dexin
    3. srp 2018    

    Světový týden kojení - den 3.

    Jedna z nejzásadnějších pomůcek pro kojící matku je naučit se při kojení spát. Je to velká zkouška důvěry ve své instinkty, které nedopustí, aby žena zalehla své dítě ba naopak, je tak blízko, že má možnost okamžitě reagovat na jeho potřeby.

    Spát s miminkem v jedné posteli není důležité jen pro matku, která má příležitost více spát a nemusí trávit noc vstáváním k postýlce nebo nočním uspáváním v náruči, je to důležité také pro miminko, které více než cokoliv jiného potřebuje cítit svou mámu a rytmus jejího srdce.

    Spaní s dítětem v jedné posteli zároveň slouží jako prevence SIDS syndromu.

    Kojení v leže je po porodu nejpohodlnější technikou, která zároveň udrží matku v klidu v posteli a umožní jí během šestibeděli odpočívat a nabírat sílu.

    Existují způsoby, jak si udělat v posteli pohodlí tak, aby žena neměla strach, že dítě zalehne a zároveň ležela v pohodlné poloze. Já ženy učím, jak si zafixovat záda, aby se mohly od miminka odklonit a aby jim bylo oběma komfortně.

    Na fotce je moje oblíbená poloha, kterou doporučuji cca od 4 měsíců, kdy už není miminko tak drobné jako novorozeně a kojení je zaběhnuté. Vznikla z lenosti střídat strany a zároveň z nutnosti kojit i z druhého prsa. A taky je fajn, když už vás prudí spát jen na boku nebo na zádech. 🤱🏼🌛🛌💖🆒