verunka_korunka
    11. pro 2016    Čtené 203x

    Jak jsme doma testovali Tescomu 🙂

    Když mě vybrali do testování byla jsem překvapená a nadšená zaroveň, protože doteď jsem nikdy nic nevyhrála a nebyla jen tak vybrána, že dostanu nějaký dárek. Po zdobícím peru Delícia jsem pokukovala od doby, kdy jsem ho poprvé před pár lety viděla v televizi jako představování novinky od Tescomy. Proto byla moje radost z vybrání tak velká.

    No a jako bonus jsem mohla otestovat i vykrajovátka na linecké. Docela nám to bodlo, protože ještě minulý rok jsme s manželem linecké dělali docela monotonní... tedy pouze kolečka 😀 Vždy jsme je zatím dělali jen pro nás, tak nebyl důvod řešit vzhled cukroví, důlezitá pro nás byla přeci chuť 😀 Testování nás nakoplo k tomu abychom koupili i jiná vykrajovátka, než ty naše kolečka. Docela se hodili i na perníčky, které jsem poté zdobila perem Delícia.

    Tak a teď pěkně popořadě jak jsme testovali. První na řadu přišlo linecké, protože perníčky musely po upečení 3 dny odpočívat.

    1) Vykrajovátka na linecké Delícia, vánoční


    Recept na linecké mám od tchýně. Je to bezkonkurenčně nejlepší linecké co jsem kdy měla. Takže recept jsem si prostě musela opsat. Recept bude na konci recenze.
    Vykrajovátka jsme se rozhodli s manželem otestovat pořádně a konfrontovat se standartními kovovými vykrajovátky. Takže i těsto jsme rozdělili na 2 poloviny. Těsto jsme vždy rozváleli cca na 2-3 mm tloušťku.


    První na řadu přišly vykrajovátka Delícia, které jsme měli testovat. Byla jsem na ně docela zvědavá. Myšlenka otvoru vždy na stejném místě se mi docela zamlouvala, přeci jen jsem trochu perfekcionista. Provedení se mi zdálo taky logické a promyšlené a umývání v myčce byl dobrý bonus. Velikost vykrajovátek mě trochu odrazoval, přeci jen jsou opravdu malinkatá, takové jednohubky... První myšlenka byla, jak je proboha budu potom slepovat??? To budu úplně zapatlaná.

    První vykrajování zvonečků bez dírky probíhalo docela bez obtíží. Nějaké obtíže přeci jen byly... Plastová vykrajovátka vykrajovala řádně až po vyšším tlaku na vykrajovátko. Takže jsem se hodněkrát nervla, že musím znovu vykrajovátko přiložit. Tohle bylo mnohem horší při vykrajování tvarů s dírkou, protože trefit vykrajovátko zase přesně na nedořezaný tvar bylo šílené. Potom už jsem tlačila raději fest ať je to pořádně vykrojené. Tento problém je hodně úzce spojen s receptem na linecké, je v něm nastrouhaná kůra ze 2 citrónů, takže přefiknout vykrajovátkem kousek kůry bylo trochu složitější. Přenášet na plech jsem musela nožem.

    Trochu jsem se bála deformace tvaru, ale to mě nenapadlo, že u těch s dírkou to bude mnohem horší!!! Takže u těch s dírkou jsem se vždy modlila, aby zustali pěkně ve vykrajovátku a já je mohla snadno přenést na plech. Ještě jedna věc, u vykrajování kusů s dírkou se mi špatně přikládala vykrajovátka "natěsno". Musela jsem koukat všude okolo vykrajovátka abych to přiložela správně, protože jak nejde vykrajovátkem vidět těsto, přikládá se to dost špatně a musí se kontrolovat všude okolo pohledem nebo hmatem jestli je umístěno vykrajovátko celé na těstu.


    A teď srovnání s klasickými kovovými vykrajovátky.

    Pominu velikost vykrajovátek, protože kovové máme větší. Můžu srovnat jen to vykrajování. Klasická kovová dle mě vykrajují mnohem snáz, nemusí se na ně tolik tlačit, pěkně je vidět těsto okolo. Na druhou stranu horní hrana je hubenější než u plastových, tedy se víc zařezává do dlaně nebo prstů, ale mohu říct, že pro mě bylo mnohem nepřijemnější to vyvýjení vyššího tlaku na plastová vykrajovátka než mírné zařezávání kovových vykrajovátek do prstů. Dále kovová vykrajovátka nemají dírky, takže každá je malinko jinde jak se dělá zvlášť a bonus jako umývání v myčce s kovovými taky není. No nicměně u mě vyhrála i tak kovová vykrajovátka.

    +/-
    +/-+ dírka vždy na stejném místě
    + malé roztomilé tvary (pro návštěvy budou vypadat parádně)
    - horší vykrajování těsta (vyšší tlak na vykrajovátko)
    - těsto pod vykrajovátkem není dobře vidět
    - těsto musí být na tyto malé tvary mnohem tenčí a manipulace s ním je potom horší
    - malé tenké tvary se přenosem více deformují


    2) Cukrářská zdobící tužka Delícia


    Na zdobící tužku, jak už jsem psala, jsem byla od začátku natěšená a musím říct, že mě nezklamala. Balíček se skládal z 5ti hrotů různé velikosti (všechny kulaté), zdobícího pera, nálevky a stojánku. Pouze silikonové tělo se může umývat v myčce na nádobí, zbytek se musí umývat ručně.


    Poskládání pera je velmi jednoduché a intuitivní. Pro stabilizaci na naplnění je dobré použít odkládací stojánek, který se přilepí ke stolu a do něj se pero postaví. Nálevka docela pěkně pomůže usměrnit plnící hmotu do pera, i když se musí plnit pomalu a s pomocí nějaké špejle, jinak mi nechtěla hmota někdy sjet do pera. Plné bylo asi po necelých 2 polévkových lžicích hmoty. Nasazení uzávěru je také jednoduché, jen je potřeba mít hmotu v peru cca 1 cm pod okrajem, jinak vám to nasazením uzávěru vyteče. Součástí uzávěru je velký šroub, který posunuje zdobící hmotu dolů k hrotu.

    Zmáčknutí silikonového těla jde relativně snadno, ale je to samozřejmě trochu tužší než při zdobením sáčkem. Po pravdě, v půlce jsem se musela vystřídat s manželem, protože už mě začínala bolet z toho mačkání ruka. Po půl hodině kdy testoval manžel jsem dozdobila zbytek. Tedy na velké množství perníčků bude možná příjemnější zdobit sáčkem.

    Ale jinak musím uznat, že třeba pro děti to musí být parádní. Když si vzpomenu jak jsem zdobila já s bráchou, dírka v pytlíku se zvětšovala a zvětšovala až jsme zdobili "dálnicí". Brácha byl menší a ze začátku neudržel pytlík nahoře zavřený, takže mu to teklo vrchem ven. Tady se to nestane. Tužka je pěkně uzavřena a jen se mačká silikonové tělo. Až se mačká příliš hluboko nebo to dokonce nejde, tak se otočí velkým šroubem na uzávěru a může se zase pokračovat ve zdobení. Šroub "poskakuje" po zářezech, takže se dobře odhaduje kolikrát otočit, mi většinou stačily 3 otočení (cvaknutí).

    Na zdobení perníčků jsem použila dva nejtenčí hroty (na obrázku zrovna používám druhý nejtenčí hrot). V mém podání byl hodně patrný rozdíl, v manželově i nejtenčí hrot udělal stejně tlustou čáru jako můj druhý nejtenčí. Všechno jde, když se chce 🙂 Tenkým hrotem se zdobilo krásně jemně, nebyl žádný problém. Krásná linka, parádně se dělali i mřížky, což jsem pytlíkem nikdy nezvládla (možná proto, že jsem naposledy zdobila perníčky někde v 15 letech).

    Psaní šlo taky dobře, i když lepší psací než tiskací, takže na dorty to bude naprostá bomba. Už se těším až Terezce upeču v srpnu narozeninový dort. Silnější hroty se budou určitě taky hodit, i když se trochu obávám častého plnění, ale na pár muffinů to bude lepší než potom čistit látkový sáček. A poslední parádní věc, při zdobení, když by se měl zašroubovat šroub aby se nemuselo tolik mačkat, je parádní čas na to hroty vyměnit. Takže zdobcí hmota je sice uvnitř pera, ale bez problémů mohu hrot změnit. U některých sáčků to jde také, ale u některých je to problém. Pokud se hrot ucpe je součástí balení ještě taková jehla na prošťouchnutí hrotu, použila jsem asi 5x za celou dobu zdobení a byla jsem za tu pomůcku opravdu ráda. Když jsem pero ukazovala babičce, tak ta z toho byla taky nadšená a hned říkala, že si to musí pořídit 😀

    A na závěr, číštění bylo hodně rychlé a snadné. Dokonce mi nevadilo pero znovu naplnit, protože jsem zapomněla na ozdobení druhé strany 3D perníčků. Za pár minut bylo vše i se zdobením a znovu umýváním hotové.

    Zdobící pero Delícia si u mě v kuchyni najde své uplatnění. Jsem ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet, bude pro mě opravdu přínosem a radostí 🙂


    +/-
    + snadná manipulace a složení
    + snadné umývání
    + jednoduchá práce s perem i pro děti
    + krásná stejně široká stopa, tečky dělá taky parádní
    + bezkonkurenční na napsání textu tenkou linkou
    - trochu horší plnění, ale to je dáno velikostí pera (větší být nemůže protože by se pak drželo špatně v ruce)
    - pro delší práci není úplně ideální (bolela z mačkání ruka)
    - stojánek pro pero se mi od stolu odlepoval, chce to asi nějaký hladší povrch (třeba sklo)


    Recepty:

    1) Linecké
    49 dkg hladké mouky
    27 dkg másla
    20 dkg cukr moučka
    1 vanilkový cukr
    1 celé vejce
    2 žloutky
    citronová šťáva a kůra ze 2 citrónů

    Vypracovat těsto, nechat v lednici minimálně jeden celý den. Péct na 180°C, cca 10 minut, nutné sledovat, až začnou chytat barvu tak ven 🙂
    Další den mažeme marmeládou a aby pěkně "povolili" a nebyli tvrdé, ale pěkně se po ukousnutí rozpadli, dáváme je v uzavřené nádobě do lednice nebo na balkón do chladu (potřebuje to několik dní než navlhnou a nejsou tvrdé).

    2) Perníčky

    50 dkg hladké mouky
    25 dkg cukru krystal
    15 dkg medu (3 polévkové lžíce)
    5 dkg másla
    1 velé vejce
    1/8 l kávy (z melty)
    1 kávová lžička kakaa
    1 kávová lžička jedlé sody
    1 kávová lžička perníkového koření

    Kávu, cukr med a tuk dát do většího hrnce vařit. Do vařícího vsypat mouku s kakem a dobře zamíchat. Odstavit a nechat prochladnout. Do prochladlého těsta zapracovat celé vejce, sodu a koření. Dobře vypracovat do hustoty vánočkového těsta (je-li těsto řídké přidat hl. mouku). Bochánek poprášit moukou a nechat v chladu do druhého dne. Pak vyválet těsto 3-5mm silné, potírat žloutkem rozmíchaným s vodou a péct na 150°C cca 10-15 minut. Hlídat až budou perníčky chytat barvu a přitom na dotek budou měkoučké jak nadýchaná peřina. Po vytáhnutí z trouby přendat perníčky z plechu na rovnou plochu zchládnout. Zdobit až za 3 dny nebo později (aby poleva na perníčkách držela).

    Bílková poleva:
    1 bílek, šťáva cca z 1/4 citronu, 1/4kg cukru moučka
    Polevu míchat ručně tak dlouho až zbělá a zhoustne. Nedomíchaní se roztéká a přemíchaná odprýskává z perníčků. Poleva se dá uchovat v chalu 2-3dny zakrytá vlhkou utěrkou. Zřídne-li přidá se cukr, zhoustne-li přidá se citronová šťáva.

    kateczka
    10. pro 2016    Čtené 120x

    Předvánoční testování výrobků Tescoma Delícia

    Když jsem dostala možnost testovat výrobky značky Tescoma byla jsem nadšená, tím spíš, že se jednalo o vykrajovátka a zdobící tužku Delícía, což se před Vánoci opravdu hodí. Doma už mám několik výrobků této značky, které jsem si přivezla do Anglie a stali se nedílnou součástí vaření a pečení, u kterého mi velmi ráda asistuje i moje tříletá dcera.

    Očekávaný balíček mi přivezla zásilková služba a my jsme se mohli s nadšením pustit do testování 🙂

    Vykrajovátka s Vanočním motivem a s bonusem zlaté barvy jsou šikovně uložena v plastové krabičce s průhledným víkem, což oceňuji už jen z toho důvodu, že vím, kde je příště najdu a nebudu je muset hledat v kupě s ostatními. Samotná vykrajovátka jsou také plastová, takže na rozdíl od kovových se nemusím bát, že se moje dcerka při zatlačení na těsto tou ostřejší hranou zraní.

    Vykrajování jde snadno a líbí se mi i způsob vykrajování středu u vrchní části cukroví, tzn. nemusím odhadovat možný střed, ale vložím středovou formičku do vykrajovátka, která tam krásně zapadne a je to! Velikost upečeného cukroví je opravdu "petit", na což já, jakožto dcera cukrářky nejsem moc zvyklá, o to víc se mi to líbí.

    Zdobící tužka Delícia je uložená v plastovém obalu, ale už ne v krabičce, což by se mi asi více líbilo. Tělo tužky je vyrobeno z měkkého plastu a pěkně se s ní pracuje. K dispozici je 5 hrotů s různými průměry vhodné na různe druhy krémů a polev. Tužka je tedy dobrým pomocníkem nejen na zdobení perníčků a jiného cukroví, ale také na psaní číslic a textů např. na narozeninové dorty, což určitě ocení i moje maminka a nemůžu se dočkat, až jí tento "Teskomácký" výrobek přivezu na odzkoušení.

    U tužky se mi také moc líbí plastový přísavný držák, do kterého tužku lehce vložíte a pomocí také velmi šikovné násady plníte. Čištění už bylo trošku složitější a líbil by se mi, jako součást balení, malý štěteček, kterým by se dal snadněji vyčistit vnitřek tužky i malé hroty.

    Oba výrobky jsem si oblíbila a budu používat. Tímto děkuji za možnost odzkoušení si hlavně zdobící tužky, kterou jsem si chtěla pořídit, ale po ne moc dobrých zkušenostech mých kamarádek jsem váhala. Teď jim aspoň můžu ukázat jak to s ní krásně jde 😉

    Požehnaný advent a krásné chvilky s Vašimi dětmi strávené nad tvořením voňavého cukroví přeje Katka 🙂

    dashyyy
    10. pro 2016    Čtené 85x

    Jak jsme testovali pomocníky TESCOMA DELÍCIA

    Zhruba týden před vyhlášením ,,výběrového řízení" na #test_tescoma dorazil do naší schránky katalog s produkty Tescoma. Abych byla opravdu upřímná, letos jsem byla velice mila překvapena s řadou novinek a vychytávek. Ačkoliv se do podobných akcí běžně nezapojuji, Tescoma mě opravdu moc lákala. Říkala jsem si, že šance na účast jsou mezi místními Star mizivé a přece se zadařilo. Já i tchýně jsme měly opravdu radost, že jsme tuto možnost dostaly. Velké díky Tescomě a Modrému koníku 😉 

    Balíček dorazil neskutečně rychle, až jsem byla zaskočená a teď se pojďme podívat, jak se nám testovalo.

    Vykrajovátka na linecké DELÍCIA

    Jako první jsme vyzkoušeli vykrajovátka na linecké. Ve velice praktickém balení se nachází 6ks vykrajovátek včetně středových vykrajovátek. Musím říct, že jsme byli překvapeni velikostí, jsou opravdu drobnější. Nicméně výsledkem jsme byli velice mile překvapeni.

    S vykrajovátky se vykrajuje velice hezky, na to, že jsou menší, člověk nemusí mít žádné obavy z nevzhledných patvarů. Vykrajování je ideální pro malé pomocníky, krásně jim padnou do ručiček. Já jsem velice ocenila středová vykrajovátka. Je to perfektně vymyšlená věc z kvalitního materiálu. Člověk si musí dát pozor při pečení. Je potřeba počítat s tím, že cukroví je upečené o fous rychleji, než je člověk zvyklý.

    Podle následující fotky je evidentní, že vykrajování je i pro malé pomocníky velká hračka 😉

    Cukrářská zdobící tužka DELÍCIA

    Tužka byla opravdu velkou výzvou. Nejsem úplně manuálně zručný jedinec a loňské zdobení perníčků kupovanýma tubama bylo spíše ve znamení hororu. Z praktického hlediska je tužka velice dobře promyšlená, aby opravdu usnadnila práci kolem zdobení. Pět šroubovacích hrotů úplně lehce bez zašpinění rukou vyměníme během pár vteřin. Dokonalé je odkládání do nástavce.

    Jediné z čeho jsem byla v rozpacích bylo plnění. První plnění jsem byla skoro nešťastná a připravný bílek na perníčky mi lezl horem i dolem. Každopádně to bylo akorát první plnění a další pokusy už byly lepší a lepší 🙂Jsem si jistá, že tuhle libovku ocení především cukrářky a opravdu se moc těším až jí tchýně vyzkouší na zdobení dortů. 

    Tužka v plné parádě

    Testování naším Filípkem opět proběhlo naprosto v pořádku. A i přesto, že syn celkem nerad jakkoliv výtvarně spolupracuje, tužka se mu moc líbila a musím uznat, že mu to šlo samo. 

    Dokonce si tužku vyzkoušel i můj švagr, což nás všechny opravdu překvapilo. Nepřál si být publikován, tak alespoň takto 🙂 

    A jak jsme byli spokojeni?

    Ačkoliv to na můj časový harmonogram byl pořádný nápor. První pečení jsme si díky testování moc užili a určitě doporučujeme tyto výrobky všem. Jsou to výborné pomůcky, které šetří čas i nervy.

    Ještě jednou velké díky za tuto příležitost!!

    Nakonec pár konečných výrobků mých, mých dětí a drahé tchýně.

    Všem krásné svátky a veselé Vánoce!

    pajinka85
    9. pro 2016    Čtené 155x

    Náš testovací týden s Tescomou

    Na Modrém Koníkovi se pohybuji už od roku 2007, to už je let. Za poslední dobu se tu událo spoustu změn,z těch významnějších třeba ambasadorky známých značek a dále pak oblíbené testování. 

    Do prvních testováních jsem se nepřihlašovala, vyčkávala jsem, až mě něco opravdu zaujme. A stalo se. Výrobků od firmy Tescoma máme doma celou řadu. Mohla bych to vše vyjmenovat, ale to by byl celý článek jen o tom. 😀 Dostali jsme od tchýně celou základní výbavu do nového domu. (talíře, skleničky, hrnečky, dózy, ...) a postupně jsem si dokoupila další pomocníky sama.  

    Takže po přečtení výzvy na přihlášení bylo jasno....jdu do toho!!!!! 🙂 Byla jsem vcelku v šoku, když přišel email, že jsem byla vybraná. Balíček dorazil rychle, Tobiášek se chopil rozbalovaní, to on miluje. Je mu jedno co v balíčku najde, vždy má z toho hroznou radost. 🙂 

    Testovat jsme měli  produkt Cukrářská zdobicí tužka DELÍCIA.

    Rozhodla jsem se pro perníčky. Při hledání vykrajovátek na nás vyskočila sada vykrajovátek Safari také od Tescomy, které si vybral Tobík, když jsem šla pro formičky na malé koláče. Tak konečně na ně došlo a Tobiášek z toho měl velkou radost. Šli jsme proti proudu chaloupek a vánočních motivů -ikdyž i na ně došlo. 🙂 Vykrajovali a pekli jsme spolu. To nám šlo výborně. 

    (pozn. použili jsme i vykrajovací razítka od Tescomy)

    Recept na perníčky zde :

    60 dkg hladké mouky

    25 dkg moučkového cukru 

    3 vejce

    1 kypřící prášek do perníku

    1 lžíce perníkového koření 

    6 lžic medu 

    20 dkg másla

    2 lžíce kakaa

    -po upečení potřít potřít vajíčkem

    A pak jsme zdobili. 

    Zdobící tužkou nám to šlo krásně. Ikdyž nejsem extra výtvarník,tak jsem něco na perníčky vykouzlila a kluci z toho byli nadšení. 🙂 Ale nejvíce nám pomohla moje sestra Iveta @isinecka . Udělali jsme celou Safari. 

    Pozitiva: 

    + Dobře se drží.  

    + Nemusí se silou mačkat.

    + Nikde to neteče.

    + Má výměnné hroty.

    + Zdobit tím jde i dětem.

    + Snadno  se vymývá.

    + Praktický stojánek. 

    Negativa:

    - Jediné co se nám moc nedařilo, bylo dostat do toho náplň. Ale nakonec jsme na to přišli a příště už to bude určitě mnohem lepší. 

    Perníčky po nafocení zmizely jak pára nad hrncem. Budeme muset brzy péct další a tentokrát tedy už určitě vánoční.

    Testování produktu

    Vykrajovátka na linecké DELÍCIA, tradiční, 6 ks

    U těchto vykrajovátek nás zaujala na první pohled praktická krabička. Už je nikdy nebudu muset hledat mezi ostatní hromadou vykrajovátek, vždy budou hned po ruce.  (Teda pokud je nebude mít někdo půjčené, jako zrovna teď)

    Tobiášek nejraději vykrajoval stromeček. Vykrajovátka jsou skvělá. Vyříznou střed pokaždé stejně, nemusíme nic měřit , kontrolovat a hledat to správné místo. Šlo to s nimi mnohem rychleji. Na nás jsou nezvykle malinké,ale nakonec se nám drobné cukrovíčko moc líbilo. Akorát jsme první plech malinko připekli :( No jo no, jsem zvykla na pořádné kusy. :D Další plechy jsme si pohlídali. Než jsem stihla namazat marmeládou a slepit, tak polovina lineckého zmizela. Ale něco jsem zachránila, naplnila a pak si s chutí k nim sedla. 

    Pozitiva: 

    + Praktické balení.

    + Malá vykrajovátka, skvěle padnou dětem doruky.

    + Jednoduché vyříznutí středu. 

    Negativa: 

    - Tak asi žádná, maximálně ten jejich minimalistický rozměr, i když to nebude nevýhoda, spíš jen nezvyk. 

    Děkujeme za možnost testovaní, děkujeme za důvěru, kterou jste nám zde vložili do našich rukou.

    Přejeme krásný advent, příjemné pečení a žádný stres. (o tom bych vám mohla dlouze vyprávět) ♥♥♥♥♥

    janakar
    6. pro 2016    Čtené 194x

    Letos nám vánoce přinesla Tescoma

    Tescoma je značka, kterou mám velmi ráda. V létě s oblibou používáme tvořítka na nanuky, na vánoce různé formičky, vykrajovátka, tvořítka na vosí hnízda a mnoho dalších výrobků máme v plánu dokoupit.

    Když jsem tedy narazila na nabídku testování výrobků od Tescomy, nemohla jsem ji jen tak přejít a zapojila se. Zdobící tužka byla jedna z věcí, kterou již dlouho mám  poznačenou v katalogu, abych na ni nezapomněla, až budu dělat objenávku. Moc mě tedy potěšilo, že jsem byla vybrána a že zrovna tužka je součástí testování. Kromě zdobící tužky jsme testovali vykrajovátka na linecké.

    Výrobky dorazily velmi rychle, stejně tak pokyny k testování. Nejprve mě docela překvapil šibeniční termín. Testovat jsem musela začít prakticky hned, což pro mě byla celkem nezvyklá situace - takto brzo jsem s pečením snad ještě nikdy nezačala🙂 Ale jak již napovídá nadpis mého článku - s pečením k nám dorazila vánoční atmosféra, za což jsem nakonec moc ráda. Slíbila jsem dětem, že testovat budeme společně a slib jsem splnila.

    Nejprve jsem důkladně rozebrala a zase složila zdobící tužku, abych se s ní dobře seznámila a testování s dětmi pak probíhalo hladce.

    Součástí balení tužky je pět velikostí hrotu, což zajišťuje univerzální použití tužky - od jemného zdobení (např. perníků) až po zdobení dortů krémem.  Velmi oceňuji možnost uložení těchto hrotů a čistící jehly do dutiny pístu. Takto předejdeme hledání připadně ztrátě jednotlivých hrotů a vše máme bezečně uloženo. Dále je součástí silikonová nálevka na polevu či krém a silikonovavý stojánek s přísavkou, do kterého můžeme tužku během práce odkládat, což je také velmi praktické.

    Po teoretické přípravě jsem se pustila do praktické části 🙂 Testování probíhalo ve dvou fázích - zdobící tužku jsme testovali na perníčcích, vykrajovátka na lineckém. Připravila jsem těsta a těšila na své tři kolegy testery🙂

    Společnými silami jsme upekli perníčky. Celé pečení však bylo v duchu toho, abychom to co nejrychleji měli a mohli začít zdobit. Během pečení se u nás již vytvářel pořadník, kdo bude mít tužku první 🙂 Poté již přišla na řadu tužku. Výrobek jako takový podle mého názoru nemá chybu - nemám jedinou výtku k tomu, co bych na ní udělala jinak. Problémy, které jsme během zdobení řešily souvisely s konzistencí náplně respektive polevy, což ale s kvalitou tužky absolutně nesouvisí.

    Když tedy pominu komplikace, které jsme řešili, než jsme vychytali správnou hustotu polevy, první věc, která mě velmi mile překvapila byla čistota práce. Vzhledem k tomu, že perníčky u nás pravidelně zdobí děti a obvykle používáme klasický pytlík, musím vyzvednout, že nikde nebyla vytečená poleva, nemusela jsem neustále běhat kolem dětí a upravovat jim pytlíčky, ze kterých jim nekoordinovaně vytéká poleva. Prostě a jednoduše byla ta práce čistší a pohodovější. Jediný zádrhel byl, že jsme měli jen jedno pero a tři zdobiče🙂

    Samozřejmě jsem zdobící pero otestovala i já. Pracovalo se mi s ním velmi hezky. Nejsem žádný umělec, ale v momentě, kdy se mi povedlo vystihnout správnou hustotu polevy, která musí být skutečně hodně hustá, začalo se mi celkem dařit. S hustotou souvisí i plnění pera. Vzhledem k tomu, že poleva musí být hodně hustá, je celkem obtížné pero naplnit  - je třeba polevu do pera dávat dlouhou úzkou lžičkou. To jsou ale vše věci, které člověk řeší při prvním použití a příště již ví, jak na to.

    Pero má opravdu hodně použití. Určitě ho budu používat i na další výtvory v kuchyni - těším se, až s ním budu vytvářet čokoládové ozdoby do zmrzlinových pohárů a určitě ho využiju i pro zdobení různých moučníků a dortů. Vřelo ho doporučuji.

    Druhou částí testování byla vykrajovátka na linecké cukroví. Vykrajovátka jsou uložena v praktické plastové krabičce, což je fajn. Co mě překvapilo nejvíc, je velikost. Ačkoliv se to na první pohled nezdá, cukroví je opravdu malinké. To ale považuju jednoznačně za pozitivum. 

    Nikdy jsem se taky nesetkala s tím, aby středové vykrajovátko bylo součástí hlavních tvarů. Toto řešení je velmi výhodné především pro děti. Navíc se nám nikdy nestane, že otvor není přesně tam, kde chceme, že se netrefíme. Navíc jsou pak výsledné tvary nápaditější, protože nemáme v každém tvaru jen malé kolečko, ale např. kapřík má očičko apod. Musím říct, že děti to moc bavilo a s vykrajovátky se jim pracovalo moc dobře.

    Výsledné malinké tvary byly skutečně kouzelné.

    I tento výrobek nás moc potěšil a rozhodně nezklamal. 

    Děkujeme MK i firmě Tescoma za možnost testovat tyto skvělé výrobky, které můžeme s čistým svědomím všem doporučit.

    lutsousek
    6. pro 2016    Čtené 72x

    Moje testování s Tescomou

    Předem bych chtěla moc poděkovat za možnost testování výrobků Tescoma. Jelikož se řadím mezi prakticky nepečící osoby a vánoční pečení dělám čistě z povinnosti, měla jsem obrovskou radost, že jsem byla vybrána a s velikou nadějí v nalezení lásky k pečení, jsem se vrhla do testování.

    Když mi dorazil balíček, měla jsem těsta na perníčky i linecké už poctivě nachystána v lednici. 

    Začnu s recenzí na zdobící tužku Delícia. Tužku od jiné značky jsem měla v ruce loni a ihned ji vyměnila za klasický zdobící sáček. Byla jsem tedy dost zvědavá, v čem bude ta od Tescomy jiná. Nooo, ve všem. 🙂 

    Tužka je krásně měkká, snadno se mačká. V balení je pět špiček pro různé tloušťky zdobení. Plnící kroužek, silikonový stojánek a jehla na propichování ucpané trysky. 

    Samozřejmě nechybí ani návod a recepty na krémy vhodné na zdobení. 

    Na klasickou bílkovou polevu na perníčky jsem zvolila špičku č.1, tu nejtenší. Plnění nebylo zrovna nejpohodlnější, ale pomocí nože se poleva dostala dovnitř tak, jak má. 

    Závit není třeba moc utahovat, poleva krásně teče prakticky sama. Když tužka ztrácela tlak, buď jsem ji jemně zmáčkla nebo trochu utáhla píst. Poleva vytéká krásně jednolitě, tryska se ani jednou neucpala a nebylo nutné ji "protahovat" přiloženou jehlou (plastovou).  

    Perníčky byly nazdobeny rychle a prakticky bez práce. Nevýhody jsem našla jen ve vlastní kreativitě a třepoucích se rukách. 🙂 

    Problém nastal ve chvíli, kdy jsem potřebovala tužku doplnit a poleva začala vytékat vrchem kolem závitu z tužky a ani po kompletním vymytí už nechtěla spolupracovat. Připsala jsem to vlastní neschopnosti a únavě a nechala tužku odpočinout na pozdější dozdobení lineckého.

    Teď přišla na řadu vykrajovátka na linecké...

    Vykrajovátka Delícia od Tescomy jsou uložena v krabičce a nehrozí tak jejich poztrácení. V balení je 6 různých tvarů- hvězdička, stromeček, zvoneček, kapřík, hříbek a ... no něco mezi citronem a ořechem. Nevím, je to u nás tak 50/50. 🙂 Každopádně jsou hezké a malé, což já osobně chválím. Z lineckého jsou takové roztomilé jednohubky, rovnou do pusy a bez drobení. Vykrajování šlo samo- jedna řada obrysů, druhá řada rovnou se středy. Jedno jako druhé. 

    Dílky do sebe krásně zapadají, takže vykajování lineckého se středy je rychlé a všechny středy jsou přesně uprostřed a bez práce a zaměřování. 🙂 

    Byla to rychlovka!

    Akorát bylo objeveno malou záškodnicí a čeká mě druhé kolo pečení. A víte co? Letos mi to nevadí a těším se na pečení. Vykrajovátka jsou boží! 

    A konečně dovětek ke zdobící tužce Delícia. Linecké upečeno, slepeno a část jsem se rozhodla dozdobit čokoládou.

    Čokoládou se tužka plní krásně, nikde nestéká díky plnícímu kroužku. Zkrátka čistá, rychlá práce. Zkusila jsem špičku č. 2, ale na čokoládu a mini linecké byla silná, tak jsem se vrátila zpět k č.1. Dozdobeno bylo v mžiku, práce jde od ruky a hlavně to člověka baví! 

    Další problém s tužkou nastal až při mytí. Tužku jsem hned dala pod vodu, ale koncová část u špičky nešla čokolády úplně zbavit. Dle návodu jsem tedy to silikonové tělo dala do myčky na nádobí. Tužka přežila, ale stopy čokolády zůstaly. Naštěstí už po mytí v myčce stačilo tužku propláchnout pod tekoucí vodou a je zase jako nová. Bílková poleva šla ale vymýt krásně. 

    Sečteno a podtrženo

    Hodnotím celkově oba výrobky Delícia velmi kladně! Práci mi hrozně ulehčily, zrychlily a hlavně mě to bavilo. 🙂 Letos poprvé moje perníčky nepřipomínají zdobením Rorschachovi skvrny. Beru to jako moje malé velké vítězství! A doufám, že zvednu sebevědomí některým z vás, které se stydíte za svoje perníčky. Vždycky si teď můžete vzpomenout na ty moje, se kterými jsem ještě musela na veřejnost. 🙂 

    Ještě jednou děkuji za možnost otestovat výrobky Tescoma a vám všem přeji krásné Vánoce bez stresu a nervů, když se něco náhodou nepovede tak, jak byste chtěli. 

    Lucie

    llluckaaa
    5. pro 2016    Čtené 243x

    Tescoma Delícia v mojí kuchyni

    Musím říct, že když jsem byla vybrána k otestování výrobků Tescomy, měla jsem ohromnou radost. Těšila jsem se, jak si doma tentokrát s přípravou vánočního cukroví vyhrajeme, napečeme nové tvary lineckého cukroví a krásně si nazdobíme perníčky. Ještě nebyl doma balíček a já už jsem měla v lednici zadělaných několik těst, ve spíži připravené dva druhy čokolády, suroviny na bílkovou polevu a různé zdobící krémy, zatímco hlavou mi lítaly nápady, které bych chtěla uskutečnit.

    Jako první přišlo na řadu testování cukrářské zdobící tužky Delícia. Tužka je zabalená do pěkné a praktické krabičky , kterou budu určitě využívat i nadále. V příslušenství je 5 trysek (hrotů) o různých průměrech, takže je možné vybrat si šířku podle druhu polevy nebo typu zdobení. Oceňuji, že je součástí balení i odkládací stojánek, do kterého je možné postavit tužku tryskou dolů a tím ji i utěsnit. S použitím nálevky pak lze tužku naplnit horkou tekoucí čokoládou naprosto bez jakýchkoliv problémů, nikde mi nic neteklo strankou a byla to pěkná čistá práce. Jediné, co mi v balení malinko chybí, je nějaký čistící kartáček na silikonové tělo tužky. Když jsem dopsala čokoládou, sice jsem čokoládu hned z těla vymačkala, ale tužku jsem nerozdělala a nedala ji odmočit do horké vody, takže mi v ní čokoláda ztvrdla a já pak měla problém ji dostat z míst u matice ven. Samozřejmě jsem si poradila a tužku posléze vyčistila štětcem, ale líbilo by se mi, kdyby byl nějaký speciální čistící kartáček i součástí balení k tužce, byla by to pro mě taková malá třešnička na dortu 🙂

    Ale vraťme se k testování tužky... Připravovala jsem dort pro dceru k svátku a toto byla příležitost, jak vyzkoušet psaní a kreslení čokoládou. Psaní a kreslení jsem dělala tryskou č. 3. Vše šlo jak po másle a z výsledku jsem byla nadšená já i dcera. Podrobný postup jsem popsala tady: https://www.modrykonik.cz/blog/llluckaaa/message/test_tescoma-jak-se-pise-cokoladou-jlzila/

    Dalším úkolem bylo napéct zásobu perníčků, které bychom mohly s dětmi ozdobit. Recept na těsto na celozrnné špaldové perníčky, které jsem upekla, je uložený tady: https://www.modrykonik.cz/blog/llluckaaa/message/test_tescoma-mala-ochutnavka-spaldovych-03zmvf/

    Ke zdobení perníčků jsem měla doma 3 pomocníky, které zdobení moc bavilo, takže byl o zdobící tužku velký zájem a já měla co dělat, abych se k tužkce vůbec dostala a pár perníčků na své zdobení ubránila.

    Zdobila jsem bílkovou polevou za použití trysky číslo 2 a nejlépe mi šlo zdobení pomocí teček. Dlouhé jemné linie se mi dělat moc nedařilo, ale mohla jsem si za to sama. Bílkovou polevu jsem měla víc tekutější než bylo záhodno, takže se mi rozjížděla do stran, a čárky připravené tryskou č. 2 byly na tak malé perníčky na můj vkus moc masivní. Takže poučení pro mě na příští zdobení - sáhnout po trysce č. 1 a dát si záležet na správné konzistenci bílkové polevy.

    Linecké těsto jsem měla už dostatečně odležené v ledničce, takže přišel ten správný čas otestovat sadu vykrajovátek Delícia. V praktické plastové krabičce je uloženo 6 různých motivů, ze kterých se mi nejvíce líbí hvězdička a stromeček. S vykrajovátky se pracuje jednoduše, díly do sebe dobře zapadají a jsou příjemné na dotyk. Mají pěknou vánoční zlatou a bílou barvu. Tvary jsou jemné a malinké a výsledkem jsou pěkné linecké jednohubky. Výhodou je, že nemusíte hledat přesný střed a všechny výsledné jednohubky od jednoho motivu vypadají stejně.

    Po odpočinkovém vykrajování a pečení lineckých jednohubek jsem si napekla další várku perníčků. Tentokrát jsem nedělala více tvarů, ale sáhla jsem jen po vykrajovátku hvězdičky, abych si na hvězdičkách mohla vyzkoušet linky, které mi při přidchozím zdobení moc nešly. Na fotkách vidíte hvězdičky o šířce 5,5 cm od jednoho vrcholu k druhému, na kterých je šířka bílé bílkové linky asi 1 mm. Jak jsem se už poučila, základ dobře nazdobených perníčků leží v dobře připravené polevě. Prostudovala jsem si tedy různé návody na internetu a nakonec připravila vlastní polevu. Postup jsem sepsala sem: https://www.modrykonik.cz/blog/llluckaaa/message/test_tescoma-ne-ze-bych-si-pripadala-ja-7n305k/

    Nemám zrovna ruce neurochirga a na podobné jemné práce jako je zdobení perníčků jsem si vždy připadala spíše nešikovná, takže upřímně přiznávám, že jsem byla já sama velmi příjemně překvapená, jak dobře mi zdobení šlo a můžu s jistotou prohlásit, že takto pěkně nazdobené perníčky jsem ještě nikdy neměla. Zdobila jsem tryskou č. 1 a i když jsem očekávala, že se mi bude tato úzká tryska ucpávat, nestalo se mi to ani jednou. Ale i tak jsem občas preventivně trysku prošťouchla univerzálním čistítkem, které je součástí balení tužky.

    Lépe se mi psalo, když jsem neměla tužku moc napěchovanou, nebyla tolik citlivá na stisk prsty a poleva tekla po stisku spíše pomaleji. Když bylo potřeba utáhnout píst, jednoduše jsem otočila tužku tryskou vzhůru, malinko pootočila pístem, promačkala a zjistila, jak tužka reaguje. Pokud jsem utáhla moc, trošku polevy jsem si odstříkla stranou, očistila trysku vlkým hadříkem a zdobila jsem potom s méně napěchovanou tužkou.

    Po úspěšném splnění mise zdobení perníčků jsem si pak s tužkou pohrála a zkoušela psát různé vzkazy a texty psacím písmem. Problémy jsem už neřešila vůbec žádné, po "osahání" tužky a rozepsání mi šlo vše pěkně od ruky.

    Na závěr bych chtěla říci, že zdobící tužka i vykrajovátka se pro mě staly praktickými pomocníky v kuchyni a určitě je v budoucnu ještě hodněkrát využiji.

    S poděkováním za možnost vyzkoušet si výrobky Tescomy a s přáním krásně prožitého adventu, Vánoc a nového roku 2017 se s Vámi loučím.

    Lucka.

    konik_testuje
    16. lis 2016    Čtené 6377x

    Vaše zkušenosti s TESCOMOU

    Očekávané testování je tady a my vám s radostí můžeme představit produkty české značky TESCOMA, které budete moct otestovat! TESCOMA je a vždy byla 100% česká společnost se sídlem ve Zlíně, která potřeby do kuchyně nejen prodává, ale ve vlastním Design centru také sama vyvíjí a testuje. Řada výrobků proto nese označení světový patent a mnoho z nich získalo prestižní ocenění za design.

    Pojďme si proto představit testovací výrobky!

    AKTUALIZACE: Recenze maminek naleznete zde ve fóru

    Co testujeme:

    1. Cukrářská zdobicí tužka DELÍCIA

    Už žádné zdobení pomocí mikrotenového pytlíku nebo zdobicích sáčků, které je třeba umět naplnit, speciálně uchopit a s mimořádnou zručností mačkat, abyste na perníčcích vytvořili krémem alespoň jednoduchou čáru.

    Kouzlo je v tom, že tužka dokáže zdobit pokrmy velmi jemnými, plynulými a přesnými linkami různých tlouštěk stejně snadno, jako když píšete. Kromě psaní bílkovým krémem zvládne i náročné zdobení máslovým, tvarohovým či čokoládovým krémem, rozpuštěnou čokoládou i šlehačkou.

    Součástí tužky je pět zdobicích trysek, které jsou určeny pro různé dekorační techniky – od velmi jemných krajkových dekorů až po psaní jmen či vzkazů bílkovým či jiným krémem např. na dorty či moučníky.

    2. Vykrajovátka na linecké DELÍCIA

    Linecké cukroví musí krásně vonět, skvěle chutnat i perfektně vypadat.  A co když chcete, aby bylo navíc zajímavě tvarované a s jemnými „filigránskými“ detaily?

    Unikátní plastová vykrajovátka jsou dvoudílná. Poté, co vykrojíte spodní díl cukroví bílým vykrajovátkem, vložíte do něj zlaté vykrajovátko a oběma společně vykrojíte horní díl se středovým otvorem.

    Malý středový otvor tak budete mít vždy a u každého vykrojeného kousku umístěn přesně uprostřed.

    Linecké cukroví, které s těmito vykrajovátky připravíte, je drobnější, než jste zvyklí. Odpovídá modernímu trendu přípravy menšího cukroví, tzv. jednohubek.

    Takže se můžete na 100 % spolehnout, že i letos se u vás po lineckém cukroví zas jenom „zapráší“.

    Ostatní produkty značky TESCOMA najdete v jejich velmi pěkném e-shopu.

    Koho hledáme:

    Hledáme 10 maminek, které jsou nadšené cukrářky a milují pečení pro své nejbližší. Po vyzkoušení produktů od vás budeme očekávat recenzi plnou fotek skvělého cukroví a moc nás potěší i chutné sladké recepty.

    Jak se zapojit:

    Zapojíte se napsáním komentáře pod tento článek. Klidně se odvažte, buďte smělé, kreativní a originální. Čas na napsání komentáře máte do neděle 20.11.

    Pokud máte nápady na značky, produkty nebo služby, které byste rády otestovaly, tak vás zveme do otevřené skupiny Vaše zkušenosti se značkou.

    Těšíme se na vaše chutné recenze. 🙂

    Mějte se moc hezky a držíme palce!