Šlehačkové cukroví - letos pečeme s dětmi

Počkej chvilku, chviličku, uhnětu tě, rohlíčku, uhnětu tě, upeču tě, máma už si dělá chutě, upeču tě pomaloučku, pan na tebe, rohlíčku, budu sypat sladkou moučku, počkej chvilku, chviličku!

Náměstí jsou svátečně vyzdobená a vévodí jim vánoční stromy, které jsou poseté desítkami baněk, svíček a prskavek. V ulicích svítí světýlka, výlohy se blyští, září a lákají k nakouknutí. Na náměstí stojí vánoční trhy, z nichž se line vůně svařeného vína a pečených kaštanů.

První adventní neděle je znamením, že Štědrý den je už za dveřmi a mělo by se začít s vánočními přípravami. Maminky už začínají přemýšlet, jak nazdobí ten a ten stromek, jaký vyberou věnec na dveře, jestli budou dávat girlandu na zábradlí a kolik napečou druhů cukroví. Tatínkové přemítají, kde koupí kapra a kde stromeček. A děti přemýšlí, co jim letos nechá Ježíšek pod stromečkem.
Ano, je tady jedna z nejkrásnějších částí v roce, Vánoce. A jaké by to byly Vánoce bez vánočního cukroví? Dnes pečete se mnou a Emičkou.

Poznamenejte si:
- 45 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 1 šlehačka (33 procent)
- moučkový cukr a vanilkový na obalení
Postup přípravy:
- Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto (jde to opravdu velmi dobře). Šlehačku vyndejte z lednice až těsně před použitím.
- Vyválíme plát 3-5 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě na cca 210°C, zhruba 8-10 minut. Práce s těstem je luxusní, jde to opravdu velmi jednoduše.
- Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru
- Všechno to hezky sníme, protože je to opravdu vynikající a hlavně jednoduché.


Šlehačkovým cukrovím přispíváme do naší letošní akce #vanoce_s_ambasadorkami
Ještě se můžete těšit na 10 dní inspirace a soutěží. Nezapomeňte bedlivě sledovat naše blogy, protože to opravdu bude stát za to.
A co říci na závěr? Mějte krásný, klidný a pohodový advent. Věřte, že to půjde i bez perfektního úklidu, bez 15ti druhů cukroví, bez x nedůležitých věci. Raději buďte spolu, sedněte si a zastavte se. Vnímejte tu krásu a atmosféru okolo. Jednoduše, užívejte si tyhle kouzelné dny a mějte se rádi.
Všem překrásný vánoční čas!

Iva, Emička a #vileda
Doporučujeme
recept si pisu, super ❤️
Já dělám 3 a 1/3 polo mouky, tuk Iva rozpuštěný (to by v tvém případě byl trochu kanibalismus, uznávám 😀), šlehačka. trochu citronové kůry...a obaluju jen v moučkovém cukru... a peču 5 min / 180°C .... A velmi důležitá věc (ať už je jakýkoliv recept) - neotvírat troubu po dobu pečení, cukroví by "spadlo".
Děkujeme za recept. Recept vypadá docela jednoduše 😅 tak to bych mohla zvládnout i já 😊
S těma prťatama má to pečení hned úplně jiný šmrnc... 🙂
@krtikkrtovaty Myslíš bordelový šmrnc? 😀
Moc vám to sluší 🙂
Moc děkuji za recept.. Mimochodem, moc vám to sluší holky... 💖
Miluju šlehačkové cukroví.....a mooooc vám to holky sluší❄
Vecer budu delat rohlicky. Obaluje se to ve stejnym tak urcite vyzkousim. Dekuji!
Jee to musim vyzkouset..dekuji..
Receptik znam,mam ho od moji babicky. Peceme ho kazde Vanoce,syn to zboznuje
@mexka Klidně schovej na Vánoce, vydrží 🙂
@ivakalinova Tak uz jsou v krabici,dekuji za recept:-* Byly toho 4plechy.
Jee, my ho akorát včera pekli s Tonikem...a obalovani s mouckovym cukrem jsme vytunili, když jsme tam přidali najemno nastrouhané vlašské ořechy. Akorát holky problém spíše estetický - udělaly se nám při pečení jakoby bubliny a některé i popraskaly,tak to není moc vzhledne. Nevíte někdo, čím to je?
@angelyn neotevřela jsi troubu při pečení?
@ivakalinova nee, ale neměla jsem tolik hladké mouky, tak jsem dosypala polohrubou, tak třeba jestli to nebude tim...
@mmm12345 moje babička vždycky říkala, nejlepší je v papírové krabici a dát alobal, sáček, ubrousek, cukroví, ubrousek, sáček.
A ideálně skladovat na trošku vlhčím místě. 10-15 stupňů je OK 🙂
@dzogobela podle mě je opravdu dobré i později. Hlavně neskladovat v plastu 🙂
@angelyn to by klidně mohlo být tím. V receptu mám vyloženě napsáno, hlavně nezaměňovat mouky 🙂
@petaov jojo, šlehačka je smetana ke šlehání, hlavně ať má 33 procent a lije se tam normálně tekutá 🙂
@ivakalinova tak budem dělat druhý pokus, stejně už je teď 3/4 snezeno :D snad už budou vyladeny i vzhledově
@ivakalinova teeda tolik vrstev?a mate vyzkouseno?
@emmanessa recept jsem měla na šest plechů🙂
Holky,moc mě těší, že se vám líbí. Jako oceňuji kromě chuti i tu jednoduchost. Dá se to zvládnout s dětmi a je to defacto hned 🙂
já moc děkuji @ivakalinova za recept. Těsto jsem dnes zadělala a odpočívá v lednici (snad jsem neudělala chybu a nemělo se hned zpracovat...). Kdybys měla i jiný superjednoduchý recept, tak za něj budu ráda. Doteď jsem dělala jen perníčky a linecký...
@ivakalinova mám blbý dotaz. Šlehačku 200ml nebo 250ml? Mám v lednici obě tak nevím jakou tam dát.
@linethe já použila tu 250 ml 🙂
@ivakalinova děkuju🙂
tak slehackove hotovo 👍...mela jsem nachystany stejny recept jako pises a hledala sem si ho napopud, ze to uz par let dela moje mamka a je luxusni, jen mi pak rikala ze ma trochu slozitejsi recept (vic ingredienci) no ale zkusila sem tehle jednoduchy, tak uvidime jak budou chutove az se trochu rozlezi😊
@ivakalinova tak tedy děkuji😀
Započala jsem pečení tímto cukrovím a kromě názvu šlehačkové bych ho nazvala i žravým😀😊🤩
Kam se na něj hrabou vanilkové rohlíčky.
Těsto je křehké, měkké, ani jedno se mi nezlomilo a z těsta jsem otočila asi 3.5 plechu 😊
Díky😊
@denny27 to mám radost ❤️
@eldoradoh krásné ❤️
@ivakalinova Půjde to i s tučnější šlehačkou, nebo se musí přesně dodržet recept? Díky
@petaov klidně i se 40%, toho bych se nebála 🙂
Články od Ambasadorek miluju

@monikastelinka ❤️
@linda2341 úplně v pohodě vydrží 🙂
Ivčo, necháváš těsto uležet? 🙄
Začni psát komentář...





Holky,vám to táák sluší. Ivo, děkujeme za recept na cukroví.