárková sada tělová másla
    • Ebelin dárková sada kosmetických štětců s čistící podložkou

    Všechny tyto sady jsem letos pořídila já, něco málo si nechám a zbytek poputuje dělat radost babičkám a paní učitelkám.

    Která z těchto sad nejvíce zaujala vás?

    apacheee
    20. lis 2023    Čtené 213x

    Takhle chutnají Vánoce... aneb adventní dm inspirace

    Už jen pár dní zbývá do začátku letošního adventu, a tak pomalu nastává čas podívat se na malou předvánoční inspiraci z #dm prodejen a také z eshopu.

    Než se společně podíváme na dárkovou inspiraci, kterou budete moci potěšit své blízké, mrkneme se na dobroty, které vám mohou čekání na Ježíška zpříjemnit a naladit vás na tu správnou vánoční pohodičku.

    Vánoční čas je celkově hodně spojený se samými dobrotami - jen vzpomeňte na Mikuláše a jeho čokoládovou nadílku, někdo z vás bude možná znát i Barboru, která roznáší svou nadílku ještě před tím fousatým dědulou a s čertovskou a andělskou družinou. V mnoha domácnostech po celý advent (a někde ještě dřív) voní domácí cukroví. No a štědrovečerní hostinu snad ani nemusím připomínat - ač se rodinné tradice dům od domu liší, všude se setkáváme s hojností a vybranými pokrmy, které v daném domově nejvíce milují.

    Dnes se ale mrkneme na nejrůznější dobroty, které můžete zakoupit už teď právě v prodejnách dm.

    Mikuláš ztratil plášť...

    Ať už patříte k těm, kteří zvou Mikuláše domů, nebo nikoliv, pravděpodobně chystáte svým dětem mikulášskou nadílku. A tyhle 3 produkty z výborné bio čokolády by se vám do ní mohly hodit. U nás doma rozhodně chybět nebudou.

    Vánoce bez cukroví? To by snad ani nešlo...

    Pokud pečení není zrovna vaší vášní, ale přesto byste chtěli ochutnat výborné perníčky, zbystřete - s těmito kousky rozhodně chybu neuděláte.

    Svařáky, punče, horké nápoje... zahřejí a dotvoří adventní pohodu...

    Voní, zahřejí, chutnají... vánoční chutě, vánoční vůně a to pravé vánoční pití najdete v dm samozřejmě také.

    Vánoce na talíři

    Pokud milujete Vánoce, tak vás a především vaše děti zaručeně potěší těstoviny s vánočními motivy. Moji kluci je naprosto zbožňují.

    Myslím, že je poznat, že já se na Vánoce a adventní dobu těším moc. A jak to máte vy?

    apacheee
    20. říj 2023    Čtené 594x

    S adventními kalendáři se stane čekání na Vánoce kouzelným časem

    Těšení se na Vánoce je pro mnoho lidí jednou z nejkrásnějších částí celého roku. Když jsme byli malí, měl snad každý z nás svůj adventní kalendář. Troufám si tvrdit, že snad všechny děti z mé generace znaly jen ty klasické čokoládové kalendáře. Mně ho vždycky přinesl Mikuláš a doteď si pamatuji, jak jsem se na něj těšila, obzvláště na ten první den, kdy budu moc zbaštit okének hned několik.

    Pro dnešní děti je nabídka kalendářů neskutečně široká - stále samozřejmě existují ty "naše" klasické známé čokoládové varianty, ale kromě nich můžeme sáhnout po adventních kalendářích s Legem, Tlapkovou patrolou, Barbie, Harry Potterem,.... no, však to znáte, možností je vážně milion.

    Adventní kalendáře pro dospěláky

    Nabídka adventních kalendářů se už ale neomezuje jenom na děti, huráááá. A tak si i my dospěláci můžeme najít svůj adventní kalendář, který nám to těšení se na "Ježíška" zpříjemní. I tato nabídka je dnes široká a je tak možné pořídit kalendáře s rumy, oblíbenými superhrdiny, kosmetické, s dobrotami....

    V dm najdete velmi širokou nabídku adventních kalendářů

    Řekla bych, že jednou z absolutně nejoblíbenější částí dm sortimentu jsou právě adventní kalendáře privátních dm značek. Pojďte se společně se mnou podívat, z jakých kalendářů je možné vybírat letos.

    1. Adventní kalendář Trend it up

    Tenhle kalendář je určen pro milovnice parády, protože obsahuje 24 "malovátek" od značky Trend it up. Prozradím vám, že tenhle frajer bude letos čekat na Vánoce i se mnou - a už se na něj fakt moc těším🙂

    2. Adventní kalendář alverde

    Alverde je značkou certifikované přírodní kosmetiky a 24 oblíbených výrobků právě této značky se ukrývá v tomto advenťáku.

    3. Adventní kalendář dmBio vegan

    Značka dmBio je velmi oblíbená, a tak není divu, že adventních kalendářů od této značky bylo vytvořeno hned několik druhů. Jedním z nich je tento, který je určen pro všechny milovníky veganských pochoutek.

    4. Adventní kalendář dmBio

    Dalším kalendářem od značky dmBio je tento, plný samých dobrot. Mňam!

    5. Adventní kalendář dmBio pro děti

    Tento dmBio kalendář nejvíce připomíná takové ty klasické čokoládové, jen s mnohem lepším složením. A tento letos dostanou i moji kluci.

    6. Adventní kalendář dmBio čajový

    Tenhle advenťák je určen pro milovníky čajů a ukrývá v sobě 24 různých čajů, které zpříjemní adventní dny.

    7. Adventní kalendář Balea

    Balea je jednou z nejoblíbenějších "déemkových" značek, a tak není divu, že si mnoho příznivců našel i tenhle advenťák.

    8. Adventní kalendář Balea Man

    V dm myslí i na muže - privátní značka Balea tak přináší variantu adventního kalendáře, který je určen speciálně pro ty naše drahé polovičky.

    9. Adventní kalendář pro kreativce

    Poslední advenťák, který vám představím, je určen pro ty z vás/nás, kteří rádi tvoří a vyrobí si adventní kalendář podle sebe🙂

    Jak už jsem řekla, dm adventní kalendáře jsou hodně oblíbené, a to s sebou nese jednu malou "nevýhodu", bývají relativně brzy vyprodané. Takže pokud o ně máte zájem, je lepší koupit si jej vždy s předstihem - letos se začaly prodávat 12. října a mizí rychlostí blesku.

    A co vy - pořizujete si adventní kalendář i pro sebe, či pro manžela? A jaký?

    No a na závěr vám ještě prozradím, že dva krásné adventní kalendáře budete moct tady na Modrém koníku vyhrát v soutěžích se mnou a s dm. A že to jsou fakt boží výhry vám snad ani nemusím zdůrazňovat.

    apacheee
    22. zář 2023    Čtené 120x

    Podzimní pohoda a dm inspirace

    Zítra, tj. 23. září v 8 hodin a 50 minut začne astronomický podzim a nastává tedy čas rozloučit se s létem - schovat opalovací krémy, tvořítka na led, sluneční brýle, nafukovací hračky do bazénu a místo nich vytáhnout slabší čepice, houbařské košíky, škrabky na okenní auta, podzimní draky, atd. Zamáčknout slzu a začít se těšit na krásné a příjemné zážitky, které s sebou přináší podzim 🙂

    Dlouhé podzimní večery...

    Se zkracujícím se denním světlem se každoročně těším na pálení svíček. Nedokážu říct, co na tom mám tak ráda, ale jemný plamínek ohně ve mně vyvolává neskutečný pocit domácí pohody a hezkého času stráveného s rodinou. V létě doma víceméně jenom spíme a pořád jsme někde venku. S brzkou tmou pak ale trávíme mnohem více času doma a tyhle chvíle máme moc rádi.

    Pokud svíčky milujete i vy, přináším vám inspiraci na voňavé a krásné svíčky, které aktuálně pořídíte v dm:

    Co by to bylo za podzim bez šálku dobrého čaje...

    Kromě svíček pro mě k podzimu patří bezesporu také hrníček dobrého teplého čaje.

    Samozřejmě s medem!

    A pokud se vám nechce trávit podzim jenom doma na peci, bude se vám stoprocentně hodit i šikovná termoska.

    Co vy a podzim? Máte jej rádi, nebo je to pro vás depresivní roční období? A jaké věci se vám vybaví, když se řekne podzim?

    apacheee
    9. srp 2023    Čtené 175x

    Letní dm tipy pro krásné nohy

    Ačkoliv to tak v posledních dnech rozhodně nevypadá, máme tu léto. Nevím, jak to máte vy, ale podle mě k létu naprosto neodmyslitelně patří koupání, plavky, šaty všemožných střihů a hlavně ŽABKY.

    Všechny výše uvedené letní atributy spojuje jeden společný jmenovatel - a tím jsou holé a bosé nohy. A pokud chceme, aby naše nohy (nejen) v létě vypadaly krásně, je třeba věnovat jim po celý rok pravidelnou péči. Právě PRAVIDELNOST je pak naprostým základem péče o nohy.

    Pokud nechodíte na pedikúru, neměli byste rozhodně zapomínat alespoň na domácí péči a také dodržování určitých pravidel:

    • nezanedbávejte hygienu - chodidla myjte mýdlem, čistěte i prostory mezi prsty, nohy vždy důkladně osušte
    • při výběru ponožek dejte vždy přednost přírodním materiálům a noste pohodlnou obuv
    • stříhejte si pravidelně nehty na nohou


    null
    • po sprše či koupeli chodidla hydratujte vhodným krémem

    S přibývajícím věkem však tato běžná péče přestává stačit a mnoho žen začínají trápit suché paty se ztvrdlou a mnohdy i bolestivě popraskanou kůží. Jak si s tímto neduhem poradit?

    • tvrdou kůži na patách je nutné ideálně jednou až dvakrát týdně brousit. Pro domácí použití jsou vhodné různé pilníky, škrabky a pemzy, které účinně odstraňují zrohovatělou tvrdou kůži, aniž by vám hrozilo riziko poranění
    • mazat, mazat a ještě jednou mazat - aby byl výsledek vidět, je potřeba mazat opravdu každý den a poctivě
    null


    null


    • péči podpořte bylinnými koupelemi či peelingy - tato část je navíc velmi příjemná a uvolňující


    null


    null

    Tip ambasadorky:

    null

    Jednou za čas aplikujte exfoliační ponožky - ty odstraňují ztvrdlou, hrubou kůži na chodidlech a zároveň pokožku nohou hydratují, zvláčňují a vyhlazují. Jejich použití je naprosto jednoduché - nohy pořádně omyjte mýdlem, osušte a oblečte je do exfoliačních ponožek. Poté již postupujte podle návodu na obalu. Po nějaké době (cca po týdnu) se začnou nohy vylupovat. Jen pozor, vylupovací část nevypadá úplně vzhledně, takže před důležitými akcemi, kde budou vaše chodidla vidět, radši nepoužívejte🙂

    A jak se suchými patami bojujete vy?

    apacheee
    12. črc 2023    Čtené 228x

    Léto v pohodě: Sluníčko, děti a dětská opalovací dm kosmetika

    Pobyt na slunci je důležitá součást zdravého životního stylu - sluneční záření totiž blahodárně působí na lidský organismus a je důležité jak pro dospělé, tak pro děti.

    “Pobyt na slunci je pro dětské zdraví nesmírně důležitý, protože sluneční záření stimuluje v těle tvorbu vitaminu D, který je nutný nejen pro správný vývoj kostí, ale má i pozitivní vliv na imunitní systém a mozkovou činnost. Pobyt dětí na slunci by proto měl být pravidelný a co nejčastější. Dětská pokožka je ovšem velmi citlivá a proto se musí slunečnímu záření vystavovat pozvolna a postupně dobu “opalování” prodlužovat,“ říká Michal Kárych, předseda České asociace zdravého opalování. Mimochodem, věděli jste, že takovou asociaci v Česku vůbec máme? Já až donedávna ne🙂

    Aby se slunce nestalo naším nepřítelem, je ale zapotřebí dodržovat pár pravidel, díky nimž se vyvarujete možnému spálení, podráždění kůže či úpalu a úžehu.

    Vhodné opalovací prostředky pro děti

    Dětem bychom měli vždy pořizovat speciální opalovací přípravky pro ně určené. Prevence u dětí je totiž velmi důležitá, protože se ukazuje, že čím více se poškodí kůže slunečním zářením v dětství, tím větší je například riziko vzniku kožních nádorů v dospělosti.

    Zde je určitě na místě upozornit, že děti do 1 roku mají ještě velmi citlivou pokožku, která obsahuje méně pigmentu a proti slunečním paprskům je vlastně zcela bezbranná.

    Do 6. měsíce není vhodné děti mazat ŽÁDNÝM opalovacím krémem - jejich ochranu před sluncem bychom měli tedy zajistit tak, že zůstanou ve stínu a budou oblečené do dlouhých rukávů a nohavic z lehkých prodyšných nebo speciálních UV materiálů.

    Od půl roku je pak možné použít speciální dětské opalovací krémy, ale i tak byste se měli snažit děti slunci zbytečně nevystavovat.

    Pozor dejte i u větších dětí (alespoň do tří let) - není dobré nechávat je hrát si na slunci příliš dlouho a vždy je nutné chránit jejich kůži nejen opalovacím přípravkem, ale i oděvem a kloboukem. Na léto se také vyplatí opatřit dětem oblečení s UV ochranou, trička s prodlouženou ochranou krku a hlavně s rukávy chránícími ramena. Právě ramena totiž trpí nejvíce. Nám se ze zkušeností opravdu neskutečně moc osvědčily obleky s UV ochranou - kupuju je většinou v Nextu. Samozřejmostí by pak měly být také kvalitní sluneční brýle.

    Při výběru dětského opalovacího krému sledujte jeho složení, jež by mělo být bez parabenů, konzervantů a také bez parfemace. Hodnota SPF musí být mezi 30 a 50+, ideálně opravdu ta nejvyšší. Pokud máte možnost výběru, zvolte vždy raději voděodolné opalovací prostředky.

    Ze sortimentu dm mohu s nejlepším svědomím doporučit tyto opalovací přípravky privátních dm značek SUNDANCE, babylove a alverde Naturkosmetik:

    Jak se správně namazat:

    • namažte se dříve, než svou kůži vystavíte slunečnímu záření - ideálně je doporučováno 20 - 30 minut předem
    • na namazání použijte dostatečné množství opalovacího prostředku - na celé tělo “průměrného” dospělého člověka byste měli použít asi 36 ml opalovacího prostředku
    • nezapomínejte, že v létě za slunečného dne je potřeba použít opalovací přípravek i ve stínu - UV záření se totiž odráží od okolních povrchů, např.: od světlých zdí, od písku i od vody
    • nezapomínejte na některá místa - často se zapomíná na ušní lalůčky, nárty, zátylek,...
    • po delším pobytu ve vodě vždy obnovte ochrannou vrstvu
    • používejte i produkty po opalování - správná péče po slunění totiž zajistí dlouhodobější uchování opálení, krásné zhnědnutí a zabrání olupování svrchní části pokožky


    null
    • pokud se náhodou stane, že to se sluníčkem přeženete, mějte pro jistotu vždy po ruce nějakou první pomoc (z osobní zkušenosti mohu doporučit nejrůznější přípravky s Panthenolem)

    Nádherné a pohodové léto plné sluníčka přejí

    Veru + Eli a Tobi - moje dva malé poklady a poctiví dm testeři

    apacheee
    31. kvě 2023    Čtené 405x

    Inspirace na krásné dárky z dm, které potěší každou paní učitelku

    Dnes máme poslední květnový den, zítra logicky první den červnový, a to znamená jediné - konec toho aktuálního školního roku je už za dveřmi. V tomto období tak mnoho z nás řeší, čím potěšit na konci školy paní učitelky vašich ratolestí.

    Z dob, kdy jsem i já byla paní učitelkou, jsem si odnesla řadu zkušeností, které jsem posbírala nejen u sebe, ale také u svých kolegyň a kolegů. Nikdy jsem se nesetkala s pedagogem, který by byl nevděčný a brblal nad nějakým dárkem, ale... když se vám každý červen sejde 30 hrníčků a 15 sošek andělíčka, tak je velmi brzy nemáte kam dávat. Nejlepší jsou tak dárky spotřebovatelné - takové, které se dají vypít, sníst, příjemně použít a nebudou tak léta letoucí zabírat místo.

    Jaký dárek pro paní učitelku je ten nej?

    Mnohdy toho o paní učitelce mnoho nevíme, a tak musíme pořídit univerzální dárek, který by jí mohl udělat radost. Pojďte se se mnou podívat na inspirační pětici produktů, které:

    • aktuálně můžete pořídit v dm
    • udělají radost snad každé ženě
    • a zároveň také nezrujnují vaši peněženku

    - pěna do koupele

    - bytová vůně

    - kosmetické dárkové sady

    A co vy - budete letos pro paní učitelky/pány učitele pořizovat nějaký dáreček? Co to bude?

    apacheee
    28. dub 2023    Čtené 315x

    Domácí dm lékárnička: Tipy na 5 TOP produktů, které v naší domácnosti rozhodně nemohou chybět

    V dnešní inspiraci bych vám ráda ukázala pár tipů na produkty, které se nám osvědčily a považuju je za takovou jistotu, kterou chci mít ve své domácnosti vždy po ruce. Dnes se budeme držet značky Mivolis.

    O značce Mivolis

    Tato privátní dm značka nabízí široký sortiment produktů na podporu vašeho zdraví a pohody. Doplňky stravy, vitamíny, minerální látky, produkty pro ošetření ran, sportovní bandáže a mnohem víc - to vše v té nejlepší kvalitě od ověřené značky Mivolis.

    U všech těchto produktů se můžete spolehnout na super cenu - na trhu samozřejmě seženete alternativy, se kterými budete zajisté také spokojení. Ale u těchto produktů dostanete opravdu hodně muziky za málo peněz🙂

    Voděodolné náplasti

    Nevím, jak to máte vy, ale u nás musí být náplasti pořád po ruce - nosím je v peněžence, kabelkách i ve svém fotobatohu. Většinou jsou využité pro děti, které vždy ocení hezký obrázek. Já zase ocením to, že skvěle drží a jsou voděodolné.

    Už je tomu dávno, co jsem tyhle déemkové náplasti objevila, ale od té doby ani jiné nekupuji. Naši kluci milují mořské obrázky a bez mučení přiznávám, že i mně se jejich vzhled opravdu líbí a raději tak sáhnu i pro sebe po těchto náplastech, než po těch nudných bez obrázků.

    Náplasťové stehy

    Náplasťové stehy jsou vhodné pro zakrytí menších řezných nebo tržných poranění. Materiál je prodyšný, není elastický, drží okraje ran uzavřené a podporuje hojení bez šití.

    Musím zaklepat a poznamenat, že jsme je naštěstí ještě mockrát nevyužili, ale beru je jako takovou jistotu a na cesty je vždy balím s sebou do cestovní lékárničky.

    Pečující mast s Panthenolem

    Tato mast obsahuje panthenol, lanolín a zinek a je vhodná k péči o namáhanou, podrážděnou, a poraněnou pokožku. Pečuje o pokožku i při lehkých odřeninách, začervenáních a lehkých popáleninách.

    Pečující mast na jizvy

    Mivolis pečující mast na jizvy s olejem z mandlí, pšeničných klíčků a šípků napomáhá ke změkčení a vyrovnání jizev. Podporuje pružnost zjizvené pokožky a díky přírodnímu pečujícímu komplexu s olejem z mandlí, pšeničných klíčků a šípků, které osahují kyselinu linolovou, přispívá k regeneraci pokožky.

    Australský olej z čajovníku - tee tree olej

    Mivolis australský olej z čajovníku pečuje, desodoruje a zabraňuje usazování nečistot v pokožce. Již po staletí je olej z čajovníku australskými domorodci používán jako důležitý éterický olej. Až v tomto století začali vědci zkoumat mnohostrannost použití oleje a jeho široké upotřebení.

    Náš tip:

    Když se v naší školce poprvé objevilo upozornění, které jistě znají úplně všechny maminky dětí ve školkách a školách - "pozor vši", hledala jsem způsoby, jak zabránit, aby je někdy přinesli domů i moji kluci. Tenkrát jsem vyčetla skvělou radu, kterou se řídím dodnes - při výskytu vší v kolektivu je dobré máznout dítěti za ucho pár kapek tee tree oleje a vši nemají šanci.

    Touto radou se řídím již od školkových let prvního syna (čti tedy, že už je to hodně let) a opět musím raději zaťukat - naši kluci vši nikdy nedonesli, přestože se v jejich kolektivech objevují hodně.

    apacheee
    18. dub 2023    Čtené 185x

    Babylove - privátní značka pro ty nejmenší a nejroztomilejší zákazníčky

    Dnešní článek je pro mě vyloženě vzpomínkový - tentokrát se společně totiž podíváme na sortiment, který dm nabízí pro ty nejmenší - pro malá miminka

    Doby, kdy jsem řešila plínky a bolavé bříško, už se mi zdají tak vzdálené, přesto si velmi dobře pamatuju ty chvíle, kdy člověk hledal ty nej plínky a veškeré další potřeby pro to svoje malý štěstí. A i když to bylo vskutku náročné období, jsou to krásný vzpomínky na jednu z těch nejzásadnějších etap v našem dosavadním životě.

    Privátní značka babylove

    Někdy v té době jsem o značce babylove slyšela úplně poprvé - do té doby mě tato tematika totiž nechávala zcela chladnou🙂

    dm svou privátní značku babylove charakterizuje takto:

    “Značka babylove je tu pro všechna miminka a jejich maminky. Nabízí vše potřebné pro ten nejlepší start do života - od kvalitních plenek přes dětskou kosmetiku a výživu až po produkty pro těhulky a kojící maminky. Dopřejte sobě i svému drobečkovi tu nejlepší péči od babylove!”

    Za dobu svého mimimaminkování jsem vyzkoušela opravdu hodně produktů od této značky - hračky, ubrousky, plínky, mycí potřeby, jídelní potřeby,... jen jejich vyjmenování by nám zabralo spoustu času🙂

    Zatímco některé produkty používáme doma s klukama doteď, na jiné jsem už dávno zapomněla. Ale moc dobře si pamatuju, že jsem se značkou babylove neměla ani jednu negativní zkušenost - klukům produkty pěkně seděly, vyhovovaly jim a byly za super peníze.

    5 produktů pro miminka, které by vám v dm rozhodně neměly uniknout

    Pleny

    Na trhu (a vlastně i v déemku) najdete nespočet značek v nejrůznějších cenových relacích. Pokud chcete pro své miminko pořizovat jednorázové plenky, věřím, že s plenkami značky babylove rozhodně vedle nešlápnete.

    Každopádně než nakoupíte celoroční zásobu, doporučuji (stejně jako u každé jiné značky) nejprve vyzkoušet, zda Vašemu mrňouskovi sedne.

    Vlhčené ubrousky

    Ačkoliv se mezi námi zajisté najdou jejich odpůrkyně, pro mě byly jednou z “must have” věcí. Doma samozřejmě není problém využít tekoucí vodu a špinavý zadeček opláchnout, ale na cestách jsou za mě opravdu neocenitelným pomocníkem. A že my jsme toho s klukama nacestovali vážně hodně.

    Tyto ubrousky s 99% vody mi maximálně vyhovovaly a moc se mi líbily i složením.

    Podložky… na cesty nutnost

    Jednorázové přebalovací podložky jsou skvělá věc. Nejen na cesty, ale i do restaurace, k doktorovi…prostě kamkoliv, kde je super, když si při přebalování můžete pod dítko dát něco opravdu čistého.

    Když bolí bříško

    I tuto situaci si vybavuji (bohužel) velmi přesně. Moji kluci na bolení bříšek docela trpěli a nic moc nepomáhalo. Prostě jen čas, teplo a masírování… tehdá mi byl doporučen tento peckový polštářek. V určitém období jsme jej využívali opravdu denně a nedám na něj dopustit.

    Plenky do bazénu

    Od malička jsme s klukama navštěvovali kurzy plavání pro miminka. Speciální plínky byly nutností a tato babylove řada je super.

    Veškerou nabídku pro péči o děti najdete:

    https://www.dm.cz/pece-o-dite

    apacheee
    31. bře 2023    Čtené 110x

    Inspirace s dm: Péče o dětské zoubky

    Když se mluví o dětské zubní hygieně, můžete často především z úst starších generací slyšet: "Mléčné zuby stejně vypadnou, a tak dětem není třeba čistit zuby tak poctivě." 

    Ale to je samozřejmě omyl! O dětské zoubky je potřeba pečovat poctivě již od samého začátku. Za stav zubů dětí zodpovídají rodiče, a péči o jejich chrup by tak samozřejmě neměli nijak podceňovat. Je dobré mít na paměti, že co se v mládí děti naučí, to jim do budoucnosti ušetří nemalé peníze a také trápení.

    V péči o dětské zoubky však není třeba hledat žádnou velkou vědu - čištění dětského chrupu je velmi podobné tomu dospěláckému, jen je potřeba používat speciální pomůcky uzpůsobené dětskému věku.

    Období 0 až 3 roky

    V tomto nejranějším dětském věku dochází k prořezávání prvních zoubků - úplně první zoubek se zpravidla objevuje v 6 až 8 měsících věku. Prvním zoubkům se říká mléčné a i o ně je již nutné začít pečovat.

    První dětské zuby bychom našim dětem měly čistit opravdu denně a měly bychom dbát na důkladné odstranění zubního plaku. Zoubky v tomto období by měly být vždy čištěny speciální dětskou fluoridovou pastou.

    Při péči o zuby dětem do omrzení vysvětlujte, proč je jejich čistota tak důležitá.

    Tip ambasadorky:

    null

    Období 3 až 6 let

    V tomto období vývoj dětských zoubků pokračuje. Kolem 3 let věku dítěte jsou první zoubky již zpravidla kompletní a v čelistech se začíná vyvíjet trvalý chrup.

    Děti rády zkoušejí čistit zoubky samy, nicméně je potřeba, aby rodič na čištění zoubků dohlížel a poté zoubky vždy pořádně dočistil on.

    V tomto věku je také vhodné začít navštěvovat dentální hygienu, kde hygienstka/hygienistik dítěti pomáhá budovat správné čistící návyky a péči o jejich zoubky.

    Tip ambasadorky:

    null

    Období 6 až 12 let

    V tomto věku dochází k vypadávání mléčných zubů a jejich následná náhrada chrupem trvalým. Péče o zuby v tomto období je tak již komplikovanější. Trvalé zuby potřebují pro svou péči již zubní pastu s vyšším obsahem fluoritu.

    Tip ambasadorky:

    Tip ambasadorky pro čištění dětských zubů v každém věku:

    Čištění zubů, aby bylo opravdu účinné, by mělo trvat určitou dobu. Především pro menší děti je představa o čase velmi relativním pojmem a po chvilce si myslí, že mají hotovo. S tímto časovačem budou ale přesně vědět, kdy je ten správný čas.

    V poslední době se téměř v každé koupelně objevují elektrické zubní kartáčky. Pokud po něm touží i vaše děti, mrkněte na tento z dm.

    A v úplně každém věku, nejen v tom dětském, nezapomínejte na pravidelné návstěvy zubaře.

    #dm #ambasadorka_doporucuje

    apacheee
    24. únor 2023    Čtené 305x

    Pohoda ve vaně - pro děti i dospěláky

    Nevím, jak to máte vy - ale pro mě je teplá koupel ve vaně zárukou maximálního relaxu a pohody. V poslední době dokonce čím dál tím víc, protože jak naše děti stárnou, tak už mi celou dobu nestepují vedle vany a nechodí se pořád ptát, kdy už půjdu ven a budu si s nima hrát, či číst 🙂

    Pěna, pěna a zase pěna...

    Miluju pěnu... tohle mi zůstalo už od mých dětských let, kdy jsem do vany vylila minimálně půl lahve pěny, abych jí měla strašně strašně moc. A pak si z pěny plácala prsa, která jsem tehdy samozřejmě neměla, ale o to víc jsem je mít chtěla 🙂

    Teď už sice prsa mám, ale obliba vany plné pěny mě rozhodně neopustila. Nejdůležitějším parametrem výběru té správné pěny do koupele je pro mě především vůně - nejradši mám svěží citrusové, či bylinkové pěny. A úplně nejradši ze všech mám ty s mandarinkou, nebo pomerančem.

    V poslední době je mojí velkou favoritkou tahle déemková pěna do koupele:

    null

    A děti? Ty se samozřejmě opičí...

    Stejně jako u všeho ostatního, i zde se děti učí nápodobou. A tak si i ti naši kluci taky chtějí dopřávat koupel plnou voňavé pěny. A nedají dopustit na tuhle:

    null

    Cachtání se ve vaně ale není jen o zábavě...

    Hlavním cílem je samozřejmě hygiena, i když je mi jasné, že ti naši raraši to vidí určitě úplně jinak.

    Oba naši kluci mají citlivou pleť, ten mladší opravdu dost citlivou. Od počátku našich koupelových dobrodružství tak musím pečlivě vybírat jemné mycí prostředky, které nenadělají žádnou neplechu. A nedám dopustit na tento kousek:

    Pro relax a krásu

    Mnoho žen má odpočinek ve vaně spojený nejen s relaxem, ale také s péčí o sebe. A pro obě tyto oblasti se perfektně hodí produkty se solí z Mrtvého moře.

    Mrtvé moře leží leží uprostřed pouště, daleko od velkoměst a průmyslových center, díky čemuž je chráněno od účinků znečištěného prostředí. Voda z Mrtvého moře tak obsahuje minerály a soli ve vysokých koncentracích, které ji činí jedinečnou. Tato sůl nevysouší pokožku, naopak ji očišťuje od přebytečné mastnoty a odumřelých buněk. Přírodní minerální látky pronikají hluboko do pokožky. Sůl z Mrtvého moře pomáhá zmírňovat projevy kožních onemocnění (akné, ekzémy, lupénka) díky obsahu minerálů a stopových prvků. Během koupele proniká do spodních vrstev pokožky a zásobuje ji vlhkostí.

    Není divu, že produkty se solí z Mrtvého moře patří mezi velmi oblíbené. Velmi ráda je mám i já a nyní vám dám hned 2 tipy na mé oblíbené produkty, které můžete pořídit v dm. V super kvalitě a za skvělou cenu:

    null

    Must have pro děti

    O těchto kuličkách s překvapením jsem vám psala už několikrát, ale nemohu jinak, musím je připomenout i dnes - protože pro mé kluky jsou úplně nejoblíbenějším produktem v celém déemku. Chtějí je pořád a tak už doma máme docela slušnou sbírku, které si kluci náležitě považují.

    A jak to máte vy - také milujete relax ve vaně? A které produkty nesmí chybět vám?

    apacheee
    16. únor 2023    Čtené 186x

    Zimní čajování: ochutnejte výtečné dm čaje

    K zimě čaje tak nějak víc patří. Zatímco v průběhu teplých dní po čaji sáhne málokdo, v zimě je pijeme snad každý. I když já tedy zrovna patřím k těm, kdo pije čaje celoročně - především ty černé a také bylinkové.

    Černým čajem s cukrem a citronem začíná snad téměř každý můj den, to už je taková moje tradice. A ze všeho nejvíc mi chutná třeba ráno před stanem v lese, nebo na pláži🙂

    Věděli jste, že v dm najdete opravdu širokou nabídku nejrůznějších čajů? Jsou chutné, mají moc hezké designy a vaši peněženku také nezrujnují🙂

    Mrkněte se mnou na pár mých čajových dm tipů:

    • Pro milovníky černých čajů

    Hlavní rozdíl mezi černým čajem a dalšími druhy čajů je ve zpracování lístků. U sklizených čajových lístků při sušení dochází k úplné fermentaci, což má za následek ztmavnutí barvy lístků a s tím také spojenou výrazně odlišnou barvu, vůni i chuť výsledného nálevu.

    Historie černého čaje není kupodivu ani nijak dlouhá. První zmínky pochází z Číny až ke konci 16. století. Legenda praví, že za vznikem černého čaje stojí armáda procházející čínskou provincií Fujian. Vojáci obsadili továrnu na výrobu zeleného čaje a během svého pobytu nechali veškerou zásobu čajových lístků uschnout na slunci. Když poté armáda z továrny odešla a provoz výrobny se měl opětovně spustit, bylo dělníkům líto zásoby čaje vyhodit. Proto zkusili tmavé a zcela vysušené lístky ochutnat, a tak vznikl černý čaj.

    • Pro milovníky zeleného čaje

    Objevení čaje je připisováno čínskému císaři Šen-nungovi, kterému podle pověsti při ohřívání vody spadly do kotlíku náhodně i lístky čajovníku. Poté, co lahodně vonící nápoj ochutnal, byl překvapen jeho vynikající chutí a energií nápoje, která odstranila jeho únavu. Zelený čaj se používal v tradiční medicíně v Indii, Číně, Japonsku a Thajsku v nejrůznějších případech od zastavování krvácení a zlepšování hojení ran přes snižování horečky, snižování krevního cukru až po zlepšování trávení.

    U zelených čajů platí všeobecné pravidlo, že se zalívají vodou, která prošla varem, ale následně zchladla na 60–80 °C. Příliš teplá voda totiž způsobí vyluhování tříslovin a nálev má pak hořkou chuť až pachuť.

    • Pro milovníky bylinných čajů

    Bylinné čaje mají dlouholetou tradici. Mezi nejoblíbenější patří heřmánkový čaj, šípkový čaj, lipový, ale i kontryhelový čaj. Velmi oblíbené jsou také čajové směsi - například čaj na detox, na urologické obtíže nebo na spánek a uklidnění.

    Heřmánkový čaj se díky své výtečné chuti a nesporným přínosům řadí mezi nejpopulárnější čaje na trhu. Pomůže například s ochranou pokožky, snižováním hladiny stresu, regulováním spánku, potlačováním menstruačních příznaků, posiluje imunitní systém, léčí potíže a problémy s trávením a pomáhá zvládat i diabetes.

    • Pro milovníky netradičních čajů

    Ochutnali jste už někdy levandulový čaj? Pokud ano, tak jistě víte, že se má velmi specifickou a příjemnou chuť. Vlastně cítíte vůni levandule i ve svých ústech.

    Levandulový čaj se používá například na uvolnění svalstva a zlepšení psychiky. Má uvolňující účinky při žaludečních křečích, neklidu a při potížích s usínáním.

    Farmakologické výzkumy na Univerzitě ve Frankfurtu v roce 2010 dokonce potvrdili, že přípravky s obsahem levandulového oleje mají při úzkostných poruchách stejné účinky jako běžná psychofarmaka.

    • Čaje pro nastávající a kojící maminky

    Kojicí čaje podporují díky obsahu anýzu, fenyklu a kmínu tvorbu mateřského mléka. Fenykl a pískavice řecké seno zase přispívají k normální činnosti střevního traktu, brání nadýmání a příznivě působí na zažívání kojence.

    A jak to máte s čajováním Vy? Pijete je běžně, nebo jen při nemoci? A který máte nejraději?

    apacheee
    31. led 2023    Čtené 496x

    Protože ráno dělá den...aneb naše nejoblíbenější dm snídaně

    Každý z nás už určitě slyšel o tom, že snídaně ovlivní celý náš den. O tom, že je snídaně důležitá, tak nemusíme vůbec diskutovat. To je prostě fakt 🙂

    To ale nic nemění na tom, že někdy snídani třeba nestihneme, někdy se nám vůbec snídat nechce,... Přiznávám, že jsem docela dlouho snídat neuměla - jsem sova a ráno (obzvláště brzo ráno) moc chuť k jídlu nemám, takže jsem mnoho let nesnídala vůbec. Naučila jsem se to vlastně až během své mateřské dovolené. A od té doby už konečně snídám každý den.

    Snídaně mám nejradši v takzvaná "líná rána", kdy nikam nepospícháme - vstaneme a můžeme si celá rodina dovolit poklidnou a dlouhou snídani. Nejlépe ještě v pyžamech. To děláme třeba domácí vafle, palačinky, lívanečky,... Nebo vyšleme nějakého dobrovolníka pro čerstvé pečivo a nachystáme obložené talíře, opečeme slaninu, uděláme volská oka... A pak sedíme, povídáme a dlouho jíme...

    Tahle rána jsou sice boží, ale ne moc častá. V ty ostatní dny, třeba když děti vyráží do školy a školky, potřebuji, aby jejich snídaně byla hlavně rychlá. Jelikož jsou i naše děti spíše sovy po rodičích, brzy ráno velkou chuť k jídlu nemají - takže volíme hlavně takové snídaně, na které se těší🙂

    A co v takové dny tedy snídáme?

    Tady máte pár našich rodinných tipů...

    1. Eliáškův snídaňový tip

    Eli miluje čokoládové müsli, které si zalije mlékem. A ze všech nejradši má tohle:

    2. Tobiáškův snídaňový tip

    Tobiášek nikdy neodolá těmto křupinkám. Jsou sice neslazené, ale moc dobré. Když mě někdy honí mlsná, nasypu si je jen tak do misky a ujídám třeba při práci.

    3. Tatínkův snídaňový tip

    Můj manžel si nejvíce oblíbil kokosovou granolu, kterou si nejčastěji dává s rostlinným mlékem.

    4. Maminčin snídaňový tip

    Přiznávám, že osobně třeba vůbec nechápu, jak někdo může snídat cosi zalité mlékem. Já většinou snídám až poté, co děti odvezu do školy a školky, takže si můžu snídani vychutnat relativně v klidu. Moc ráda si dělám směs ze spařených vloček, bílého jogurtu, strouhaného jablka a přidávám i čekankový a javorový sirup. Je to dobrota a všichni mi to vždycky chtějí ujídat 🙂

    5. Bonusový rodinný tip

    Doma nám nikdy nesmí chybět tahle zdravější varianta "nutely" - kluci ji mají rádi namazanou na pečivo a já si ji zase občas přidávám do tvarohu či do bílého jogurtu.

    A jak to máte se snídaněmi u vás doma vy?

    apacheee
    13. led 2023    Čtené 632x

    Ambasadorka dm doporučuje: moje TOP PĚTKA produktů v kuchyni

    Minulý článek s produkty určenými pro praní prádla se vám líbil a jelikož jsem slíbila, že se bude jednat o sérii článků, máme tu další díl. Aktuálně pro vás chystám soutěž o produkty, které využijete při péči o kuchyni, takže se i tento článek bude točit právě kolem kuchyňského tématu. Představím vám zase své nejoblíbenější produkty, bez kterých si už svoji domácnost neumím (a nechci) představit.  

    TOP produkty v naší domácnosti jsou:

    • Tablety do myčky - Denkmit nature

    Od doby, co jsme pořídili myčku, jsem rozjela pátrání po těch nej tabletách, které by skvěle fungovaly. V našem krásném Českém ráji máme totiž jednu velkou nevýhodu, a to strašlivě tvrdou vodu. Vyzkoušela jsem nejrůznější značky tablet a pořád to nebylo ono. Na doporučení jsem vyzkoušela tyhle a už u nich zůstávám několik let. Nádobí je po nich krásně umyté a vyhovuje mi, že jsou bez parfemace, takže umyté nádobí není cítit chemickým koktejlem.

    Tyhle tablety navíc fungují tak skvěle, že velmi často dávám do mytí pouze polovinu tablety - a stejnou zkušenost mi psalo i hodně zdejších uživatelek. Cena tablet je skvělá i tak, ale pokud někdy půlíte, dostanete se na absolutně bezkonkurenční ceny.

    Cena produktu: 89,90 Kč - 30 tablet

    • Čistič myčky - Denkmit

    Na těchto tabletách na čištění myčky je absolutně nejlepší jedna věc - a to, že je můžete používat při normálním mycím cyklu - tedy společně s nádobím. Nemusíte tak čekat na chvíli, kdy máte myčku buď prázdnou, nebo nádobí vrstvit na kuchyňské lince, abyste mohli provést potřebnou údržbu. Tohle opravdu považuji za to největší plus, protože v naší domácnosti, kde se denně vaří a máme dva malé žroutíky, je totiž prázdná myčka absolutní scifi.

    Samozřejmě jsem spokojená i s kvalitou produktu a oceňuji i to, že má čistič příjemnou a nevýraznou vůni.

    Cena produktu: 39,90 Kč - 3 tablety

    • Čistič na trouby a grily - Denkmit

    Tenhle produkt jsem objevila díky doporučení mnoha maminek v dm skupině a po prvním vyzkoušení jej pasovala na ZÁZRAK. Co jindy trvalo hodiny a byla to pěkná makačka, jde nyní snadno a rychle. Stačí nastříkat, nechat působit a pak jen dočistit. Jedinou nevýhodou je ne úplně příjemná vůně - ale určitě to není nic šíleného. Stačí vyvětrat a je to ok.

    Cena produktu: 39, 90 Kč - 500 ml

    • Zatahovací odpadkové pytle vonné 30 l - Profissimo

    Tady asi není potřeba produkt nějak opěvovat - pytle jsou pevné, zatahovací a s krásnou vůní - prostě přesně takové, jaké by být měly. Za mě jsou tohle opravdu jediné, které se mi nikdy neprotrhly a neroztrhly.

    Cena produktu: 39,90 Kč - 20 kusů

    • Kuchyňské utěrky - Profissimo

    Kuchyňské utěrky jsou za mě absolutní TOP - hodí se k jakémukoliv úklidu (já s nimi myju kuchyňskou linku, lednici, sporák, stůl, obklady, vanu, umyvadla, muž auto,...) a mají obrovskou výdrž. Můžete je prát v pračce, nebo přihodit do myčky na nádobí. Už několikrát jsem je viděla přirovnávat k zázračnému hadříku Actifibre od Viledy a docela s tím i souhlasím. Jediné, v čem se mu nemohou vyrovnat, je mytí oken (to ten růžový umí opravdu nepřekonatelně). Hadříky z dm jsou v různých barvách, což se skvěle hodí pro odlišení činnosti, na kterou je máte určené. A cena je bezkonkurenční.

    Cena produktu: utěrky - 54,90 Kč/5 ks

    V článku jste si mohli prohlédnout moje TOP produkty - budu ráda, když mi do komentáře dáte vědět, jaké jsou vaše zkušenosti s nimi. Nebo své zkušenosti můžete rovnou přidat do centra recenzí a pomoci tak ostatním uživatelkám.

    Jaké jsou vaše TOP produkty určené pro úklid a péči o kuchyni? Budu ráda, když zanecháte komentář.

    apacheee
    18. pro 2022    Čtené 300x

    Sháníte vánoční dárky na poslední chvíli? V dm zaručeně pořídíte krásný dárek pro každého

    Vánoce jsou tu opravdu už za pár dní a čas na přípravy se pomalu ale jistě krátí. Jak jste na tom s dárky? Máte pořízeno již pro všechny, které jste chtěli obdarovat?

    Pokud ne, věřím, že dm je právě tím obchodem, kde dokážete pořídit skvělý dárek pro maminky, kamarádky, sestry, babičky, tatínky, pro své muže, pro bratry, pro děti, ale třeba i pro kolegyně z práce, či paní učitelky ve školce. A nesmíme zapomenout ani na domácí mazlíčky🙂

    Sortiment dm je tak široký, že v něm najdete něco snad opravdu pro každého. Většina z toho budou dárky, které potěší a zároveň budou i praktické.

    Někdy je vymýšlení vhodného dárku otázkou chviličky, jindy vám zase pořádně zavaří hlavu. Pokud ještě tápete, podělím se s vámi o pár univerzálních tipů, co v dm vybírám já, když vážně nevím, co dotyčnému/dotyčné udělá radost:

    Pokud však právě sháníte vhodný dárek pro ženu snad jakékoliv věkové kategorie, mám tu pro vás pár zcela konkrétních tipů na krásné kosmetické sady:

    • alverde NATURKOSMETIK dárková sada Srdečný člověk
    null


    • alverde NATURKOSMETIK dárková sada Magic Winter
    null


    • alverde NATURKOSMETIK dárková sada sprchových gelů v plechové krabičce
    null


    • Balea dárková sada Miracles Arise where Flowers bloom
    null


    • ebelin dárková sada Happy Ho Ho Ho
    apacheee
    15. pro 2022    Čtené 113x

    Naše nejoblíbenější perníčky - dm recept

    Většina lidí si Vánoce bez perníčků neumí a ani nechce představit. Já byla dlouho výjimka, perníčky mi nechutnaly. Ale jen do doby, než jsem ochutnala jedny vynikající u mé kamarádky. Tenkrát jsem ji poprosila o recept a od té doby je pečeme pravidelně, nejen o Vánocích🙂

    Fakt nekecám, ale každý, kdo je u nás ochutnal, ten recept chtěl taky. A podělím se o něj i s vámi🙂

    Potřebné suroviny:

    • 600 gramů dm špaldové mouky (typ 630)
    null


    • 5 žloutků
    • 100 gramů medu
    null


    • 100 gramů rozpuštěného (ale vychladlého) másla
    • 150 gramů třtinového cukru
    null


    • 4 lžíce mléka
    null


    • 1 lžička sody
    • 1 lžička kypřícího prášku
    null


    • 2 lžičky perníkového koření

    Postup:
    Žloutky, med, máslo, cukr a mléko vyšleháme do nadýchané pěny (trvá to několik minut). Do vyšlehané směsi přidáme prosátou mouku, koření a sodu s kypřícím práškem. Těsto je poměrně tuhé, takže opravdu doporučuji využít robota, pokud máte tu možnost. Poté ještě těsto propracujeme rukama, zabalíme do fólie a dáme jej minimálně na 12 hodin do lednice.

    S těstem se pracuje opravdu velmi dobře, takže zpravidla není nutné jej ani podsypávat moukou. Vyválíme cca 0,5 cm vysokou placku a vykrajujeme vybrané tvary. Na plech je umísťujeme dále od sebe - poměrně hodně nabydou. Pečeme na 180 stupňů a opravdu
    jen do lehkého zezlátnutí (v mojí troubě cca 5 minut). Po upečení je potřeme bílkem a sundáme z plechu.

    Perníčky jsou ihned měkké.

    A přeju dobrou chuť!

    apacheee
    23. lis 2022    Čtené 326x

    Adventní kalendáře nejsou jenom záležitostí dětí. A dm to moc dobře ví!

    Těšení se na Vánoce je pro mnoho lidí jednou z nejkrásnějších částí celého roku. Když jsme byli malí, měl snad každý z nás svůj adventní kalendář. Troufám si tvrdit, že všechny děti z mé generace znaly jen ty klasické čokoládové kalendáře. Mně ho vždycky přinesl Mikuláš a doteď si pamatuji, jak jsem se na něj těšila, obzvláště na ten první den, kdy budu moc zbaštit okének hned několik.

    Pro dnešní děti je nabídka kalendářů neskutečně široká - stále samozřejmě existují ty "naše" klasické známé čokoládové varianty, ale kromě nich můžeme sáhnout po adventních kalendářích s Legem, Tlapkovou patrolou, Barbie, Harry Potterem,.... no, však to znáte, možností je vážně milion.

    Adventní kalendáře pro dospěláky

    Nabídka adventních kalendářů se už ale neomezuje jenom na děti, huráááá. A tak si i my dospěláci můžeme najít svůj adventní kalendář, který nám to těšení se na "Ježíška" zpříjemní. I tato nabídka je široká a je tak možné pořídit kalendáře s rumy, oblíbenými superhrdiny, kosmetické, s dobrotami....

    V dm najdete velmi širokou nabídku adventních kalendářů

    Řekla bych, že jednou z absolutně nejoblíbenější částí dm sortimentu jsou právě adventní kalendáře privátních dm značek. Pojďte se společně se mnou podívat, z jakých kalendářů bylo možné vybírat letos - bylo jich vlastně ještě více, ale já vybrala tuhle šťastnou sedmičku 🙂

    1. Adventní kalendář Trend it up

    Tenhle kalendář je určen pro milovnice parády, protože obsahuje 24 "malovátek" od značky Trend it up. Prozradím vám, že tenhle frajer bude letos čekat na Vánoce i se mnou - a už se na něj fakt moc těším🙂

    2. Adventní kalendář alverde

    Alverde je značkou certifikované přírodní kosmetiky a 24 oblíbených výrobků právě této značky se ukrývá v tomto advenťáku.

    3. Adventní kalendář dmBio vegan

    Značka dmBio je velmi oblíbená, a tak není divu, že adventních kalendářů od této značky bylo vytvořeno hned několik druhů. Jedním z nich je tento, který je určen pro všechny milovníky veganských pochoutek.

    4. Adventní kalendář dmBio

    Dalším kalendářem od značky dmBio je tento, plný samých dobrot. Mňam!

    5. Adventní kalendář dmBio malý

    Tento dmBio kalendář nejvíce připomíná takové ty klasické čokoládové, jen s mnohem lepším složením. A tento letos dostanou i moji kluci.

    6. Adventní kalendář dmBio čajový

    Tenhle advenťák je určen pro milovníky čajů a ukrývá v sobě 24 různých čajů, které zpříjemní adventní dny.

    7. Adventní kalendář Balea

    Balea je jednou z nejoblíbenějších "déemkových" značek, a tak není divu, že si mnoho příznivců našel i tenhle advenťák.



    Jak už jsem řekla, dm adventní kalendáře jsou hodně oblíbené, a to s sebou nese jednu malou "nevýhodu", bývají relativně brzy vyprodané. Takže pokud o ně máte zájem, je lepší koupit si jej vždy s předstihem - v prodeji začínají být již kolem poloviny října.

    A co vy - pořizujete si adventní kalendář i pro sebe, či pro manžela? A jaký?

    V eshopu dm.cz už je pro letošek snad vše vyprodané, ale v naší pobočce ještě některé kalendáře k dostání jsou. Takže pokud nemáte, a chcete, tak určitě ještě nějaký na poslední chvíli ulovíte 🙂

    apacheee
    22. říj 2022    Čtené 411x

    Doba svačinová v dm

    Čas letí, už za sebou máme téměř 2 měsíce nového školního roku a co tak sleduji kolem sebe, tak většina rodičů kolem mě už má chystání svačin lidově řečeno "plné zuby".  U větších dětí je možné, že si je připravují již samy, ale u těch menších leží většinou celá tíha svačin na rodičích. A nebojme se být konkrétnější a přiznejme si otevřeně, že většinou se to týká především nás, maminek.

    U nás doma se o starost se svačinami pro našeho staršího syna dělíme tak nějak napůl s mým muže. Ale o trochu více se o ně starám přeci jen já - minimálně při nákupech a vymýšlení toho, co koupíme.

    Nicméně tento školní roku máme doma už třeťáka (kdy to sakra tak uteklo?!), takže se do chystání svačin už v mnohem větší míře zapojí i Eliášek sám.

    Jak vypadají svačiny našeho školáka?

    U svačiny si dáváme vždycky hodně záležet, aby byla seskládána z věcí, které má náš syn rád, protože chci, aby ji OPRAVDU snědl a měl tak dostatek energie na celý den, který jej čeká. Některé dny chystáme svačinu “jen” do školy, jiné dny i na kroužky, které má hned po škole.

    Eliho svačiny se většinou skládají z pečiva, nebo z domácí placky, buchty, bábovky. Žádný den ale rozhodně nesmí chybět ovoce, zelenina a oříšky či sušené ovoce.

    Už na počátku školní docházky jsem samozřejmě hledala vhodné svačinové boxy a krabičky, ve kterých si bude Eli svačinu nosit. A našla jsem je v “déemku”.

    Zpočátku jsme nejvíce využívali babylove třídílný set plastových krabiček a vloni jsem v #dm objevila babylove nerezový svačinový box s krásnými motivy. Oba tyto produkty se mi velmi osvědčily, takže jim zůstáváme věrní i pro další školní rok.

    Svačina první pomoci

    Kromě klasické svačiny má Eli v tašce vždy ještě “svačinu první pomoci” - tedy něco, co může v tašce ležet bez povšimnutí klidně docela dlouho a nezkazí se to. Prostě taková záchrana, kdyby měl z nejrůznějších důvodů hlad - a je mi jedno, zda je tím důvodem “hnusný” oběd, nenadálý vlčí hlad, nebo třeba to, že se někde zpozdí a dorazí domů později než původně měl.

    V takovém případě prostě zaloví v tašce a vytáhne nějakou trvanlivou dobrotu.

    Nejčastěji to je některá z těchto možností:

    • ovocná kapsička babylove
    • tyčinka babylove
    • dmBio rýžové chlebíčky s medem
    • dmBio medové vafle

    A jak to máte se svačinami pro své děti školou povinné vy?

    apacheee
    29. zář 2022    Čtené 202x

    Ambasadorka dm doporučuje: naše TOP produkty pro praní prádla

    Už nějakou dobu mi píšete, zda by bylo možné napsat články, ve kterých bych doporučila naše (respektive nejvíce asi moje) nejoblíbenější produkty z dm rozdělené přehledně podle sortimentu. Přijde mi to jako super nápad, takže jdeme na to 🙂

    Právě před sebou máte první článek ze série a budu se v něm zabývat mými oblíbenými produkty, které pravidelně a dlouhodobě používám při praní prádla.



    TOP produkty v naší domácnosti jsou:

    • Ubrousky proti zabarvení prádla - Denkmit

    Tohle je za mě vlastně jeden z těch úplně nejvíc TOP produktů v celém dm, bez kterého si už ani neumím představit existovat!

    Díky těmto ubrouskům se nemusím zdržovat tříděním prádla podle barev a přesto mám jistotu, že se mi oblečení od sebe nikdy neobarví. Naopak, díky nim si prádlo udržuje dlouhou dobu zářivé barvy. A zachránila jsem s nimi i omylem odbarvené drahé nosítko!

    Cena produktu: 89,90 Kč/50 kusů


    • Prací gel na barevné prádlo - Denkmit nature

    Při praní používám už pouze gely a tenhle se u mě zabydlel již před dlouhou dobou. A od té doby, co jsem jej objevila, tak jsem už ani žádný jiný nekoupila. Jsem velmi spokojena s pracími schopnostmi a miluju jeho jemnou vůni

    Cena produktu: 84,90 Kč - 23 pracích dávek


    • Univerzální prací gel na prádlo - Denkmit nature

    Tento univerzální gel je vlastně takovým bráškou předchozího produktu a používám jej na bílé prádlo. Bílé prádlo je jediné, které peru vždy samostatně. I zde platí, že jsem velmi spokojená s vlastnostmi i vůní a jiný prášek na bílé už v naší koupelně nebyl hodně dlouho. A zůstane to tak i nadále.

    Cena produktu: 84,90 Kč - 23 pracích dávek


    • Tekuté žlučové mýdlo

    Tekuté žlučové mýdlo mi zůstávalo poměrně dlouho utajeno a přišla jsem na něj až díky holkám v dm skupince, které jej opravdu často doporučovaly. No a tak jsem jej zkusila a už ho nedám. Mám dva kluky, kteří nemají občas moc daleko do čuňátek - nicméně ještě nebyly schopni "vyrobit" skvrnu, která by tomuhle zázraku odolala.

    Cena produktu: 39,90 Kč - 250 ml


    • Žlučové mýdlo

    Žlučové mýdlo v pevné formě je stálicí mnoha koupelen, a naprosto právem. U nás se najde opravdu vždy. Stojí pár kaček a vydrží opravdu velmi dlouho. Tohle je přesně takový ten kousek, o kterém můžeme říct "za málo peněz hodně muziky".

    Cena produktu: 17,90 Kč / 100 g


    • Dezinfekce na prádlo

    Tahle dezinfekce prý ničí bakterie, plísně i speciální viry. Tuto část samozřejmě jako běžný spotřebitel nejsem schopna nijak ověřit, ale jsem moc spokojená s tím, jak jemně voní a naučila jsem se ji tak přidávat skoro do každé pračky místo aviváže a vůní na prádlo. A řekla bych, že je prádlo v ní vyprané znatelně měkčí.

    Tento produkt hodně využívám i při práci - při focení často půjčuji klientkám těhotenské šaty a dětem oblečky, takže je samozřejmé, že po každém použití jdou všechny použité věci do pračky - a právě s tímto prostředkem.

    Cena produktu: 49,90 Kč - 1,5 l


    Tak, tohle jsou ty moje TOP produkty - a jaké prací prostředky z dm jste si oblíbily vy? Dejte mi vědět do komentáře 🙂

    A pokud s produkty v tomto článku máte nějakou zkušenost, můžete jí připsat do centra recenzí a pomoci tak ostatním uživatelkám Modrého koníka.

    apacheee
    16. dub 2022    Čtené 1811x

    Nejlepší mazanec na světě? No přece ten od mojí babičky!

    Bez mučení přiznávám, že Velikonoce nejsou mým oblíbeným svátkem, ale vždycky se moc těším na mazanec, který v tu dobu pečeme hóódně často. On je teda tak dobrý, že ho pečeme i v průběhu roku, ale na Velikonoce chutná přecejen nejlíp.

    Ale abych začala od začátku. S tím mazancem to nebylo vždycky takovéhle. “Obyčejné” mazance mi totiž vlastně vůbec nechutnají, miluju jen ten babiččin.

    Moje babička je nějaká kuchařka a velká část mých oblíbených receptů je právě od ní. Každopádně tenhle na mazanec je pro mě prostě TOP. A jelikož jsem tu už její recept párkrát sdílela, vím, že velmi zaujal i ty z vás, které jste ho zkoušely péct.

    Recept na babiččin mazanec 

    • 600 g hladké mouky
    • 120 g cukru
    • 120 g rozpuštěného másla
    • 250 ml mléka
    • 30 g droždí
    • 1 vejce
    • 3 lžíce citronové šťávy
    • špetka soli
    • plátky mandlí na posypání
    • kdo má rád, může dát rozinky - my nedáváme

    Postup přípravy:

    1. Začneme přípravou kvásku. Dřív pro mě byl kvásek docela strašák a povedl se mi jen občas. Ale teď už vím, jak na něj, takže se s vámi podělím o svůj zaručený postup, který mi vždy funguje naprosto stoprocentně.

    Do většího hrnku rozdrobím požadované množství kvasnic, přisypu trochu cukru a společně je pomačkám. Nechám chvíli působit a mezitím si ohřeju trochu mléka - zde pozor, mlíko nesmí být horké, fakt jen vlahé. Droždí s cukrem mezitím ztekutilo, takže je ten správný čas přilít vlahé mléko. Společně promíchám a přikryju pokličkou. Chvilku nechám "pracovat" a kvásek krásně vykyne.

    2. Mezitím naházím všechny ostatní suroviny do mísy a nakonec přidám hotový kvásek. Těsto dělám v robotu, ale dá se docela dobře dělat i ručně. Každopádně je potřeba ho opravdu důkladně promíchat.

    3. Vypracované těsto přikryju v míse utěrkou a nechám cca hodinu kynout. Poté těsto rozdělím na 2 poloviny a z nich vypracuju 2 bochánky. Bochánky položím na plech, potřu vajíčkem, posypu mandlemi a nechám ještě cca 45 minut kynout.

    4. Troubu rozehřeju na 220° - prvních 5 minut se mazanec peče takto zprudka. Poté snížíme teplotu na 150 °, troubu pořádně vyvětráme a dál pečeme takto - cca 10 minut. Poté mazance přikryjeme pečícím papírem a pečeme do upečení.

    Doufám, že bude recept chutnat!

    A nezapomeňte se zapojit do dnešní soutěže u @petuliiik01

    https://www.modrykonik.cz/blog/petuliiik01/article/velikonoce-s-ambasadorkami-soutez-s-fi-68guce/

    Veru a #dm

    apacheee
    15. dub 2022    Čtené 1403x

    Soutěž je UKONČENA - Velikonoce s ambasadorkami: Vykoledujte si 2 balíčky dm dobrot (nejen) pro děti

    Přeji krásný den a v rámci projektu Velikonoce s ambasadorkami vám přináším soutěž s dm.

    Vybrat ceny do soutěže s dm je vždy docela těžké, protože v sortimentu je tolik tolik úžasných věcí, které by se vám líbily a hodily.

     Tentokrát jsem pro vás vybrala ceny, o které mi vždy hodně píšete, tak věřím, že vás potěší i tentokrát. Navíc k nadcházejícímu jaru a času výletů se vyloženě hodí.

    O co soutěžíme?

    V této velikonoční soutěži si spolu zasoutěžíme o 2 balíčky dobrot:

    1. místo - 17 kapsiček Babylove (různé příchutě)
    2. místo - 20 bio tyčinek (různé příchutě)

    Jak se do soutěže zapojit?

    1) Dejte lajk tomuto článku

    2) Dejte lajk dnešnímu článku od @klarasza - najdete ho zde:

    https://www.modrykonik.cz/blog/klarasza/article/nadpis-clanku-3mi22p/

    3) Do komentáře pod tento článek odpovězte na soutěžní otázku: 

    „Jakou koledu/nadílku máte pro své děti přichystanou na Velikonoční pondělí?“

    Pokud děti ještě nemáte a přesto byste se do soutěže rádi zapojili, zavzpomínejte, co jste jako malí dostávali vy?

    Soutěžní komentáře můžete přidávat až do sobotního rána (16.4.2022) do 8:00.

    Já pak za pomoci generátoru náhodných čísel vyberu dva výherce, kteří se budou moct těšit na slíbené dobroty z déemka 🙂

    Veru a #dm

    apacheee
    13. kvě 2021    Čtené 1557x

    Den matek s dm: Vyhrajte dárkovou kartu a vyberte si dárek přesně podle svých představ!

    Každou druhou květnovou neděli slaví v Česku svůj svátek maminky. A tento den je tu právě dnes. Jelikož se to tady na Modrém koníku skvělými maminkami jen hemží, říkala jsem si, že by si v tento rozhodně zasloužily odměnu. Proto je tu další soutěž. Všimla jsem si, že největší radost máte vždy ze soutěží o dárkovou kartu do dm, díky které si můžete koupit přesně to, co vám udělá největší radost. A přesně o takovou dárkovou kartu si dnes společně zasoutěžíme🙂

    Mateřství je samozřejmě někdy velmi těžké, přesto ale věřím, že se společně shodneme na tom, že je to nádherné období a pro naše děti a jejich dobro bychom udělaly téměř cokoliv. Do slova a do písmene. O mateřství, o rodičovství, o dětech a vlastně celkově o životě toho bylo řečeno opravdu mnoho a mnoho. Pojďte se společně se mnou podívat na citáty, které se moc líbí mně:

    •   „Máma  rozumí i tomu, co jí děti neřeknou.“ (židovské přísloví)
    •  „Být matkou na plný úvazek je jednou z nejlépe placených prací… Protože odměnou je čistá láska.“ (Mildred B. Vermont)
    •  „Mateřská láska je pohon, který obyčejné lidské bytosti dovoluje činit nemožné.“ (Marion C. Garetty)  
    • „Rozhodnutí stát se matkou je to nejzásadnější. Je to rozhodnutí, že vaše srdce bude navždy chodit mimo vaše tělo.“ (Elizabeth Stone)
    • „Matka je nádherná bytost, která, jak někdo řekl, nosí dítě devět měsíců ve svém lůně, dva roky v náručí a celý život v srdci.“ (Manuel Fernando Silva)
    • „Když mi bylo 5 let, matka mi neustále říkala, že štěstí je klíčem k životu. Když jsem šel do školy, ptali se mě, co chci být, až vyrostu. Napsal jsem „šťastný“. Řekli mi, že jsem úkol nepochopil, a já jim řekl, že oni nepochopili život.“   (John Lennon)

    A abychom nenabyly dojmu, že matky se stále vznáší jen na růžovém obláčku a prdí duhu, pojďme se podívat i na trochu jiný typ citátů. S největší pravděpodobností sice nejsou myšlené smrtelně vážně, ale věřím, že vás pobaví🙂

    • „Dobré matky střílejí své manžely lukem a šípy: To aby nevzbudily děti.“ (Peter     Ustinov)
    • „Dokonalá  matka miluje i spratka.“ (Halina Pawlowská)

    A teď už pojďme soutěžit o dárkovou kartu do dm v hodnotě 500 Kč…

    Abyste mohly tuhle lákavou výhru vyhrát, je potřeba splnit tato pravidla:

    1) Dejte lajk tomuto článku, děkuji 🙂

    2) Buďte členem skupiny Ve víru dm mánie

    3) Do komentáře mi napište odpověď na otázku:

    Co si myslíš, že je na mateřství nejkrásnější a co naopak nejtěžší (nebo nejnáročnější)?

    Do soutěže se mohou zapojit maminky, nastávající maminky a samozřejmě i ty, které se o miminko zatím teprve plánují!

    --------------------------------------------------------

    Soutěž trvá od dnešního dne a své komentáře můžete přidávat až do půlnoci 13. května 2020. Poté s klukama vylosujeme výherkyni soutěže a já ji oznámím na svém blogu i v dm skupině zde na koníkovi🙂

    --------------------------------------------------------

    Krásný svátek matek 

    Milé maminky užijte si dnešní den a pokud ještě náhodou nemáte dárek třeba pro tu Vaši maminku, zastavte se v některé z prodejen dm, kde určitě seženete to, čím jí uděláte radost! Inspiraci najdete zde: